hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Íme a legfrissebb fürdőszoba trendek és egy új online kalkulátor

A fürdőszoba otthonunk központi része, bár nem itt töltjük el a legtöbb időt, nagyban meghatározhatja hangulatunkat a vizes helyiség stílusa.

Érdemes jól átgondolni tehát, hogy milyen típusú burkolatot, színeket, mosdót, zuhanykabint vagy épp csaptelepet választunk új lakás vagy felújítás esetén. Nehéz a döntés, hiszen a választék óriási, viszont a Fix24.hu most egy vadonatúj, ingyenes online kalkulátorral segíti a döntést, mellyel bárki könnyedén „összelegózhatja” a számára ideális, legújabb trendeknek megfelelő fürdőszobát és egy kattintással ki is számolhatja álomfürdőszobájának teljes költségét kivitelezéssel együtt!

Csempe – csak visszafogottan

fix24_csempe.jpeg

A fürdőszoba hangulatának alapját kétségkívül a burkolat adja meg, melyek közül a csempék a legnépszerűbbek, hisz nem csak praktikusak, könnyen tisztíthatók, de nagyon látványosak is. A tengerentúlon régóta nagy népszerűségnek örvendő metrócsempék pár éve hazánkat is meghódították, ami nem meglepő, hisz visszafogott, egyedi és rendkívül stílusos megoldásnak bizonyulnak. Sokak szerint a metróállomások burkolására alkalmazott téglalapok ideje leáldozott, a marokkói stílus és a geometriai formák lesznek a nyerők. Azonban, ha időtálló megoldás szeretnénk, amit nem ununk meg egyhamar és könnyen feldobhatjuk pár kiegészítővel, akkor igenis van létjogosultsága a metrócsempének. Ezek a darabok fehér színben a legkelendőbbek, hisz sokkal tágasabbnak, fényesebbnek mutatják a kisebb helyiségeket. Persze ha a fehér túl steril szín lenne, akkor bátran választhatunk színes darabokat, de akár mintás verziókat is használhatunk, esetleg a felrakással trükközhetünk. Az azonban biztos, hogy időtálló, számos stílushoz jól passzoló megoldás, melyet egy-egy hangulatos kiegészítővel vagy a padló átalakításával egészen új színben tüntethetünk fel. A prémium burkolat ára 6.000 forinttól indul négyzetméterenként, de mindig találhatunk szezonális akciókat.

Világítás – a hangulat a legfontosabb

fix24_vilagitas.jpeg

Véget ért az unalmas, kör alakú mennyezeti lámpák uralma a fürdőszobában. Ma már a páradús környezethez igazodva, de a trendekre ügyelve számos rendkívül mutatós lámpát gyártanak. A design mellett az energiatakarékos megoldásokról, az okoskészülékekkel való szabályozhatóságról vagy a hygge hangulatkeltéséről sem feledkeztek meg a szakemberek. A formák és színek hihetetlen kavalkádja vár ránk, de legjobban akkor döntünk, ha egy szabályozható fényerejű darabot választunk, mely a reggeli készülődés ébresztő fényeként és az esti relaxáló fürdő hangulatvilágításaként is megállja a helyét. Már 10.000 forintért találhatunk izgalmas lámpákat, ha a megszokottól kicsit eltérő megoldást keresünk.

Csaptelepek – a szabályozható a menő

fix24_zuhany.jpeg

Kád vagy zuhany - örök kérdés, ám a helyiség nagysága befolyásolja döntésünket, így ez esetben sokszor meg van kötve a kezünk. Azonban a modern, formatervezett és rendkívül praktikus csaptelepek és zuhanyfejek a legkisebb fürdőszobát is futurisztikus wellnessközponttá varázsolhatják. A legnépszerűbbek az esőztető zuhanyfejek, melyek általában több funkcióval is rendelkeznek, így a vízsugárral akár át is masszírozhatjuk a testünket. A csaptelepek esetében a vízsugár erejét, illetve a hőfokot szabályozó elemek nem csak egyedi élménnyé tehetik a fürdőszobában töltött időt, de spórolhatunk segítségükkel, sőt a környezetért is tehetünk.  Az egyszerűbb formavilágú termosztátos csaptelepek 20.000 forinttól indulnak, míg az esőztető zuhanyfejek pár ezer forintért beszerezhetők.

WC – éljen a minimalizmus

fix24_wc.jpeg

A falsík mögé rejtett tartály és csövek nem csak helytakarékos, de könnyen tisztítható megoldásnak bizonyul, ennek köszönhető a geberit rendszerek népszerűsége. A letisztult és elegáns külső mellett szól még a kétfunkciós öblítés, valamint a csendes működés is. A tartállyal rendelkező wc-k viszonylag könnyen átalakíthatók ilyen rendszerekké, különösen, ha már eredetileg is a falakban helyezkedtek el a lefolyó csövei. A geberit rendszerek ára 40.000 forinttól kezdődik, így ezzel a plusz költséggel érdemes számolnunk, ha ezt a mutatós megoldást választjuk.

Dekoráció – teremts spa hangulatot

fix24_dekor.jpeg

Ha nem ragaszkodunk a színes csempékhez vagy a látványos, hangsúlyos fürdőszobai darabokhoz, legyen szó például egy térben álló kádról, akkor érdemes a helyiség minden elemében a klasszikus, letisztult és visszafogott megoldásokat keresnünk és a dekorációkkal teremteni meg a spa hangulatot a fürdőben. A fehér csempékhez remekül passzolhatnak a színes és mintás törölközők, melyeket hasonló árnyalatú tárolókkal, fogkefetartóval és fém kiegészítőkkel dobhatunk fel. Kerüljük a műanyag kiegészítőket, hisz könnyen színüket vesztik, besárgulnak. Az egzotikus hatás elérésében segítségünkre lehetnek a fa és fonott, háncsból készült kiegészítők, míg a modern stílus szerelmeseihez az időtálló króm megoldások passzolnak. A fürdőszoba textiljeinek kiválasztásakor keressük a minőséget, hisz a némileg magasabb ár könnyen megtérül hosszútávon. A fürdőszoba klímájához alkalmazkodó élőnövények mellett rendkívül élethű és elegáns műnövényekkel is dekorálhatunk, de az illatgyertyák is fokozhatják a fürdőben töltött relaxáló percek hatását.

Számold ki!

Ha már van elképzelésünk azzal kapcsolatban, hogy miként szeretnénk fürdőszobánkat dekorálni, felújítani, akkor már csak a pénzügyi tervet kell elkészítenünk. A jó szakember megtalálása mellett másban is segítségünkre lehet a Fix24.hu szakemberkereső oldala, hisz új fürdőszobakalkulátoruk segítségével a tervezett projekt teljes árát kiszámolhatjuk. A kalkulátor a helyiség adatainak megadása után a munkadíj mellett az alapanyagokkal is számol, figyelembe véve azt is, hogy felújításról vagy új fürdő építésről van-e szó.

CÍMKÉK: trend


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Modern romantika
Csipetnyi vidéki hangulat, világos, tágas, praktikus terek – ez volt a kérés, amelynek Fónagy Zsófia lakberendező az alaprajz átalakításával és ...

Stílusos otthonok
Balaton másképp
Hűvös kékség, vízpart és kert kell egy nyaralóhoz? Ugyan, dehogy – vallják Zsolték, akik egy balatonfüredi lakásban találták meg a tökéletes helyet a ...

Világítás
Buza Krisztina, a Cellunett lámpák tervezője
Télen imádjuk a különböző hangulatos fényforrásokat. A légies Cellunett lámpa varázslatos fényjátékot fest a szoba falára. 

Dekor
Lenyűgöző kunkorodó fa bútorok
Lendületes vonalvezetés, természetes hatás. Mintha a fa saját természetének megfelelően alakították volna ki egy darabból ezeket a hurkos, csomózott ...

Praktikus ötletek
Hogyan lesz betörésbiztos az ablak és az ajtó?
Magyarországon komoly problémát jelentenek a nagy számban előforduló betörések. Ingatlanunk, más értékeink és legfőképpen szeretteink védelme ...

Receptek
Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával
Kacsarilette 4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek