hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Ötletek trendi gyerekszobához

Úgy tűnik, leáldozott a babarózsaszín és a világoskék gyerekszobáknak. A mai kis királylányok, indiánok, vagy éppen autóversenyzők új színfalak között, higgadtabb színekkel, mégis kreatív környezetben váltják valóra álmaikat.
 

Divatos a tapéta
A gyerekszobákban is nagy divat az akárcsak egyetlen falat díszítő tapéta, amelynek mintái a kortárs trendeknek megfelelően lehetnek geometrikusak vagy retró stílusúak, de az állatfigurák és a mesés motívumok is népszerűek. A korábbiakkal ellentétben mostanában a visszafogottabb színek hódítanak: előnyben a szürke és a pasztell tónusok. Persze a jól megszokott rózsaszín és a kék is megjelenhet, de szolidabb árnyalatban és csak kisebb mértékben. 

FermLivingKids2.jpeg

A tapétával is lehet bordűröket vagy különböző mintákat szerepeltetni ugyanazon a falfelületen. 

Szerethető formák
Manapság a polcok és más kiegészítők is megváltoztak. Kevésbé a harsány, játékos színek teszik vonzóvá őket a kicsik számára, sokkal inkább az érdekes formák dominálnak. A házikó alakú polcok vagy a felhőcske formájú párnák mellett a kisebb bútorok is inkább legömbölyített vonalaikkal hódítanak, amelyekhez leggyakrabban természetes hatású natúr fa párosul. Az ilyen darabokat gyakran a divatos dip dye festéssel dobják föl, vagy csak egyetlen felületet tesznek rajtuk színessé.

ferm_living_kids_tent.jpg

Kuckózni jó 
Minden gyerek szereti a védettség érzését, ezért jelenhettek meg a baldachinok mellett újabban az ágy fölé szerelt kis tetők, vagy komplett házikóformák. Bár ezek a megoldások tovább tagolják a gyerekszobát, a kicsiknek éppen az ilyen aprócska zugok jelentik a biztonságot. Már az is sokkal szerethetőbbé teszi az ágyat a gyerekek számára, ha csak az ágykeret ölt tetőformát, amit akár nagyobb textilekkel fedve sátorszerű búvóhellyé lehet alakítani.

ferm-Living-Mr-Snake-Kissen-Ambiente-2.jpg
 

Kreatív dekorációk
Ami a gyerekszobák dekorációját illeti, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. A fali matricáktól kezdve a kreatív falfestésen át a faliképek gyűjteményéig minden megállja a helyét, sőt a játékos formákat öltő lámpácskák, vagy éppen fényfüzérek is divatosak. Persze egy mai gyerekszobából nem hiányozhatnak a színes zászlókat felvonultató girlandok, a nagyra nőtt betűk sem, de a kislányok szobájában jól mutatnak az óriási papírpomponok vagy méhsejtpapírból készült díszek is.

55ede137697e0a4f4f0a0d68e24c4474.jpg

Szöveg: Szász Katalin Fotók: ferm living, camengohirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
360 éves a legjobb vágószerszám gyártója
Szinte minden háztartásban találni legalább egy ollót vagy kést a híres skandináv Fiskarstól, mely októberben ünnepli fennállásának 360. ...

Dekor
Design a Marks & Spencerben
Ilyen az, amikor a sztárdesigner divatba hozza saját stílusát különböző kiegészítőkkel szélesebb közönség számára is közérthető ...

Hírek
Tavaszváró mandalák
Érkeznek a napos évszakok! A március jó alkalom nagytakarítást végezni otthonodban.

Gyerekszoba
Kreativitásra nevel a hintaló
Az újrahasznosítás jegyében készült gyerekjáték alapját egyszerű rézkábelek képezik, ami jótékonyan hat a gyerekek alkotó kedvére és ...

Karácsony
Karácsonyi béke és boldogság
Ha mindig is vonzott a hygge, a karácsony tökéletes időszak arra, hogy kipróbáld!

Megoldjuk
Aranyló ősz
Aki szereti az őszi hangulatot, a lakást is áthangolhatja meleg, mély színekkel, puha lakástextilekkel, és ha némi eleganciára vágyik, akkor az ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek