Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Szakértőnk válaszol a konyhaszigetekről

Konyhaszigetekkel kapcsolatban felmerült problémákról Kosztolník Csabát kérdeztük meg, aki 1994 óta foglalkozik konyhabútorokkal, jelenleg a Bono Design Stúdió ügyvezetője és a Colombini Casa partnereként az olasz design képviselője.   

Az előszoba, a nappali és a konyha nálunk egy helyiségben van, és hogy mindez harmonikus legyen, most tervezzük a konyhabútor teljes cseréjét. Olyan bútort keresünk, ami a nappali és az előszoba felől is lezárja a konyha terét, mégis szobabútorhoz méltóan esztétikus. Létezik ilyen?     

Napjaink konyhai elrendezéseinek egyik nagy kedvence a félszigetes kialakítás. Ez tökéletesen határolja a konyhát a nappalitól, de ha L alakú félszigetben gondolkodunk, még az előszobát is leválaszthatja. Nagy előnye, hogy a háziasszony körbefordulva, szinte egy helyben állva is könnyedén hozzáfér a konyha minden lényeges eleméhez a sütőtől kezdve a főzőlapon és mosogatón át a hűtőig és az előkészítő részekig. A félsziget pultjánál állva pedig tökéletes kapcsolatban maradhat az őt körülvevőkkel, így nem vonja ki magát a társasági életből sem.

opera_bono_design_colombini_artec_klasszikus_olasz_konyhabutorok_opera_konyhabutorok_01a.jpg

Mi kizárólag a munkalapokat tervezzük lecserélni a konyhában és a hozzá tartozó konyhaszigeten. Milyen anyagban gondolkodjunk a korábbi megkopott falapok helyett? Azért is nehéz a döntés, mert a konyhaszigetet leginkább csak étkezéskor használjuk, és megszoktuk a natúr fa kellemes tapintását.     

Természetesen a fa munkalapok újra szóba jöhetnek, de fokozott figyelmet kell fordítani a megfelelő minőségű lap kiválasztására és ápolására is. A normál dekor munkapultokon felül a legújabb trendeknek megfelelően ma már számtalan professzionális anyag és megoldás kínálkozik, melyek szépségükkel és ellenállóképességükkel hívják fel magukra a figyelmet. Ilyen a corian, technistone, silestone, az edzett üveg,  de akár remek választás lehet a kerámia és a beton munkalap is.

Átalakítjuk a lakást, és így a legnagyobb helyiségbe kerül a konyha és a nappali. Ahhoz, hogy ez a két funkció jól elkülönüljön, konyhaszigetben gondolkodunk, de nem tudom, milyen típusút kellene néznem ahhoz, hogy ne foglaljon túl sok helyet. Létezik „vékony” konyhasziget? Ha igen, milyen funkciót kaphatna?  

Konyhaszigetet nagy általánosságban oda javasolunk, ahol ehhez jelentős tér áll rendelkezésre, így a sziget kinyúló részei mellé akár félmagas bárszékeket is el lehet helyezni. Legtöbbször ez a rész lesz a konyha központja, itt foglal helyet a család és a társaság tagjai. Azokban a konyhákban, ahol kisebb a tér, oda minimum 70-80 cm mélységű pultot célszerű választani, így helyet kaphat benne a mosogató vagy akár a főzőlap is, de kiváló felület lehet a sziget az előkészítéshez is.

fotó: sarahamaier, Colombini Casa - Bono Design

CÍMKÉK: konyhaszigethirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Párnák és takarók nem csak gyerekeknek
Ízléses, játékos, gyerekeknek szánt, de nem gyermekded kollekció, amelynek takarói és díszpárnái akár a nappaliban is megállják a ...

Világítás
A csillár is pótolható
Ahol nincs szükség általános világításra, ott is jól mutat egy csillárszerű képződmény, főleg, ha textilművész tervezte mutatós darabról van ...

Dekor
Összecsukható és felakasztható szék
A lehető legkisebb helyet foglalja el az új szék, ami akár a gardróbban is elfér.

Praktikus ötletek
Nincs többé takarítás? Tippek a porszívóstop ellen
Látja maga előtt, ahogy a porcicák ölelkeznek a poratkákkal, a család pedig hetek óta nem mer belépni a szőnyegpadlós szobákba? A másik lehetőség az ...

Dekor
Hullámos felületek a fürdőben
Stílusosan a hullámzó vízfelületeket adják vissza a legújabb fürdőszobai bútorok - a kortárs trendeknek megfelelően hófehérben.

Hírek
Tavaszvárás a márciusi OTTHON magazinnal
Márciusban az Otthonnal együtt újulhat meg a környezeted. Szereted a nőies, könnyed stílust? Kíváncsi vagy rá, hogyan idézheted meg a régi kúriák ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek