hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Színes falak - színes élet

Megmutatjuk hogyan tekinthetsz kreatív felületként a falra. A színek befolyásolják a hangulatunkat, de ennél többre is képesek: megváltoztatják a térérzetet, fókuszpontot teremtenek vagy épp fényt varázsolnak. 

A téralakítás négy módja színes falak segítségével: 

ÁTLÁTÁS Az egymásba nyíló helyiségek falszíneinek megkomponálása fontosabb mint gondolnád: azonos árnyalattal tágíthatod a teret, míg a kontraszt izgalmas látványt nyújt a nyitott ajtón át. 

MENNYEZET Az idei trend szerint a mennyezet az ötödik fal. A szoba belmagasságától és benapozásától függően akár egy sötét, markáns árnyalat is szóba jöhet, amit fehér oldalfalakkal billenthetsz egyensúlyba.

ARÁNYOK Optikailag is módosíthatjuk egy szoba arányait falfestéssel. Ha nagy a belmagasság, jöhetnek a sávok a falra: alulra vagy felülre egyaránt. Előbbi a padló színével megegyezve igazán hatásos.

FUNKCIÓK Az egybenyitott, többfunkciós terekben falfestéssel egyszerűen és látványosan tudjuk kijelölni az egyes tevékenységek, bútorok helyét, elválasztani egymástól a különböző területeket.


Galériához klikk a képre!

Így válassz festéket az otthonodba

A leggyakrabban használt diszperziós beltéri falfestékek között a legjobbak akár már egy rétegben is fednek, csepegésmentesek, illatosítottak. Ennek a továbbfejlesztett változata a latex festék. Konyhába, fürdőbe, közlekedőbe, tehát a nagy forgalmú helyiségekbe tökéletes, ugyanis vízlepergető, penészedésgátló és színkopás, fakulás nélkül lemosható, dörzsölhető.

A minőség egyik ismérve a festék pigmenttartalma. Dekorfestésnél, erős és telt árnyalatok alkalmazásánál különösen fontos figyelni rá, hogy azt a mély és gazdag színhatást érjük el, amit elképzeltünk. Ehhez két-három festékréteg is szükséges lehet.

A legtöbb festékből létezik magasfényű, selyemfényű vagy matt. Minél fényesebb a falfelület, annál jobban visszaveri a fényt, ugyanakkor a fal esetleges hibáit is látványosabban megcsillantja. A színtelen falfény utólag is felfesthető: selymesen csillogó hatású és moshatóvá teszi a falat.

Szöveg: Serfőző Melinda, Fotó: Dulux

CÍMKÉK: falfestés szín


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Zöld a lakberendezésben: 6 nagyszerű ötlet
A zöld a legtermészetesebb színek egyike, amelynek minden árnyalata közül a sötétzöld az, ami leginkább higgadt harmóniát teremt. Nem is megy ki ...

Inspiráló helyiségek
Pénztárcakímélő megoldások „alkimista“ akcentussal
Gergő néhány külföldön töltött szemeszter után hazatérve diákként továbbra is a már megszokott önállóságra vágyott. A kollégiumok célszerűsége, a ...

Inspiráló helyiségek
Mindörökké nyár
Egy óbudai kapualjban álltam, a második emelet nyitott lépcsőfordulójában már ligetes kertvárosba képzeltem magam, majd amikor beléptem az ajtón, ...

Dekor
Szingli pasik kedvenc tányérja
A mosogatás nyűgétől szabadít meg Sahar Madanat Haddad találmánya, a réteges papírtányér. Rendhagyó design egyedülálló férfiaknak.

Átalakítás
Falfestés geometrikus mintákkal
A geometrikus minták nagy divatjukat élik. A ruhákon, kiegészítőkön és bizony a lakásunkban is megjelennek ezek az egyszerű motívumok, amelyek jól ...

Stílusos otthonok
Hímezd újra, babám!
Kézimunka, festett szék, népi mintás tányérok. Biztos akad belőlük a háznál! Mielőtt száműznénk őket, inkább poroljuk le, fényesítsük ki és dobjuk ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek