Pörkölj kávét
Ha kedveled a kávé illatát, szórj pár szem kávébabot egy tepsire és 200 fokos sütőben süsd 7-10 percen át. Ezután tárd ki a sütő ajtaját és hagyd, hogy a helyiséget betöltse a kellemes aroma.
Szódabikarbóna
Egy kis tálba szórj szódabikarbónát és helyezd a spájz vagy a konyha egyik sarkába. Nem csak elfedi a szagokat, hanem el is nyeli azokat.
Szárított gyógynövények
A gyógynövényeket érdemes megszárítanod, nem csak azért, hogy később felhasználhasd őket a különféle ételekhez, hanem azért is, mert kiakasztva, míg száradnak, kellemes illat járja át a helyiséget.
Citromhéj
Ne dobd ki a citrom héját, miután kifacsartad belőle a levet: tedd bele egy vízzel teli edénybe és tedd rá a tűzhelyre. Alacsony lángon főzd és hagyd, hogy néhány órán át párologjon.
Ecet
Bár sokan nem kedvelik az ecet szagát, szerencsére hamar eltűnik, ráadásul nagyon hasznos: eltünteti a többi kellemetlen szagot. Takaríthatsz is vele, vagy akár ez kis edénykébe is kiönthetsz belőle, így másnapra garantált a friss illat a konyhában.
Aroma diffúzorok
Ha az illatgyertyákért, füstölőkért esetleg nem is rajongsz, próbáld ki az aroma diffúzorokat különféle illóolajokkal, például rozmaringgal, citrommal, mentával, fahéjjal vagy naranccsal.
Forrás: ApartmentTherapy
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat