hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Tapéta személyre szabottan

Fontos, hogy hazaérve érezzük: ez az én otthonom, az én stílusom, amely tükrözi az egyéniségemet. Egy jól kiválasztott tapétával elérhetjük a kívánt hatást.

Milyen falburkolatokkal lehet megteremteni egy kislakásban a vizuális nyugalmat, ugyanakkor az egyediséget?

Ha a tapéta egyedi tervek alapján készül, a termék saját életúttal rendelkezik, ez az alkotója, tervezője szellemi terméke – mindez garancia a különlegességre. A vizuális nyugalom megteremtéséhez kérjünk tanácsot, egy-egy beszélgetés sokat segít, hiszen szubjektív szempontokról esik szó.

A lakás melyik helyiségében jelenhet meg leginkább ez az egyediség?

Tapétát az otthonunk bármely helyiségébe tehetünk, a fürdőszobákban elhelyezett poszterek, tapéták különleges hangulatot biztosítanak. A mosható alapanyagok lehetővé teszik a vizes helyiségek dekorálását is. A hálószobák tapétái személyesebbek, többet elárulhat rólunk.

A tapeta_elonyei_3.jpg

A tapéták kiválasztásánál mi a legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartanunk?

Mérlegelnünk kell, hogy milyen stílushoz szeretnénk igazodni, milyenek a térben elhelyezett bútorok, és azok megvilágítása. Ismernünk kell a tér funkcióját is a színek megválasztásához. Nem mindegy, hogy otthonos, nyugodt hangulatot szeretnénk, vagy éppen a figyelemfelkeltés a célunk.

Hogyan kerülhető el, hogy a minta úgymond agyonnyomja a teret?

Kis terekbe elég csak egy falat, illetve falszakaszt dekorálni tapétával. Vigyáznunk kell a nagy mintákkal és az élénk színekkel, melyek túl nagy hangsúlyt helyeznek az adott falra, s ez csökkentheti a térérzetünket. Tapasztalatom, hogy a kortárs művészet finom motívumai és halványabb színei nyugalmat sugárzó lakótereket eredményeznek.

tapety_na_stenu_ikea_styl_Vliestapete-Scandinja (1).jpg

Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy a sokféle mintából melyiket válassza, mit hívhat segítségül?

Válasszunk személyiségünkhöz illő stílust és színvilágot! A mai trendben a természet elemei meghatározóak, növény- és levélmintákból hatalmas a választék, divatosak a kaktuszok, a trópusi hangulat. A kézzel festett vagy rajzolt minták, a finom ecsetvonások, a szép vonalvezetés és az árnyalatok játéka mind kellemes, meleg hangulatot

Fontos kérdés, hogy milyen alapanyagot válasszunk. Hálószobába, illetve gyerekeknek a vlies, azaz gyapot- vagy gyapjúrostos tapétát, közintézményekbe jól tisztítható vinyl tapétát ajánlunk.

SZÖVEG: BODA ILDIKÓ ENTERIŐR: DARABOS GYÖRGY FOTÓ: Kika, Otthontérkép, Anro

CÍMKÉK: tapéta


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Otthon benépesítve
Néha az élet felülírja a terveinket, s ha azt hisszük, tudjuk, mit hoz a közeljövő, sokszor bizony nagyot tévedünk. Így történt ez Tamással is, aki ...

Dekor
A szék is lehet sikkesen francia
Kényelem, trend és egy kis pikantéria egyben. Fodros szék, megnyerő formával, divatos színekben. Íme a francia design legújabb remeke.

Dekor
Modern kőedények és kőlábasok
Kőedények és kőlábasok nem a kőkorszakból, hanem a legújabb kor vívmánya szerint a modern konyhák impozáns tartozékaként.

Dekor
Sziesztázók kedvence
Délutáni szunyókálásra csábít a Casquet új kanapéja, amihez nem kell külön párnát használni, mivel karfája fejtámlává ...

Bútorok
Noguchi dohányzóasztal
Isamu Noguchi szerint minden szobor. Ikonikus asztala is, ami a képzőművészeti alkotás és a bútor, egyben Kelet és Nyugat között egyensúlyoz immár ...

Dekor
A tükör, ami követ téged
Nézz tükörbe hajolgatás nélkül! A Miior új fürdőszobatükrei éintéssel közelebb hozzák képmásodat, sőt, ha igényled, meg is ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek