hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Péni Brigitta, a Bubák játéktároló tervezője

Egyszerű, praktikus tárolók szépséges pasztellszínekben. A gyerekszobában már kezdődhet is a játék a gurulós bútorokkal, amelynek csak a fantázia szabhat határt. 

Töltsd le a babaszobát! – ez volt Download Design témája, amely azzal a céllal jött létre, hogy bárki számára ingyenesen letölthetővé tegyen designbútor-terveket. 2016-ban bababútorokét, amelyek között a játéktárolód vezeti a népszerűségi listát. Mesélj erről az összefogásról!
Kevés szimpatikusabb kezdeményezést említhetek a Download Designnál, amely a MOME, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség, valamint az Otthon Design kiállítás együttműködésének köszönhető. Kitűnő terep ez a formatervezőknek arra, hogy egy-egy tárgy ne csak a virtuális térben létezzen, hiszen a bútorszövetség partnereinek jóvoltából el is készült és ki is állítottuk a bútorokat. 

pni-brigitta-bubk-jtktrolk.jpg


Különleges az is, ahogy egymásra találtak a fiatal tervezők és a kivitelezésben segédkező hazai vállalatok.
Valóban. A két hónapos munka egy személyes találkozóval indult. Én ott kezdtem el beszélgetni a székesfehérvári Karrier Bútor belsőépítészével, és bár akkor még nem tudtam, hogy milyen bútort tervezek majd, hamar a tipegőkorúakra, és legkedvesebb elfoglaltságukra, a „kipakolom, bepakolom” tevékenységre terelődött a szó. Tulajdonképpen ez volt az első impulzus.

peni_brigitta_anna_20160615-234653_0.jpg

Azon túl, hogy meg kellett adni az asztalosipari gyártáshoz szükséges paramétereket, az is szerepelt a kiírásban, hogy személyre szabható legyen a bútor. Ezt hogyan érted el a Bubák játéktárolónál? És egyáltalán honnan jött a név?
Egy sor kitételnek kellett megfelelni. Ebbe beletartoznak az egyszerű alapanyagok, az egyszerű technológiák alkalmazása, és az is, hogy adjunk lehetőséget a kreatív továbbgondolásra. A tárolóim rétegelt lemezből állnak, amelyeknek egy-egy eleme gyerekbarát festést kapott. Két szettet készítettünk: a szögletes kivágású a vonatot juttathatja a kicsik eszébe, míg a kerekded furatok szemekre hasonlítanak. Ettől az egyetlen egy részlettől eltérő karaktereket képviselnek a tárolók, az meg már csak fantázia kérdése, hogy ki milyen formával teszi egyedivé a guruló bútort. A játékosságot néhány kötéldarab is megsokszorozza, amelyeket könnyű megragadni, és így egymásra pakolni több elemet, összekötve azonban vagonokká alakulhatnak. És hogy honnan kapta a nevét? Van a családunkban egy félig cseh kisfiú, aki gyakran emlegeti a bubákot, azaz manót, aki olyan, mint egy képzeletbeli barát. Szeretném, ha a bútoromra is így tekintenének a gyerekek.

Szöveg: Füzesi Zsuzsa, fotó: Péni Brigitta

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Útmutató a perzsaszőnyegekhez
Birtokunkban van egy gyönyörű perzsaszőnyeg, ám mit sem sejtünk az eredetéről, az ápolásáról, egyáltalán arról, hogy egy valóságos kincs tulajdonosai ...

Hírek
Anyu, hozzánk is jön a Jézuska?
Adománygyűjtő kampány a gyermeküket egyedül nevelő szülők támogatására

Dekor
Kerti bútor dupla kedvezménnyel
Ilyenkor kell kerti bútort venni, amikor még ki lehet élvezni a nap utolsó sugarait a szabadban.

Inspiráló helyiségek
Kiskert a cserépben
Ha úgy döntünk, hogy nagyobb cserépben, konténerben alakítjuk ki házi kertészetünket, még a munkálatok előtt lássunk neki a tervezésnek. Hogyan, ...

Dekor
Szék, ami nem fog kimenni a divatból
Természetes és nemes anyagok, egyszerű mégis szoborszerű forma. A WW chair olyanoknak készült, akik vonzódnak a klasszikusan elegáns stílushoz , de ...

Stílusos otthonok
Ötletes legénylakás a szürke árnyalataival
Fiatalos legénylakás a nyüzsgő budapesti belvárosban, melyet tulajdonosa a maga igényei szerint alakított át, ötletesen és kreatívan kihasználva ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek