Figyeljünk oda a tisztítására
Egy 2022-es tanulmány szerint a konyhai fűszertartókon több baktérium telepszik meg, mint gondoltuk – számolt be róla a Nosalty. Mint írják, a vizsgálat során a résztvevőknek (MS2) baktériummal szennyezett pulykahúsból kellett főzniük, majd a főzés után mintát vettek, hogy kiderítsék, a konyha mely részeire került ebből a baktériumból. Az eredmény meglepő, míg a legtöbb felületen a pozitív eredmény nem haladta meg a 20 százalékot, addig a fűszertartókon a minták összesen 48 százaléka mutatta ki a keresztszennyeződést. Az eredmény tehát arra világít rá, hogy főzés után érdemes a fűszertartókat is megtisztítani.
Fotó: Pixabay
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat