hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

A fotótapéták titkai

Látványos mintákkal, fotótapétával gyorsan és egyszerűen izgalmas karaktert adhatunk egy helyiségnek. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni a harmonikus végeredmény érdekében.

Milyen tapétatípusok, -minták ma a legkedveltebbek?

A moderntől a klasszikusig, mindenféle tapéta nagyon népszerű manapság, de a látványos minták és különösen a fotótapéta feltörekvőben van. Ez a műfaj a hetvenes-nyolcvanas években volt igazán divatos, ma pedig újra felfedeztük, természetesen sokkal magasabb minőségben, szebb megjelenéssel. A végtelenbe vezető utak, állat- és növényminták nagyon keresettek.

res_515015fba73bf24025cd2295c28729eb_full.jpg

Hogyan alkalmazzuk ezeket a mintákat?

Élénkségük, figyelemfelkeltő hatásuk miatt általában egyetlen falon célszerű megjelentíteni,
és a legtöbb esetben nem érdemes elé bútorokat tenni, hogy a minta szépen érvényesülhessen.
Persze van ellenpélda is: ha 3D-s fotótapétát választunk, a bútorok elhelyezésével még inkább növelhetjük a térmélységet. Harmonikus lesz az összhatás, ha a többi falon a fotótapéta kiegészítő színeit használjuk.

Egy kisebb helyiségben mire figyeljünk oda?

Kis térben érdemes kerülni a sötét színeket és a zsúfoltságot. A nagyobb mintás tapétára ne kerüljenek
már képek, azokat inkább az egyszínű falon helyezzük el. A letisztult, egyszerű megoldások sokkal jobban működnek – a karakteres minta el fogja érni a kívánt hatást. A tapétának ne csak a mintáját nézzük, hanem a műszaki tartalmát is: le lehet-e törölni, megfelelő-e a színtartósága, koszállósága.
Léteznek többrészes fotótapéták is, kisebb helyiségben ezekből akár egy-két részt is elhelyezhetünk.

xxl-fototapeta-modern-artistry-II.jpg

Ha beleszeretünk egy interneten talált mintába, saját fotóba, milyen lehetőségeink vannak, hogy tapétaként a falra kerüljenek?

Létezik egyedi gyártású tapéta saját fotó alapján, de én ezt nem szívesen ajánlom. Szinte képtelenség olyan felbontású képet készíteni, ami ekkora méretben, tapétaként is megállja a helyét. Manapság már valóban több ezer fotótapéta közül lehet választani, amelyek mindegyike speciális technológiával készül. Az a veszély is fennáll, hogy egy egyedileg készült tapéta nem pont olyan lesz, mint vártuk – kicsit sötétebb, kicsit világosabb, kevésbé élénk, ezeket pedig nem lehet előre kiszámítani.

fotók: emag, ajándékponthirdetés

EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Rendhagyó tervezők, extrém tapéták
Modern művészek különböző stílusú tapétái egy kollekcióban. A látvány minden esetben nagyon erős vizuális élményt nyújt.

Megoldjuk
A mesélő tapéta
Íme egy tapéta, ami mesék tucatjait rejti magában! Nem is kell más a kicsalogatásukhoz, mint egy okostelefonos applikáció és egy pár kíváncsi ...

Megoldjuk
3D hatású tapéták fehér háttérrel
A fehér falak is lehetnek érdekesek és izgalmasak, sőt, egy vizuális trükk segítségével akár a sík felületekkel is képesek felvenni a ...

Praktikus ötletek
Exclusive tapéták és függönyök
Otthonod egyedi hangulatának megteremtéséhez nagyban hozzájárulnak a választott tapéták illetve textilek, függönyök. Ezúttal a Diego magas minőségű ...

Inspiráció
Extravagáns tapéták Amerikából
Műalkotásoknak is beillő feltűnő darabok,amelyek tapétaként díszíthetik a lakást, de önálló dekorációként is megállják a helyüket, ha csak egy-egy ...

Megoldjuk
Színes geometriával küzdj meg a téllel
Még a legsivárabb lakást is látványossá és otthonossá teszik a színes geometrikus minták. Attól függetlenül, hogy a legújabb trendek közül való, akár ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek