hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Mesterséges patina

A múlt eleganciája, kopottas bája mind többször köszön vissza az enteriőrökben, ahol a régies hatást modern technológiai megoldásokkal érik el. Legyen szó bútorról, burkolatról vagy textilről, megmutatjuk, mennyire hatásos a mesterséges patina.

„Szúrágta” szépségek
Ha a fáról van szó, akkor sem kell éveket várni az ódon hangulatra: precíz és aprólékos, nem ritkán egyedi kézi munkával elérhető, hogy a bútor, a parketta vagy a falburkolat olyan hatást keltsen, mintha évszázadok óta használnák őket. Hogy mégse tűnjön porosnak az összhatás, arról a modern és a régies stílusú berendezési tárgyak egyensúlya gondoskodhat. A végeredmény izgalmas, nem kevésbé az a képzeletbeli időutazás, amit ezek az ütött-kopott megjelenésű darabok adhatnak.

i+Vassalletti+Wood+Floor+Inlay+Maquetry+Tuscany+Les+Ateliers+Courbet+SIM7.jpg

Szőve és nyomtatva is
Egy kopottas selyemfüggöny, bőrülőke vagy szőnyeg a legmodernebb környezetben is magában hordozza az utánozhatatlanság élményét. Míg a szőnyegeken a kopott, antikolt részeket legújabban szövéssel imitálják, addig a tapéták és a bútorkárpitok esetében gyakran a fotóprint technikát hívják segítségül a hangulat megidézéséhez. A lényeg, hogy ezek a textíliák és bőrbútorok egyszerre teremtik meg az idő múlásának és a trendek nagyszerűségének harmóniáját. 

0783148_PH163594_S5.jpg

Fal, ami öltöztet
A falfestésben is könnyedén megvalósíthatjuk az antikolt hatást. A megkopott kőzethez vagy épp betonhoz hasonlító kialakítás, a strukturált jelleg különleges pluszt ad a szobának. Ezeket a dekorációs falfestéseket érdemes csak egy felületen alkalmazni, így nem válnak nyomasztóvá, főképp akkor, ha világos színnel és letisztult formákkal ellensúlyozzuk a karakterét.

il_fullxfull.1838841352_7bru.jpg

A határok elmosódnak
A rozsdás fémfelületek nemcsak kültéren és az ipari terekben mutatnak jól: otthonunkban is helyük van, hiszen változatos, szép textúrájuk nemes hatást kelt, még akkor is, ha speciális festési technikával érjük el ezt a látványt. És ha már a megtévesztésnél járunk, a rusztikus fapadlónak tűnő megoldásra a technológia válasza mostanában a vízálló padlótapéta. De a modern eljárásoknak köszönhetően az egykor luxuscikknek számító tükör is patinás külsőt ölthet.

Klondike_Corten_foto6.jpg

Szöveg: Kovács Nóra Fotó: Vassalletti, IKEA, etsy, Valpaint Klondike Corten

 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Tetőtér beépítése könnyebben
Idén március 15-től változás történt a tetőtér-beépítésére vonatkozó szabályozásokban. 

Praktikus ötletek
Válasszon egyedi homlokzatszínt!
Ha ruháról vagy lakástextilről van szó, könnyen választunk színeket, de hogy milyen legyen a most épülő vagy felújítandó házunk homlokzata, már ...

Praktikus ötletek
Otthonunk centruma, az étkező
Az étkezőnek, mint otthonunk centrumának többféle funkciója lehet, hiszen mindamellett, hogy elsősorban étkezésre használjuk, kiváló társalgózóna, és ...

Praktikus ötletek
Újra épülnek lakások
Idén már 3265 új lakás épült az országban hat hónap alatt – bár ez a szám kicsinek tűnik, így is 22 százalékkal múlja fölül a tavalyi adatot. Bár a ...

Praktikus ötletek
Állati jó kőburkolat
Milyen egy állati jó kőburkolat? Pont olyan, mint egy kőszobor: nemcsak lenyűgözően szép, de méltósággal kiállja az idő próbáját is!

Praktikus ötletek
Kisebbek is az új lakások
A korábbiaknál egyharmaddal kevesebb lakás épült idén, vagyis – leszámítva az állami nagyberuházásokat – az építőipar még messze nincs túl a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek