hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Fűtési megoldások gyorsan és bontás nélkül

Fűtésre van szükséged a télre, de idén mér nem tudja elvállalni a kivitelező vagy nincs is egyáltalán szándékod központi fűtési rendszert kiépíteni?

Mutatunk néhány elektromos és pellet tüzelésű megoldást, amelyek gyorsan és egyszerűen üzembe állíthatók, és csak elhanyagolható mértékben vagy egyáltalán nem szükséges kivitelezőt bevonnod a telepítésükbe. Fontos, hogy ezeket az eszközöket nem csak fő- de kiegészítő fűtési megoldásként vagy időszakosan használt ingatlanok temperálására is jól használhatod.

Légbefúvásos pellet kályhák

Általában 6-10 kW közötti hőteljesítményben gyártják. A lakás alapterületétől, belmagasságától és szigeteltségi színvonalától függően, akár egy 50-70 m2-es ingatlant is kifűthetsz velük. Működésük során a helység levegőjét egy ventilátor segítségével keringtetik át a kályha hőcserélőjén és mintegy 60-65°C hőmérsékletű meleg levegőt fújnak be a kályha helységébe. Létezik elcsatornázható változata is, amelyek 1-2 csatlakozó csonkkal szereltek és igény esetén az előállított meleg levegő egy részét átvezetheted a lakásod egy vagy több további helységébe is. Üzemelésüket az alapfelszereltségű programozható termosztát és vezérlés biztosítja.
Tüzelőanyaga a fa pellet, mely nagy nyomással összepréselt fűrészporból készül, és jellemzően 15 kg-os zsákokba csomagolva vásárolhatod meg. A pellettel való fűtés jelenleg a földgáztól mindenképpen magasabb árú, de cserébe gyorsabb, egyszerűbb és mindenképpen alacsonyabb költséggel telepíthető.

SENKO P-10 MODERN meleg levegős pellet kályha.jpg

Telepítéséhez kizárólag egy meglévő kémény csatlakozás, valamennyi füstcső a kéményre való rákötéshez és egy 230 Voltos elektromos csatlakozás (konnektor) szükséges.

Bővebb információ: PELLETKÁLYHA WEBSHOP


Elektromos konvektorok és radiátorok

Elektromos üzemű berendezések, melyek a felvett elektromos áramot hőenergiává alakítják át, és jellemzően 500 és 2500 Watt közötti teljesítményben érhetők el. Az elektromos árammal való fűtés nem a legolcsóbb fűtési mód, a földgáz jelenlegi árának többszöröse is lehet, azonban cserébe az elektromos radiátor és konvektor kedvezőbb költséggel és központi fűtési rendszer kiépítése nélkül is üzembe állítható.
A konvektorok alapvetően a burkolat alatti megnövelt felületű fűtőelemmel felmelegítik a környezeti levegőt. A felmelegített levegő felfelé száll, míg a helyére alacsonyabb hőmérsékletű levegő áramlik, ez biztosítja a fűtött helységben a levegő körforgását és az egyenletes felfűtést.
Az elektromos radiátorok ezzel szemben nem kizárólag a levegő átkeringtetése útján, hanem a radiátor test elülső oldalán hősugárzás formájában is leadják az előállított hőt. Kiemelkedő komfort érzetet biztosítanak azok az elektromos radiátorok, amelyek burkolata alatt speciális hőtárolásra kialakított samott elemek találhatók. A hőtároló elemeknek köszönhetően a felfűtés után még hosszú ideig sugározza a környezetében a meleget.
Az elektromos radiátor és konvektor falra szerelhető (általában függesztő kerettel együtt szállított) vagy igény esetén lábbal is kiegészíthető. Üzembe állításához egy 230 Voltos elektromos csatlakozás (konnektor) szükséges. Működtetésük különösen egyszerű az időzíthető és programozható vezérlésüknek köszönhetően.

Bővebb információ: ELEKTROMOS FŰTÉS WEBÁRUHÁZ

FlexiSmart elektromos konvektor 1.jpg

Elektromos üzemű infra panelek

Kizárólag sugárzott hő formájában adják le a hőteljesítményüket. Fontos szempont az infra panelek üzemeltetése mellett, hogy a hőleadás során az energia áramlás olyan hullámhosszon történik, amely pozitív hatással bír az élő, így az emberi szervezet számára is. Az infra panel működése során elektro-szmog mentes, az infravörös hullám 80%-ban a környezetben lévő tárgyakat és 20%-ban a levegőt melegíti fel, így alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb hőérzetet képes elérni. 
Mennyezetre és/vagy falra szerelhető változatban is rendelheted. A falra is szerelhető változatok túlmelegedés ellen biztonsági termosztáttal is szereltek. Fűtési célra a leggyakrabban a 300 és 850 Watt közötti teljesítmény tartományból választanak. A hagyományos lemez felület mellett létezik egy elegáns megjelenést biztosító üveg felületű változat is, melyeket törölköző tartó konzollal kiegészítve akár fürdőszobai törölköző szárításra is használhatsz.

SENKO P-12 SLIM WATER+AIR vízteres pellet kályha (2).jpg

Működtetéséhez javasolt szoba termosztátot is beépíteni, mely egy gazdaságosabb és a felhasználói szokásaidhoz igazított ütemezett üzemelést biztosít. Fontos, hogy az infra panelek elektromos hálózathoz és szoba termosztáthoz való csatlakoztatásához elektromos szakember bevonása szükséges, de működtetésükhöz egy 230 Voltos, 1 fázisú elektromos csatlakozás elégséges.

Bővebb információ: ELEKTROMOS FŰTÉS WEBÁRUHÁZ
 

CÍMKÉK: fűtés kályha


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Energiatakarékos ház három hónap alatt
Ez év elejétől kötelező minden új építésű ház energiatanúsítása, egyre fontosabb a hatékony energiafelhasználás, amely a fenntartási költségeket is ...

Praktikus ötletek
Jó szigeteléssel örülhet az alacsony rezsiszámlának
Elérkezett az idő a lakásfelújításra? A magas fűtésszámlához nemcsak a rossz nyílászáró, de a szigetelő anyag hiánya is hozzájárul. Tisztában van ...

Dekor
Vaskályha újragondolva
Esztétikus kivitel, hagyományos működtetés némi modern technológiával kiegészítve. A japánok csodás vaskályhája természeti katasztrófák idején is ...

Praktikus ötletek
10 rezsicsökkentő trükk fűtésszezonra
Bár még a bőrünkön érezzük a nyarat, de már sajnos készülnünk kell a következő fűtési szezonra - nem árt, ha mindenki magának is spórol. Ezzel nem ...

Praktikus ötletek
A vadszőlő: hasznos vagy kártékony
Mi a helyzet ha a ház falán felfut a vadszőlő? VAjon befolyásolja falunk állagát, hőtartását?

Inspiráló helyiségek
Új otthon a cserépkályha körül
A polgári lakások kényelmes, napfényes tereikkel, impozáns belmagasságukkal és könnyen alakítható beosztásukkal rengeteg lehetőséget kínálnak, ha ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek