Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Praktikus fürdő

Egy kisaláks kialakításánál a helyiségek újrarendezésénél központio kérdés a fürdőszoba: akár áthelyezzük, akár a régit újítjuk fel, mindenképp helytakarékosnak, de kényelmesnek kell lennie. 

Ha át szeretnénk alakítani a fürdőt vagy új helyet keresünk neki, hogyan fogjunk hozzá? Milyen költségekkel számoljunk?

Ilyen nagy horderejű munkánál mindig egy gépészeti terv készítése az első lépés. Ennek során derül ki a strangok pontos helyzete, ami meghatározza a lehetőségeket is. Közkeletű tévedés, hogy a kisebb fürdőszoba olcsóbb. Sok esetben nem tudjuk a szabványméreteket használni, a speciális, helytakarékos megoldások pedig drágák lehetnek. Hosszabb időbe telik a beszerzésük, és a beszerzéshez is nagy szakértelem kell. 

Mennyire népszerűek a kompakt fürdőszobák, amelyek akár egy gardróbszekrény helyén is elférnek?

A hotelekben és luxuslakásokban találkozhatunk dobozhatású, akár térbe állított kialakításokkal, de egy otthonban, a hétköznapokban mindig eleve dedikált helyiséget találunk. 

archiv_OK.jpg

Az egyik legfontosabb pont a zuhanyzó. Hogyan alakítható ki kis helyen? 

A zuhanytálca alapvetően sok helyet foglal el, így manapság kedveltebb megoldás az épített zuhanyzó. Ebben az esetben tálca helyett csak egy zuhanyfolyókát kell beépíteni, elhelyezése a padlóban 5-10 centit igényel. 

Hogyan nyerhetjük a lehető legtöbb tárolóhelyet?

Mindenképp komplett mosdószekrényt javaslunk, aminek a fiókjában rengeteg apróság elfér, illetve sokszor a peremen is van tárolóhely. A pultra ültetett változat foglalja sajnos a legtöbb helyet - bármynnire kedvelt megoldás. Ma már nagyon szép tükrös szekrényeket lehet kapni, a zuhanykabinban pedig - ha épített, és van rá hely - keskeny perem vagy falfülke alakítható ki, amit le lehet burkolni. 

furdoszoba-butor-fiok-dupla-mosdo-csap--chrome-ravak-4.jpg

Hogyan növelhető a térérzet? 

A sok üvegfelület mindenképp jó ötlet. Lézetik már olyan üveg tólóajtó, amelynek a külső felületet egész alakos tükör, ez szintén tágítja a teret. Egy üvegbetéses harmónikaajtót teljesen el tudunk húzni, amikor épp nem használjuk a zuhanyfülkét, így nagyobbnak érezzük a helyiséget. 

 

Szöveg: Mátyás Lara Fotó: Ravakhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Hullámos felületek a fürdőben
Stílusosan a hullámzó vízfelületeket adják vissza a legújabb fürdőszobai bútorok - a kortárs trendeknek megfelelően hófehérben.

Inspiráló helyiségek
Évszázados lábnyomokon lépkedve
Ha valaki folyton úton van, könnyen gyökértelenné válhat. Összefolynak a városok, az emberek, a szállodai szobák. Alon, az izraeli üzletember talán ...

Praktikus ötletek
Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?
Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be, addig már egyre inkább beépül a személyes lakóterünkbe, és ehhez ...

Dekor
Forradalmi fürdő
Megalkották a világ legkönnyebb mosdókagylóját, ami még helyet is spórol a fürdőszobában. Íme a jövő szaniterei.

Stílusos otthonok
A kék ég ígérete
A reménytelenül hosszú tél után szívderítő látvány a tavaszi égbolt tiszta kékje, ami az újrakezdés ígéretével is megörvendeztet. Most megmutatjuk, ...

Dekor
Fonott fából készült fürdőkád
A natúr fa és az ázsiai tradíció ötvözéséből készült el a természetes hatású fonott fürdőkád. Meghökkentő eredmény egyenesen ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek