Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

3 lakberendezési tipp, ami miatt nem fél majd a gyermeked a sötétben

Állandóan égetni kell a kislámpát, mert a kicsit nem lehet magára hagyni este? Éjszaka sokszor felriad a gyerek és nehéz megnyugtatni? Rendezd be úgy a szobáját, hogy számára is megnyugtató legyen!  

Lámpa helyett világító virág

A jó minőségű alváshoz, pihenéshez, az immunrendszer megfelelő szinten tartásához, illetve az ideális anyagcsere-folyamatokhoz szükség van mesterséges megvilágítás nélküli sötét környezetre. Bármennyire csábító is elhelyezni a szobában egy kislámpát, ami egész éjjel világít, ezzel nem teszel jót a gyereknek. Az alvást elősegítő, melatonin nevű hormon termelődését ugyanis gátolja az állandó erős éjjeli fény.

Sokan próbálnak világító csillagokat felszerelni a plafonra  vagy neonszínben pompázó párnákat betenni a szobába - de ennél sokkal jobb megoldás is létezik: a flAVATARok! Ezek  a virágcsodák nemcsak oxigént termelnek a gyermek hálójában, hanem varázslatosan világítanak is a sötétben.

A flAVATARok ugyanis olyan 100 százalékban növényi eredetű, génmanipulációtól mentes, a környezetre, emberekre és élőlényekre veszélytelen anyaggal kezelt  virágok, amelyek sötétben gyönyörű élénk színekben, egyöntetű tejfehér fényben fénylenek egész éjjel. A kicsi álmát így nem bántja  a világítás, mégis megnyugtatja. A világító képesség több cserepes növényfajta esetében is elérhető, így szabadon választhatunk olyat, ami a gyermekünknek is tetszik.

Legyen rendszer a Mesebirodalomban

Nagyon fontos, hogy az esti lefekvés rutinja állandó legyen, a gyermek számára megnyugtató legyen a szülőtől  való elválás - a sötétségtől  való félelmet legtöbbször ugyanis a szeparációs szorongás okozza. A gyermek felismeri, hogy az édesanyjával meglévő testi-lelki kapcsolat lazul, és ezért a magára hagyatottság érzése felerősödik benne.

Egy meleg, megnyugtató fürdő, egy kellemes mese (akár minden alkalommal ugyanaz), a rutinszerű cselekvések, a jóéjt-puszi, integetés - mind-mind segítenek  felkészülni a lefekvésre és a gyermek szorongását csökkenteni. Jó megoldás lehet egy plüssállat vagy baba is, akivel a gyermek alszik, de varázsolhatunk egy biztonságot mesebirodalmat is a szobába a flAVATAR örökrózsái segítségével. Emlékezzünk csak  a Kis Herceg vagy a Szépség és a szörnyeteg rózsájára - a mesét közvetlenül a szobába tudjuk hozni!

Ha megnyugtató mesék mellé (ahol a jó győzedelmeskedik és a gonosz megbűnhődik) a valóságban is megfogható, a sötétben is világító bizonyítékot helyezünk - a gyermek számára biztonságérzetet adunk. A flAVATAR harmóniát teremt  a természetes varázslatával.

Mutassuk meg a valóságot!

Ha a kisgyerekek elkezdenek félni a sötéttől, az azt jelenti, hogy fejlődik a képzeletük. Rájönnek, hogy a sötétség elfedi és elrejti a dolgokat, és könnyen elképzelhetnek szörnyeket vagy más lényeket a területükön.

A flAVATAR virágai nappali fényben teljesen természetes virágok, csak  sötétben világítanak - így el tudjuk magyarázni segítségükkel a gyerekeknek, hogy a sötétben lehet,  hogy megváltoznak bizonyos tulajdonságok (például színek vagy az árnyék  miatt az alakok),  de ahogyan a virág sem változik és válik félelmetessé, úgy a szobában lévő tárgyak  sem.

A flAVATAR egy élő varázslat - jelképe  lehet mindannak, ami a gyermek számára biztonságot nyújthat. Ha ránéz, emlékezni fog édesanyja vagy édesapja szavaira és emlékezteti magát arra, hogy nincs mitől félnie. (x)

CÍMKÉK:hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Tájkép a nappaliban
Különböző méretű és változatos formájú darabok, amelyekből egy egész tájképet vagy ha úgy tetszik felhős égboltot állíthatsz össze a ...

Átalakítás
Így lesz modern a konyhánk
Nem csak a bútorokkal tehetjük konyhánkat 21. századivá, legalább ilyen fontos, hogy a konyhában használt eszközök, gépek és anyagok megfeleljenek ...

Receptek
Vendégváró finomságok
Itt az idő, hogy újból átadd magad a mikulásvárás örömének: rendezz a télapó tiszteletére partit, és hívj meg mindenkit, aki kedves a szívednek. ...

Praktikus ötletek
Felújítás gyorsan, hatékonyan
Mindenki utálja, ha jól megszokott otthona hirtelen poros, koszos munkaterületté válik. Pedig olykor muszáj a terasszal, a bejárati ajtóhoz vezető ...

Praktikus ötletek
Javítani, vagy kicserélni?
Az elmúlt időszak fagyos, erősen szeles napjai és a fűtésköltségek emelkedése miatt valószínűleg sokakban felmerült, hogy itt az ideje valamit ...

Dekor
Stílusos fa fotel
Egy darabból készült fa ülőke, ami nem csak otthonos, de trendi is. A barátságos darab ötlete Karim Rashid fejéből pattant ki. Barátságos darab ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek