hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Tanácsok egy modern és praktikus gyerekszoba kialakításához

Egy új, szerethető szobát tervezel a gyermeked számára? Mielőtt belevágsz, győződj meg arról, hogy az ötletek, amelyeket kitaláltál működőképesek és biztonságosak.

Az alábbi tippekből megtudhatod, hogy milyen világítást és színeket érdemes választani, hogy hangulatos legyen a szoba. Azt is eláruljuk, hogy milyen biztonsági szempontokat érdemes figyelembe venni és hogyan lehet elkerülni a gyakori átalakítást és az ezzel járó anyagi terheket.

bonami_Ralph_vintage_ambiance.jpg

Az alábbi hibákat mindenképpen kerüld el a gyerekszoba berendezésekor:

1. praktikátlan elrendezés

2. rosszul szervezett világítás

3. ízléstelen színek

4. alacsony biztonság

5. örök rendetlenség

6. gyerekes dekoráció

7. rossz ergonómia

Oszd fel a helyiséget alvási, tanulási és játszóterekre

Első pillantásra egyértelműnek tűnhet, hogy a gyermeked hol fog játszani, hol fog tanulni és hol aludni. Kedvenc játékai csak feleslegesen hevernek az asztalon és vonják el a figyelmét a tanulásról. A bútorok felhalmozása helyett előfordulhat, hogy nagyobb helyre lenne szükség a játékhoz. Ezért érdemes kevesebb bútort betenni a szobába, de azok helyét megfelelően meghatározni. Hasonló a helyzet az asztalon lévő szabad felülettel is, ami igencsak fontos. Hadd találja meg a gyermek saját maga a számára legfontosabb tárgyakat, amelyeket kéznél szeretne tudni tanuláskor.

bonami.jpg

A legjobb ötletek biztonságos játékhoz

Mitől lesz egy gyermekbútor biztonságos és hogyan nézzen ki? Minőségi anyagból készüljön és semmiképpen ne tartalmazzon formaldehidet, ami amellett, hogy rákkeltő, fokozza az allergia kialakulását és légzési problémákat is okozhat a gyerekeknél. A bútor egyes részeit megfelelően rögzíteni kell, hogy ne tudjon könnyen meglazulni, mert az veszélyes lehet.

A lehetséges sérülések elkerülése érdekében lehetőleg kerek asztalt válasszunk vagy legalább védjük le a bútor éles sarkait, széleit. A szőnyegek megvédik a gyermekeket a hideg és a kemény padlóktól, ráadásul feldobják a szoba hangulatát. A legjobb ha ehhez csúszásgátlót is használunk, ami a gyermekek lábát szilárdan a talajon tartja, így kevesebb az esélye, hogy elcsúsznak és jobban elkerülhető egy otthoni baleset.

bonami_kicoti_CAR_160x230_INDIAN.jpg

3 szükséges megoldás - nappali, mennyezeti és éjszakai fényekhez

Válassz 200–250 W-os izzót a gyermekszobába. Ha alacsony a mennyezet a helyiségben, akkor csillár helyett alkalmazz fali- és mennyezeti lámpákat. Az íróasztalnak ideális esetben az ablak mellett kellene lennie a természetes napfény miatt. A jobbkezeseknél bal oldalról kellene jönnie a napfénynek, a balkezeseknél fordítva. Ez biztosítja, hogy a gyermek ne árnyékolja be a füzetét írás közben. Az íróasztalon mindenképpen érdemes egy asztali lámpát elhelyezni. A gyereklámpák nagyon aranyosak, de arra figyeljünk oda, hogy ne fogyasszanak sok áramot, ha sokáig égnek. Ne hagyjuk ki az éjszakai fényeket a jobb tájékozódás érdekében, illetve hogy ne féljenek egyedül a szobában a gyerekek.

Hogyan fessük ki a gyerekszobát?

A színek szó szerint varázslatosak. Felébreszthetik a gyermek kreatív szellemiségét, segíthetnek a jobb tanulásban, de agresszivitást is okozhatnak, ezért érdemes foglalkozni vele, hogy a megfelelő árnyalatokat válasszuk ki a gyerekszobába. Ha túl ragyogó, harsány színeket használunk, akkor félő, hogy kaotikus cirkuszt eredményeznek. Viszont a pasztell színektől nyugodt és boldog lesz a gyerek. Próbáld ki a meleg sárga, világoskék vagy bézs színek változatait. A zöld támogatja a memóriát, így tökéletesen illeszkedik a tanulósarokba.

Milyen játékok legyenek a gyerekszobában?

Nem számít, mennyire figyel oda az ember a rendre, a játékok folyamatosan csak halmozódnak a padlón, vagy a szoba közepén és ettől káoszosnak és tisztátlannak tűnhet a tér. A legfontosabb, hogy legyen elegendő tárolóhely. A legjobbak erre a célra a műanyag dobozok, amelyeket könnyen megtisztíthatunk és benne tárolhatjuk az összes játékot, plüssállatot. A dobozok nem sérülnek, kényelmesen elrejthetők az ágy vagy asztal alatt. Kisebb dolgokhoz szereljünk fel inkább fali polcokat. Ezzel extra helyet takaríthatunk meg a térben, és a gyerekek készíthetnek rá egy mini kiállítást a kisebb figuráikból.

bonami_adeko(1).jpg

Gondolkodj hosszú távon

Szereti a lányod a hercegnőket? Akassz fel egy faliújságot a falra, ahová plakátokat tűzhet fel a kedvenc karaktereiről, így nem kell az egész szobát ebben a stílusban berendezni.

Hasonlóképpen a fiúknál, akiknek ha egy sportkocsi alakú ágyat beszerzel, akkor az eleve elég látványos lesz, így nem kell mindenhol ilyen mintájú dekorációt betervezni. Amikor kisebb gyermeked néhány év múlva áthívja majd a barátait, ne szégyellje a szobáját, mert túl gyerekes. Ha eleve időtállóbb stílusban alakítjuk ki, akkor megtakaríthatunk egy költséges újjáépítést. Másrészről a nagyobb méretű gyerekágy nagyszerű befektetés. Időtlen külsejének és számtalan lehetőségének köszönhetően akár felnőttkorig is életképes.

A megfelelő gerincbarát szék és asztal kiválasztása

Az asztal és a székek befolyásolják a gyermekek gerincének megfelelő fejlődését. Válassz úgy bútorokat egy kisiskolás lány számára, hogy ne tegye tönkre a hátát. Az ideális asztallap mérete az íróasztalhoz legalább 60 x 120 cm. Az idő múlásával az asztalt a székkel együtt 75 cm magasságra kell emelni. Ezért érdemes eleve egy nagyobb méretű, állítható magasságú gyermekasztalt választani, amelyet néhány év után nem kell kicserélni. Az az egészséges, ha a széken ülve a gyermek lába leér a padlóra és nem lóg a levegőben.

További információk:

Facebook: www.facebook.com/bonami.hu Instagram: www.instagram.com/bonami.hu/ Webáruház: www.bonami.hu/

CÍMKÉK: gyerekszobahirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Színváltós faszék
Egyszerű és elegáns, ugyanakkor változtatható támlájával sokoldalú is az új faszék.

Dekor
Saját ültetvényt a falra
Geometrikus formájú kortárs kaspók segítenek abban, hogy a lakás bármely pontját zöld fallá változtasd.

Inspiráló helyiségek
Zen hangulat a belvárosban
Letisztult, nyugalmat árasztó lakás kevés, de annál karakteresebb tárggyal, praktikus megoldásokkal, rengeteg fénnyel és egy kedves, fiatal holland ...

Praktikus ötletek
Nyissunk a világra!
Hogyan válasszunk nyílászárót, hogy a leggyengébb láncszemből energianyerő eszköz legyen? A 21. század ablakainál a kiváló hőszigetelés ...

Dekor
Az asztalok csúcsmodelljei
A legújabb követelményeknek és szerteágazó igényeknek is megfelelnek az Arco legújabb modelljei. Színvonalas formás asztalok otthonra.

Inspiráló helyiségek
Bohémtanya francia módra
Vajon mitől érezhetően más egy külföldi, mint egy hazai otthon? Tettem fel magamnak a kérdést, miközben a Budai Vár meredek utcáján kaptattam fölfelé ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek