hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Otthonszépítés takarékosan

A rendelkezésünkre álló kevéske pénzt csupán a legfontosabbakra, kisebb-nagyobb javításokra költsük inkább. A szép, jól karbantartott helyiségeket sokkal egyszerűbb bármilyen aprósággal látványossá tenni.

A bútorokat nagy gonddal válasszuk ki. Nem mindig az a szép, ami drága. A kopott, régi bútor sokszor többet ér, mint az olcsó, kényszerből vásárolt és rossz minőségű lom. A csúnya huzatú, de kényelmes kanapét leteríthetjük egy szép takaróval. A határozatlan színű fabútor érdekesebb lesz, ha csíkosra festjük, de az is szép, ha a színét a szoba árnyalatihoz igazítjuk. Találunk kissé formabontó, de olcsó bútorokat: összecsukható kerti faszéket, iskolák, gyárak, irodák számára gyártott, nem egyedi, mégis jó minőségű darabokat.


A falra unalmas poszterek helyett akaszthatunk használati tárgyakat: régi teniszütőt, evezőt, szép formájú konyhai edényt, régi porcelán tálakat, családi fotókat különböző méretű keretben.

 


Dekorálhatunk fali matricával is, vagy maradék tapétából, akár többféléből is készíthetünk kompozíciót. Ha nem telik olyan függönyre, ami tetszik, használhatunk egyszerű papír- vagy bambuszredőnyt, olcsó karton anyagot, amire mintákat festünk, amíg összejön egy drágább anyag ára.
Nézzünk körül a kiárusításokon, mostanában gyakran belefuthatunk. A rögtönzéstől azonban óvakodjunk: ne vásároljunk mindent összevissza csak azért, mert olcsó.
A természetes anyagok, akár újak, akár régiek, sokkal többet érnek az áruknál és tetszetősek. A fa, a durva szövésű vászon, az egyszerű üveg és kőtárgyak viszonylag olcsók. Az ízléses, szépen elrendezett kiegészítők harmóniát teremtenek a szobában.

 

 

 

 

 

 


Néha a színek és színkombinációk ügyes kiválasztásával kímélhetjük legjobban a pénztárcánkat. Használjunk sok fehéret élénk színekkel vagy válasszunk semleges árnyalatokat, szürkét, krémszínt, pasztelleket. A helyiségeket a kiegészítők, az évszakhoz igazodó virágok teszik színessé.

 

 

Ha csak bérlői vagyunk a lakásnak vagy éveket kell gyűjtenünk egy szép szőnyegre, fessünk fényes festékkel szőnyeget a padlóra. Még érdekesebb, ha igazi szőnyeget is terítünk mellé.
Az apró tárgyak, csecsebecsék egyedi hangulatot teremtenek, de ügyeljünk arra, hogy ne árasszák el otthonunkat. A cserépedénybe ültetett cserjék, virágok szó szerint életet visznek a szobába, konyhába, de még a fürdőszobába is. Az évekig zöldellő növény olcsó és látványos befektetés.

 

 

 

 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
A napsugár színeiben
A kora tavaszi hetekben szemünk-lelkünk vágyik az üde, vidám színekre, bár még alig látunk a szabadban lombosodó bokrokat, szirmot bontó növényeket. ...

Dekor
Tökéletes pázsit a szobában
Íme a legkönnyebben kezelhető gyep, ami nem csak szép, de természetes jelenségként a lakás dísze lehet. Ha úgy akarjuk, még százszorszépek is nyílnak ...

Praktikus ötletek
Az adósmentés várható következményei
A devizahitelesek megsegítése és e hiteltípus végleges kivezetése biztosan hatással lesz a következő fél-egy évben az ingatlanpiacra. Adódik a ...

Praktikus ötletek
Kapcsoltál? Olcsóbb és szebb a LED otthonra
Az energiatakarékos fényforrásokat és lámpatesteket gyártó LED ipar töretlen fejlődésének köszönhetően a legmenőbb post-apokaliptikus filmek ...

Inspiráló helyiségek
A pillangók földjén
Eszter és Zoltán egy véletlennek köszönhetően szerettek bele a juhar¬fáktól övezett vidéki imaházba, amelyben fantáziát láttak egy családi ...

Inspiráló helyiségek
Házak és varázslatok
Előbb ismertem őt, mint hogy valaha is találkoztunk volna. Két könyvét olvastam, mindkettő az Otthon magazin márkajelzése alatt jelent meg, és így ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek