hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Otthonszépítés takarékosan

A rendelkezésünkre álló kevéske pénzt csupán a legfontosabbakra, kisebb-nagyobb javításokra költsük inkább. A szép, jól karbantartott helyiségeket sokkal egyszerűbb bármilyen aprósággal látványossá tenni.

A bútorokat nagy gonddal válasszuk ki. Nem mindig az a szép, ami drága. A kopott, régi bútor sokszor többet ér, mint az olcsó, kényszerből vásárolt és rossz minőségű lom. A csúnya huzatú, de kényelmes kanapét leteríthetjük egy szép takaróval. A határozatlan színű fabútor érdekesebb lesz, ha csíkosra festjük, de az is szép, ha a színét a szoba árnyalatihoz igazítjuk. Találunk kissé formabontó, de olcsó bútorokat: összecsukható kerti faszéket, iskolák, gyárak, irodák számára gyártott, nem egyedi, mégis jó minőségű darabokat.


A falra unalmas poszterek helyett akaszthatunk használati tárgyakat: régi teniszütőt, evezőt, szép formájú konyhai edényt, régi porcelán tálakat, családi fotókat különböző méretű keretben.

 


Dekorálhatunk fali matricával is, vagy maradék tapétából, akár többféléből is készíthetünk kompozíciót. Ha nem telik olyan függönyre, ami tetszik, használhatunk egyszerű papír- vagy bambuszredőnyt, olcsó karton anyagot, amire mintákat festünk, amíg összejön egy drágább anyag ára.
Nézzünk körül a kiárusításokon, mostanában gyakran belefuthatunk. A rögtönzéstől azonban óvakodjunk: ne vásároljunk mindent összevissza csak azért, mert olcsó.
A természetes anyagok, akár újak, akár régiek, sokkal többet érnek az áruknál és tetszetősek. A fa, a durva szövésű vászon, az egyszerű üveg és kőtárgyak viszonylag olcsók. Az ízléses, szépen elrendezett kiegészítők harmóniát teremtenek a szobában.

 

 

 

 

 

 


Néha a színek és színkombinációk ügyes kiválasztásával kímélhetjük legjobban a pénztárcánkat. Használjunk sok fehéret élénk színekkel vagy válasszunk semleges árnyalatokat, szürkét, krémszínt, pasztelleket. A helyiségeket a kiegészítők, az évszakhoz igazodó virágok teszik színessé.

 

 

Ha csak bérlői vagyunk a lakásnak vagy éveket kell gyűjtenünk egy szép szőnyegre, fessünk fényes festékkel szőnyeget a padlóra. Még érdekesebb, ha igazi szőnyeget is terítünk mellé.
Az apró tárgyak, csecsebecsék egyedi hangulatot teremtenek, de ügyeljünk arra, hogy ne árasszák el otthonunkat. A cserépedénybe ültetett cserjék, virágok szó szerint életet visznek a szobába, konyhába, de még a fürdőszobába is. Az évekig zöldellő növény olcsó és látványos befektetés.

 

 

 

 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
A betûk ünnepe
A betűk nemcsak érzéseidet, gondolataidat fejezhetik ki, de remek dekorációs elemek is, változatos formavilágukkal pedig kifejezetten kreativitásra ...

Inspiráló helyiségek
Ellentétek harmóniája
Ha a teljesség szimbólumára gondolunk – ahogy a kör fehér és fekete részei összesimulnak, mégis mindegyik tartalmaz egy-egy pöttynyit a másikból –, ...

Dekor
Rugalmas anyaggal kombinált bútorok
Rugalmas textilekkel készült  design bútorok, amelyek az anyag merész színeinek és geometrikus mintájának köszönhetik vonzó ...

Inspiráció
Nyárőrző varázslatok
Sajnáljuk, hogy véget ért a nyár? Visszavágyunk a déltengerekre, vagy el sem jutottunk idén a tengerpartra? Sebaj, az örök vakáció élményét, az ...

Dekor
Kismamák hatékony segítője
A többfunkciós bölcső valójában egy hintaszék és egy klasszikus bölcső házasságának gyümölcse, mely megőrizte a két bútor közös ...

Praktikus ötletek
Már egymillióért is kaphatunk lakást
Idén, Magyarországon a legolcsóbb ingatlan alig több mint 1 millió forintért kelt el, míg a legdrágább 130 millió forintba került új tulajdonosának. ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek