hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Inspiráló hálószobák

Közeledve a tavaszhoz távolodva a téli ágyban olvasgatás és a fekve tévézés legszebb napjaitól itt az idő újragondolni a kuckózás helyszínét. És ha már belevágunk, emeljük tekintetünket a lehető legmagasabbra: nézzük meg, hogy csinálják ezt a profik, azaz a Design Hotelek tervezői.

Főszerepben a fotóprint

Szabadfordításban A királyi csiga (The Royal Snail) névre keresztelt belga hotel bátran, mégis ízlésesen képviseli a fiatalokhoz illő élénkebb színeket, ötletes megoldásokat Namur városában. A Buro5 tervezői a tulajdonossal együttműködve közösen alkották meg az építészeti tervet. Négy épületet fejlesztettek és alakítottak át a szálloda számára sikeren úgy, hogy az alapvető szerkezetet nem változtatták meg. Kívülről mindezt a kifinomult grafitszürkére festett homlokzatokkal egységsítették, amelyet egyetlen függőleges kert szakít meg, mint extra látványosság. A szálloda külső és belső megoldásaival a város múltját és jelenét tükrözi, nevét is a város jelképéről kapta. De a tulajdonos koncepciója szerint nem csak város inspirálta a szállodát, hanem ez a folyamat fordítva is működik: az étteremben látható képeket az itt élő Félicien Rops festette, a bútorokat és az ágyneműket helyi kézművesek készítették. A 30 hálószoba tíz különböző tematikát jelenít meg, ami általában a falakon megjelenő fotóprinteken bontakozik ki igazán. A legmutatósabb és könnyen adaptálható ötlet a felhőkkel díszített kis háló.

Időtlen klasszikus

A Sense Hotel Sofia Bulgária fővárosának első design szállodája, amelynek szomszédságában számos jeles épület emelkedik, többek között a bolgár Parlament épülete vagy a St. Alexander Nevski Katedrális. A tulajdonosok azonban szándékosan nem akartak illeszkedni a historikus épített környezethez, ezért a Lazzarini Pickering Architects segítségével olyan szállodát terveztek amelynek modern üveghomlokzata visszatükrözi a múlt építészeti remekeit. A belső tereket a Architectural Group Tzonkov csapata alakította ki rendkívül igényesen remek stílusérzékkel. A szálloda minden helyisége egyfajta modern klasszikus stílust képvisel, ami azonban egyéni hanggal párosul. 71 szoba és lakosztály közül a legszebbek azok az elegáns hálók, amelyekhez réz árnyékolók tartoznak, miközben a berendezés és a bútorok franciás eleganciával és finomsággal párosítva idézik meg a 60-as évek legletisztultabb darabajit.

Illúziókeltés mestermódra

Velence központjában található a PalazzinaG szálloda, amelyet Philippe Starck tervezett. Talán a sztárdesigner sajátos stílusának köszönhető, hogy a luxus és az elegancia mellett a humor is helyet kapott a belső terekben. Reflektálva a velencei karneválokra a szobákban a tükrök és az olvasólámpákon megjelenő álarcok is megjelennek, miközben a világos tónusoknak és a tükröződéseknek köszönhetően szándékosan zavarja össze a térérzékelést, ugyanakkor nagyobbnak láttatja a teret. Ezek után már kevésbé meglepő, hogy egy ilyen elegáns szobában feltűnik egy ezüstre festett farönk és egy olyan szék is, amelyet az olasz Fornasetti jellegzetes arcrészlete díszít.

Minták egymás közt

Széles üvegablakokkal nyílik a vízpart és a kikötő felé a rotterdami Mainport, melynek szobáit Feran Thomassen tervezte, aki a modern nemzetközi trendeket ötvözte a hagyományos holland stílussal. A 215 szoba mindegyikében más és más gigantikus mintával díszítette a kényelmes extra nagy méretű ágyak körüli falakat. És még attól sem riadt vissza, hogy ezeket a mintákat egy szobán belül kombinálja. Az eredmény igazán látványos lett, ugyanakkor a személytelen szállodai szobákat eredményesen változtatta hangulatos, extravagáns és a luxus érzetét keltő hálószobákká.

Textilekkel sítílusosan

Kit és Tim Kemp, visszaszerezték az eredetileg nyolcvanas években vásárolt ingatlanjukat London egy izgalmas lakónegyedében, amelyhez közel színház, üzletek, éttermek, világszínvonalú galériák sorakoznak és még a pénzügyi negyedhez is közel van. Az átfogó felújítást követően szállodát alakította ki belőle, melynek belső tereit az angol vidéki stílus inspirálta. A Dorset Square Hotelben merész színek, mintás lakástextilek, egyszerű vonalú bútorok és néhány műalkotás díszíti a szobákat. Egyes hálók hangulatát a kárpitozott ágyvégek határozzák meg, ehhez illeszkednek a párnák és függönyök, illetve a fal színe, ami rendszerint inkább kiemeli az ágyvégeket, hogy még hangsúlyosabban érvényesülhessenek.

   

   

 

 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Íme az év irodája
Kilenc méter belmagasság. A tárgyalóba egy függőhídon át vezet az út. Alatta egy mentőrepülőgép méretarányos modellje szeli át a teret és a falon egy ...

Dekor
Áramvonalas szuperszánkó
Még tart a tél, a szánkózás szerelmesei örülhetnek, és egyre újabb modellekkel örvendeztethetik meg magukat. 

Dekor
Rejtőzködő mosdókagyló
Légiesen könnyed, szinte eggyé olvad a fallal, a festhető mosdókagyló.

Dekor
Az idő odaát van
Végsőkig letisztult design, akár egy gyönyörű modern ékszer. Ez az óra azonban dupla számlapjával cseppet sem nevezhető szokványosnak.

Dekor
Felnőtt hinta
Lengyel designer tervezte azt a minimalista hintát, ami olyan jól sikerült, hogy akár más bútorokkal is egyenértékű lehet a lakásban.

Stílusos otthonok
Elegáns és modern lakás, amibe azonnal beleszeretsz
A francia főváros nagyvilági, pezsgő hangulatát idézi Xavier és Nadin budapesti otthona, akik egy évet szántak arra, hogy a régi, polgári lakásban ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek