hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Rendezzük be a hálószobát!

Ágy, ruhás- és éjjeliszekrény, komód, néhány kiegészítő - a hálószoba nélkülözhetetlen darabjai. Miképpen helyezzük el a bútorokat, mire ügyeljünk, mi az, ami felesleges és miről ne mondjunk le semmiképpen? Tudnivalók a hálószobáról.

A hálószobában természetesen az ágy az, ami nem hiányozhat, egyben a kisméretű helyiségekben ez foglalja el az alapterület javarészét. Lehet, hogy extra méretű fekhelyre vágyunk, de ha szűkében vagyunk a helynek, érjük be kisebbel. Ha egyedül élünk, még célszerűbb egyszemélyes ágyat vásárolnunk, így több hely marad a ki- és beágyazáshoz, a készülődéshez.
Sokan tartják ruháikat a hálószobában, ami ugyancsak helyigényes. Szükségünk lesz akasztós szekrényre és fiókokra, ez akár egy egész falat beborító gardróbszekrényt jelenthet. Ha kevesebb a holmink, jó lesz az egyszerű ruhás-, illetve fiókos szekrény.Aki szívesen olvas az ágyban, gondoskodjon egy olvasólámpáról, de ez akkor is jól jön, ha nem olvasunk, csak éjszaka kimegyünk. Kell még hely az ágy körül a könyveknek, órának, esetleg rádiónak, egy pohár víznek, egyszóval olyan apróságoknak, melyekre szükségünk lehet éjszaka.
Szorítsunk helyet egy széknek is, ha lehet. Nem csak ülőhelyként lehet hasznos: ha sietünk, inkább ide dobáljuk a ruháinkat, mint a padlóra.
 


Spóroljunk a hellyel!
A radiátor, konvektor gyakran útban van, amikor el akarjuk helyezni az ágyat vagy a szekrényt. Ha megoldható, szereltessük máshova vagy cseréljük kisebbre, keskenyebbre.
Ha az ajtó útban van, fontoljuk meg tolóajtó, harmonikaajtó, vászonroló vagy függöny felszerelését. A nyílás irányán is lehet változtatni.
Éjjeliszekrénynek használhatunk egy alacsony polcot, régi hokedlit is.
Szereljük az olvasólámpát a falra. Ezzel ugyancsak helyet takarítunk meg.
 

A jó ágy
Lehetőleg olyan ágyat válasszunk, melynek görgős ágyneműtartója van, vagy a matrac felemelhető. Így könnyen hozzáférünk a tárolóhoz.
Ha van elég helyünk, hangulatossá tehetjük az ágyat egy baldachinnal.
Ideális esetben az ágyat mindkét oldalról meg lehet közelíteni. Gondoskodjunk arról, hogy ne ütközzünk bútorokba.
 


Az alacsony ágy optikailag kevésbé uralja a szobát.
Ha elég nagy a belmagasság, tervezhetjük az ágyat dobogóra vagy galériára. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne lógjon be az ablak elé, és ne rontsa a helyiség arányait.
 


A ruhák tárolása
Ha van alkóv vagy nagyobb falmélyedés, ezt is használhatjuk ruhatárolásra.
A szekrény belsejét  igényeinknek megfelelően osszuk részekre: legyen benne akasztós rész polcok, fiókok, cipőtartó. Praktikus az állítható polcrendszer, mert így magunk határozhatjuk meg a rekeszek méretét.
Ha nagyon kevés a helyünk, a nagyobb ruháinkat tároljuk máshol, csak a fehérneműinknek szorítsunk itt helyet.
 


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Látványos és gyors lakásfelújítás
Ha otthonunkra már nagyon ráférne egy alapos felújítás, de nincs időnk és anyagi lehetőségeink is korlátozottak, akkor szokatlan, ám hatékony ...

Világítás
Hatásos fények a fürdőben
Ez a helyiség az önmagunkkal való bátor szembenézés helye. Itt nem csak arcunk kedvező megvilágítására kell törekednünk, hanem a valóságot kell minél ...

Inspiráló helyiségek
Ünnepvárás mikulásvirággal
December első napjaiban, majdnem a Mikulással egy időben megérkeznek a mikulásvirágok is az üzletekbe, virágkereskedésekbe. Ahhoz azonban, hogy a ...

Praktikus ötletek
Az épített bútor rejtelmei
Nemcsak praktikus, minden kis zugot kihasználó, hanem éppen olyan, amilyennek megálmodtuk. A készbútor ugyan egyszerű és azonnali megoldást jelent, ...

Inspiráló helyiségek
Családban marad
Az otthonteremtés hosszadalmas folyamatát többnyire mindannyian végigjárjuk, legtöbbször akkor, amikor családot alapítunk. Terveket szövünk, ...

Praktikus ötletek
Biztonságos otthon gyerekeknek
A gyermekvárás hónapjai után bizony fenekestül felfordul az életünk és az életterünk. Otthonunkba költözik valaki, aki evidenciaként kezeli, hogy itt ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek