hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Látványos és gyors lakásfelújítás

Ha otthonunkra már nagyon ráférne egy alapos felújítás, de nincs időnk és anyagi lehetőségeink is korlátozottak, akkor szokatlan, ám hatékony megoldást kell választanunk. Minimális idő- és anyagi ráfordítással is újjávarázsolhatjuk egyik-másik helyiséget, ötleteljünk csak bátran!

Dekoratív képkeretek

Egyhangúnak találjuk a falat, unjuk a színét, de a festés szóba sem jöhet. Ha nincs nagyobb hibája a falnak, akkor nagyon egyszerűen látványossá tehetjük az üres felületet: keressünk néhány képkeretet, akár egy bolhapiacon is körülnézhetünk, vagy bútoráruházi kiárusításon olcsón beszerezhetjük. Ha nem tetszik a színe, csiszoljuk át és fessük nekünk tetszőre. Használhatunk magasfényű és selyemfényű festékeket, ezektől változatosabb lesz az összkép.
Ha kopott, tisztítsuk meg, lakkozzuk át. Bármilyen képet beletehetünk, de látványnak az sem utolsó, ha üresen hagyjuk és csak a keretek dekorálnak.


Lámpabúra saját kezűleg

Nem kell művészi készség ahhoz, hogy a régi lámpából újat varázsoljunk. Csupán egy új burát kell beszereznünk, lehetőleg textilből, aminek semmilyen mintája nincs, és egyszínű. Nem kell a fehérhez sem ragaszkodnunk.
A mintát rajzoljuk meg előre a burán egy ceruzával, majd textilfestékkel fessük ki. Hobby kellék üzletben kapható váz lámpaburához, amit magunk is bevonhatunk textillel vagy papírral és tovább dekorálhatjuk.


Csillogó díszek a tapétán

Unjuk a tapétát a falon? Leszedni, glettelni újra tapétázni vagy festeni bizony nagy munka, és költséges mulatság. Ha beérjük kevesebbel is, szerezzünk bee hobby kellék üzletből egy marék csillogó gyöngyöt, flittereket, apró kristályokat és ragasszuk a tapétára.
A siker érdekében tervezzünk előre. Gondoljuk végig, milyen színű kövek illenek hozzá, hány darab kell, és pontosan hova fogjuk elhelyezni ezeket. Jó minőségű, általános ragasztóval dolgozzunk, kenjük át a célzott felületet, majd helyezzük el a köveket.


Memo tábla a falra

Öntapadós lapokat hobby kellék üzletben szerezhetünk be. Rajzoljuk meg előre a kívánt formát, és vágjuk ki a lapokból, majd ragasszuk fel.
Maradék öntapadós tapétából is elkészíthetjük, illetve erős kartonlapokból, melyeket tapétaragasztóval rögzítünk a falra. Festékboltban vásárolhatunk táblafestéket, ezzel átkenhetjük a kartont, így krétával írhatunk a memo táblánkra. Ha mágneses festéket választunk, úgy mágnes korongokkal is jól használható a tábla.


Egyedi ajtókeret

Tervezzük meg, pontosan mekkora és milyen formájú keretet szeretnénk az ajtónak.
Dolgozhatunk egyetlen színnel, de két színnel még látványosabb eredményt kapunk, igaz, hogy így több festékre lesz szükségünk. Spórolhatunk, ha maradék festékkel dolgozunk. Lehetőleg vízbázisú festéket válasszunk, mert ha kifutunk a kontúrból, ezt viszonylag könnyen lemoshatjuk és javíthatjuk.

 

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Útmutató szőnyegekhez
A szőnyeg évezredek óta otthonos társa az embernek. Kezdettől fogva a meleget, a tér megfelelő elrendezést és a látványt szolgálta. Az a bizonyos ...

Praktikus ötletek
Fizesse a főnök a lakáshiteledet!
Nem csak a banktól vagy a családtól kaphat segítséget, aki lakást szeretne vásárolni. A rengeteg adóváltozás közepette továbbra is adómentes maradt a ...

Praktikus ötletek
Textilek extra tulajdonságokkal
Az esztétikai érték mellett a textíliák minősége és speciális tulajdonságai is meghatározók, ha hosszú távon gondolkodunk. Segítünk bútorszövetet és ...

Praktikus ötletek
Otthon maradunk: most különösen fontos odafigyelnünk a beltéri levegő minőségére
Átlagosan napjaink 85-90 százalékát beltérben töltjük, ez az arány pedig az otthonról dolgozók körében most még magasabb, így a következő hetekben ...

Praktikus ötletek
Fűtés légcsatornázott kandallóval
A napjainkban hatékonyságuk, alacsony üzemeltetési költségük, valamint szépségük miatt egyre népszerűbbé váló kandallók mind több arcukat mutatják ...

Praktikus ötletek
Minden, amit tudni akartál a mosogatóról
A konyha legforgalmasabb munkaállomása a mosogató, hiszen az előkészületektől az étkezés befejező mozzanatáig szerepet kap. Körképünkben az alap ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek