hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szakmai tanács: inspiráló home staging

Viszonylag újkeletű, de egyre elterjedtebb tevékenység a home staging Magyarországon, amit a hatékonyabb értékesítés érdekében használnak az ingatlanközvetítők. Általa teszik vonzóvá, otthonossá a lakásokat, illetve házakat. A vevők ugyanis nagyon gyorsan, az első benyomás alapján hozzák meg a döntést a vásárlásról. Az Ingatlanpáholy szakértői régóta sikerrel használják a home staginget, mint vásárlást ösztönző eszközt, és most összegyűjtöttek néhány egyszerűen kivitelezhető fogást, amit bárki bevethet, ha szeretné eladni ingatlanát.

Az ingatlanok értékesítésének egyik első lépése a felkészítés: egyrészt tökéletesen ki kell takarítani mindent a pincétől a padlásig, hogy a legelőnyösebb fényviszonyok mellett fotókat, videókat készíthessünk, másrészt a későbbi költözésre nézve is jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat. Fontos, hogy később a lakásbejárás során is ezt a színvonalat kell bemutatni. A felkészítés másik rétege a harmónia, az otthonosság megteremtése. Ezt különböző kiegészítőkkel, átrendezéssel, vagy akár kisebb felújításokkal, festéssel lehet elérni.

IMG_6894.jpg másolata.jpg

A home staginget jó állapotú lakásoknál, házaknál érdemes alkalmazni előre eltervezett költségvetéssel. Ez az ingatlan értékének 5%-át nem haladhatja meg, mert efölött már értéknövelő fejújításról beszélünk.

A home stager feladata a lehető legjobb első benyomás megteremtése. Egy életérzést kell megjeleníteni, melybe könnyen beleképzelheti magát a vevőjelölt. Talán nem is tudja, amikor végigjárja a szobákat, hogy mi tetszik neki annyira, mert a lényeg a kis részletek tökéletes összhatása.

Erre sok lehetőség van: a legegyszerűbb kicsit átrendezni a bútorokat, hogy nagyobbnak hasson a tér és hogy megmutassuk, hogyan használható ki optimálisan. Dekorációs kiegészítőkkel, például párnákkal, gyertyákkal, vázákkal, zöld növényekkel és virágokkal vagy akár harmonizáló függönyökkel teremthetünk hívogató környezetet. A személyes tárgyak jelenlétét érdemes minimalizálni, lehetőleg csak kis hányaduk maradjon a térben. Fontos az is, hogy minden olyan dolgot ami eddig minket nem zavart amíg ott éltünk, azt most megjavítjuk, helyretesszük. (pl, egy hiányzó parkettaszegő, egy rossz redőny, egy elhasznált konyhai vízvető).

IMG_6895.jpg másolata.jpg

Összegezzük, pontosan mit kell tennünk, hogy ingatlanunk a lehető leghamarabb találja meg boldog tulajdonosát:

  1. Már a bejárati ajtó és környezete is legyen szép, rendezett. Érdemes beszerezni egy szép ajtószámot, szép lábtörlőt.
  2. Lomtalanítson, pakolja el a felesleges tárgyakat.
  3. A lakásban lévő hibákat javíttassa ki, illetve amit már javítással nem lehet orvosolni azokat cserélje le.
  4. Minimalizálja a személyes tárgyakat.
  5. Tágas, világos tereket hozzon létre akár a falak festésével, a bútorok átrendezésével.
  6. Rendezze be funkciójának megfelelően mindegyik helyiséget, ne maradjanak „lomszobák”.
  7. Kiegészítőkkel,  képekkel, díszpárnákkal, függönyökkel, virágokkal dekoráljon, itt már lehet élénkebb színeket használni.
  8. A kültéri helyiségeket is dekorálja. Mutassa meg, milyen hangulatos lehet kiülni az erkélyre, akár csak egy szép fonott szék, néhány égősor és nagy, zöld növények kihelyezésével.
  9. A legutolsó igazítás az illatosítás: a citrusos illatok tisztaság érzetét keltik, a levendula és a fahéj pedig az otthonosságot hangsúlyozzák.
  10. Utolsó lépésként a képek készítését bízza profi fotósra.

Sokszor nem is kell nagy összegeket áldozni a harmonikus otthon képének megteremtésére, viszont sokszoros a hatása, ha tudatosan foglalkozunk vele. Hiszen a célunk az, hogy a lakásunk, házunk, kiemelkedjen az ingatlanpiacon és a legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb áron értékesíthessük.


Galériához klikk a képre!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Egyedi stílus, kreatív otthon
Mitől lesz figyelemfelkeltő egy budapesti polgári lakás berendezése? A világot látott belsőépítész szerint a jól ismert sémák helyett mindennél ...

Inspiráló helyiségek
Férfias energiák egy eklektikus lakásban
Egy legénylakás megalkotása izgalmas kihívásokat rejthet magában, főleg ha tulajdonosa nem hétköznapi figura. Fruzsa Róbert spinning edző és ...

Praktikus ötletek
Balatonra néző lakások
A Siófoki ezüstparton, a belvároshoz közel, de mégis megfelelő távolságra a nyugodt pihenéshez, kikapcsolódáshoz különleges megjelenésű ...

Inspiráló helyiségek
Dánia vonzásában
Azt mondják, hogy életünkre minden találkozás hatással van. Az is, amikor nagy szerelmünket pillantjuk meg, de az is, amikor csak futólag mutatnak be ...

Praktikus ötletek
Évzáró összegzés az ingatlanpiacról
Amikor már mindenki abban reménykedett, hogy ennél nincs lejjebb, akkor az ingatlanpiac a legpesszimistábbak véleményére is rácáfolt. Nem eshet ...

Inspiráló helyiségek
Éber álmok otthona
Vannak álmok, amelyek, ha nagyon akarjuk, valóra válnak, és akadnak olyanok is, amelyeknek a végzet vet véget. Amikor a háromtagú család rátalált ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek