hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Így szedd ki a kávé- és borfoltot a szőnyegből: bevált házi praktikák

Bármennyire is vigyázunk a szőnyegünkre, bárkivel megeshet, hogy egy óvatlan mozdulatnak köszönhetően véletlenül ráborul a kávé vagy a bor. Ekkor sem kell kétségbeesni, néhány házi praktika segíthet a folteltávolításban.

Vörösbor

A sikeres folttisztítás érdekében a legfontosabb dolog, amit megtehetünk, hogy minél hamarabb cselekedjünk. Minél régebben van a szennyeződés a szőnyegen, annál nehezebb lesz eltávolítani. Ha vörösbor ömlik ki, gyorsan itassuk fel egy papírtörlővel, hogy minél kevésbé tudja magába szívni. Ezt követően vegyük elő a konyhai sót vagy a szódabikarbónát, majd szórjuk be vele a foltot vastagon. Hagyjuk, hadd szívja magába a bort, majd porszívózzuk át a szőnyeget.

bor.jpg

Tea, kávé

Ha tea vagy kávé ömlött a szőnyegre, akkor akár a sör is segíthet. Gyorsan itassuk fel papírtörlővel az italt, amennyire lehet, majd a foltra öntsünk egy kis sört és dörzsöljük bele. Ha megszáradt és még mindig látszik a folt, ismételjük meg a műveletet – akár többször is.

Tinta

Előfordulhat, hogy a nappaliban vagy a dolgozószobában tinta cseppen a szőnyegre. Rémálomnak tűnhet, de erre is van megoldás. Öntsünk a foltra tejet, majd pár perc elteltével itassuk fel. Ismételjük meg ezt még néhányszor és a folt eltűnik.

goat-hair-612872_1920.jpg

Csokoládé

Ha gyerek van a családban, akkor főleg gyakran megesik, hogy csokidarabka ragad a szőnyegbe. Ezt a foltot leginkább úgy szedhetjük ki a szőnyegből, ha kenünk rá egy kis glicerint, majd papírral felitatjuk és egy nedves ronggyal áttöröljük.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Így tisztítsd a szőnyegeket!
Tanácstalan vagy, hogyan tisztítsd frissen vásárolt szőnyeged? Olvasd el útmutatónkat, hogy bátrabban állhass neki!

Dekor
Mesés India a szobában
India hangulata és színei ihlették a GAN rugs új, kézi készítésű szőnyegét, amelynek egymáshoz szövött darabjai kőburkolatot ...

Dekor
Talp alá való rugalmas szőnyeg fából
Gumi talpra rögzített fa csempék. Szabadalmaztatott design mindazoknak, akiknek sokat kell egy helyben állniuk.

Inspiráció
5 természetes lakástextil, amit imádni fogsz!
Számodra is fontos a fenntarthatóság és a hygge elkötelezett híve vagy? Varázsold otthonod meghitté természetes ...

Dekor
Szuper trendi fekete szőnyegek
A csúcsdesign rajongói számára készültek azok a fekete szőnyegek, amelyek mindegyike különleges, stílusos darab, egy fiatal, de annál ismertebb és ...

Dekor
Tökéletes pázsit a szobában
Íme a legkönnyebben kezelhető gyep, ami nem csak szép, de természetes jelenségként a lakás dísze lehet. Ha úgy akarjuk, még százszorszépek is nyílnak ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek