Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Színes falak - színes élet

Megmutatjuk hogyan tekinthetsz kreatív felületként a falra. A színek befolyásolják a hangulatunkat, de ennél többre is képesek: megváltoztatják a térérzetet, fókuszpontot teremtenek vagy épp fényt varázsolnak. 

A téralakítás négy módja színes falak segítségével: 

ÁTLÁTÁS Az egymásba nyíló helyiségek falszíneinek megkomponálása fontosabb mint gondolnád: azonos árnyalattal tágíthatod a teret, míg a kontraszt izgalmas látványt nyújt a nyitott ajtón át. 

MENNYEZET Az idei trend szerint a mennyezet az ötödik fal. A szoba belmagasságától és benapozásától függően akár egy sötét, markáns árnyalat is szóba jöhet, amit fehér oldalfalakkal billenthetsz egyensúlyba.

ARÁNYOK Optikailag is módosíthatjuk egy szoba arányait falfestéssel. Ha nagy a belmagasság, jöhetnek a sávok a falra: alulra vagy felülre egyaránt. Előbbi a padló színével megegyezve igazán hatásos.

FUNKCIÓK Az egybenyitott, többfunkciós terekben falfestéssel egyszerűen és látványosan tudjuk kijelölni az egyes tevékenységek, bútorok helyét, elválasztani egymástól a különböző területeket.


Galériához klikk a képre!

Így válassz festéket az otthonodba

A leggyakrabban használt diszperziós beltéri falfestékek között a legjobbak akár már egy rétegben is fednek, csepegésmentesek, illatosítottak. Ennek a továbbfejlesztett változata a latex festék. Konyhába, fürdőbe, közlekedőbe, tehát a nagy forgalmú helyiségekbe tökéletes, ugyanis vízlepergető, penészedésgátló és színkopás, fakulás nélkül lemosható, dörzsölhető.

A minőség egyik ismérve a festék pigmenttartalma. Dekorfestésnél, erős és telt árnyalatok alkalmazásánál különösen fontos figyelni rá, hogy azt a mély és gazdag színhatást érjük el, amit elképzeltünk. Ehhez két-három festékréteg is szükséges lehet.

A legtöbb festékből létezik magasfényű, selyemfényű vagy matt. Minél fényesebb a falfelület, annál jobban visszaveri a fényt, ugyanakkor a fal esetleges hibáit is látványosabban megcsillantja. A színtelen falfény utólag is felfesthető: selymesen csillogó hatású és moshatóvá teszi a falat.

Szöveg: Serfőző Melinda, Fotó: Dulux

CÍMKÉK: falfestés színhirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Új néven folytatja tovább a KIKA
Megkezdődött a hat hazai Kika bútoráruház átalakítása, ősztől már XXXLutz néven várják a vásárlókat.

Hírek
Irány Tihany: itt az év egyetlen gourmet gasztrofesztiválja
Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges ...

Stílusos otthonok
Fotókon Elvis Presley egykori luxusotthona
Nézd meg képeken azt a pompás luxusotthont, ahol Elvis Presley családjával élt egy ideig az 1960-as évek végén!

EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Csodás csokrok
Anyák napján, ballagáskor vagy pedagógusnapon nem kell feltétlenül a virágkötőkre bízni magadat! Te magad is illatozó költeményeket ...

Világítás
Az állólámpa is lehet geometrikus
A geometria szerelmeseinek tervezett új állólámpa őszinte darab, a lámpa minden részét láthatóvá teszi, miközben trendi mértani formákat rajzol az ...

Dekor
Kék bársony luxus kanapé
A kék bársony örök eleganciája, finoman ívelt vonalakkal és kényelmes ülőfületekkel párosítva már önmagában is a luxus érzetét kelti, de a Moooi új ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek