hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

3 alapszabály gyerekszoba berendezéséhez testvérek számára

Az egy szobában élő testvérek állítólag szorosabb kapcsolatban állnak egymással, mivel toleranciát és kompromisszumot tanulnak ezáltal. De hogyan alakíthatjuk ki a közös életteret számukra úgy, hogy abban mindannyiuk elégedett legyen?

Azt tanácsoljuk, hogy a szoba egyes részei aszerint legyenek felosztva, hogy mit csinálnak ott a gyerekek és ezekhez a funkciókhoz válasszuk ki a megfelelő ágyakat, szekrényeket és tárolóhelyeket.

Boldog testvérek egy szobában. Mi a titka?

  • saját hely az alváshoz és a tanuláshoz
  • közös játék -és ruha tárolása
  • sok szabadság, magánélet és egyéni tér az önkifejezéshez

Emeletes vagy emelt ágyat válasszunk?

Az emeletes ágyak még mindig divatosak, de figyeljünk rá, hogy ha a gyermek a felső ágyon ül, lesz-e legalább 50 cm hely a feje fölött? Ha igen, az emeletes ágy kiváló választás lehet. Ha lakásban élünk, ahol a mennyezet általában alacsonyabb, akkor inkább egy másik megoldást javasolunk. Érdemes akár az emelt ágyakkal próbálkozni, amik nem olyan magasak és az alattuk lévő szabad helyet íróasztal vagy szekrény elhelyezésére vagy játszótérként is használhatja a gyermek. Vagy toljunk össze két klasszikus ágyat L-alakba. A sarkokat így tökéletesen ki tudjuk használni. Célszerű odafigyelni a gyerekek igényeire és szükségleteire és nem csak úgy a saját kedvünk, ízlésünk alapján berendezni a szobájukat. Mindemellett persze választhatunk olyan berendezési tárgyakat, bútorokat, amelyek jól néznek ki és a kisebbeknek is tetszenek.

bonami_adeko.jpg

A gyermekek gerincének védelme érdekében fontos, hogy ne aludjanak kanapén vagy ágymatracon és fontos, hogy minden gyermeknek saját asztala legyen, ne egymás mellett görnyedjenek. Tehát ha nem akarjuk, hogy rossz jegyeket hozzanak haza, akkor figyeljünk oda, hogy nyugodt körülmények között tudjanak tanulni és alkotni. Így az idősebb testvér számítógépezhet, miközben a kisebb a házi feladatát írja például.

Tárolók segítségével percek alatt rendet varázsolhatunk

Mint azt tudjuk, a gyerekeknek nagyon sok személyes tárgyuk van, amit nehezen nélkülöznek maguk körül. Játékok, könyvek, sportfelszerelések, szezonális ruházat stb. De hol tároljuk mindezt, hogy mégis rendet tudjunk tartani a szobájukban? Szerezzünk be egy nagy és tágas szekrényt, amiben mindezek elférnek a ruhák mellett. Így mindegyik gyermeknek saját polcai és fiókjai lehetnek, amelyek rendben tartásáért maguk felelhetnek.

bonami_durbas_style(1).jpg

Amikor a szabadidejük lejár, a játékokat különböző méretű dobozokba, tartályokba és tárolókba pakolhatják. Ezeket a tárgyakat elrejthetik az ágy vagy asztal alatt is, így nem foglalnak el sok helyet. Egy perc alatt széppé és rendezetté varázsolhatjuk így a szobát. Az iskolás gyerekeknek helyet kell biztosítani a füzetek és tankönyvek tárolására. Így nem kell attól tartaniuk, hogy a kisebb testvérük kifestőkönyve közéjük keveredik. Használjuk ki a fiókokkal és polcokkal ellátott munkaasztalok előnyeit. Ha lehetséges, hagyjunk szabadon legalább egy kis helyet a szobában, ahol kedvükre játszhatnak a gyerekek. Ehhez nem kell más, csak egy puha szőnyeg, hogy a gyerekek ne üljenek a kemény és hűvös padlón.

Hagyjuk meg gyerekek privátszféráját

A hálószoba/gyerekszoba legnagyobb hibája lehet a magánélet hiánya. Különösen az iskolás gyerekek és a tizenévesek számára. Bár a kisgyermekek is szeretnék valahol elbújva játszani titokban a kincseikkel, de ők mégis inkább a szülők közelébe érzik jól még magukat. A jó megoldás az lehet, ha a szobát leválasztjuk valamivel.

bonami_vox.jpg

Például elhelyezhetünk egy sátrat a játszó térben, ahol a gyerekek bunkerezhetnek. De az ágy fejtámlájához is rakhatunk sátrat, ahova el tudnak vonulni zenét hallgatni az idősebbek. Ehhez jól jöhet egy minőségi fülhallgató is, ami még fokozhatja a beburkolózás élményét.

A gyerekszoba berendezésébe magukat a kicsiket is bevonhatjuk. Sokszor ők a legjobb tervezők, és örömmel mondják el, mit szeretnének. Hagyjuk, hogy minden testvérnek legyen egy saját fala a szobán belül, amelyet megtervezhet és díszíthet a saját ízlése szerint. Ehhez a legjobb, ha semleges monokróm színűen hagyjuk a falakat, mint például fehér, bézs vagy halványsárga és azok különböző árnyalatai.

További információk:

Facebook: www.facebook.com/bonami.hu

Instagram: www.instagram.com/bonami.hu/

Webáruház: www.bonami.hu/

CÍMKÉK: gyerekszoba


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Modern falámpa
Főszerepben a lámpa belsejével harmonizáló textilkábelek. Természetes és modern design.

Stílusos otthonok
Isten hozta, Mr. Holmes
A furfangos észjárású detektívnek a regény szerint mindössze tizenhét lépés hosszúságú lakása volt Londonban, ám annál több izgalmas kalandja. Mi, a ...

Dekor
Látványos kerti tűzrakó
Régi rozsdás kéményre emlékeztet az amszterdami tervező feltűnő kerti tűzrakója.

Dekor
Sminkállvány talpig nőknek
Ez a stílusos darab úgy működik, mint egy festővászon, ahol a tükör az a felület, ami megmutatja, hogy a sminkeléssel és a frizura változtatásával ...

Dekor
Design kozmetikumok igényeseknek
Dísztárgynak is beillenek azok a kozmetikumok, amik Marcell Wanders sztárdesigner nevéhez fűződnek és a legkifinomultabb ízlésűeknek ...

Világítás
Mennyezeti lámpák alacsony terekbe
Pompás világítás alacsony belmagassághoz és akár ferde falakhoz is. Íme a süllyesztett lámpák stílusos utódai.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek