hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

A különleges mosdótálakról

A beépíthető és pultra ültethető mosdókról Filo Zsófia fürdőszoba-designert kérdeztük, aki családi vállalkozásuk, a Filo Szaniter Fürdőszoba Stúdióban évek óta segíti praktikus és stílustanácsokkal a vásárlókat.

Különleges, izgalmas alakú mosdótálat keresek, ami valóban karakteressé teheti a fürdőszobát. Hogyan tudom igazán az ízlésemnek megfelelően kiépíteni a mosdót? 
Ha a mosdótálat szeretnénk fürdőszobánk középpontjába helyezni, egy hangsúlyos, pultra tehető modell a legjobb választás. Ebben az esetben bármilyen formájú bútort választhatunk hozzá, mivel a mosdó független a szekrénytől. Ha a kontrasztos, karakteres hatás elérése a cél, akkor az íves mosdótálhoz szögletes bútort társítsunk, ha pedig modern, letisztult stílusra vágyunk, akkor egy szögletes mosdóhoz szögletes bútort javasolok. Bár a design fontos, a tetszetős kialakítás mellett semmiképp ne feledkezzünk meg a megfelelő impregnálásról, hogy a lecsepegő víz ne okozzon kárt a mosdópultban.

157211.jpg

Hallottam az alulról beépíthető mosdótálról és nagyon tetszik az elképzelés. Úgy gondolom, illene a minimalista stílusú fürdőszobámba. Mire kell figyelnem, ha ilyet szeretnék?
Az alulról beépíthető mosdótál legnagyobb előnye, hogy teljesen belesimul a pultba, így jól illeszkedik akár egy minimalista fürdőszobába is, ráadásul a mosdó környéke egyszerűen tisztán tartható. Arra viszont tanácsos figyelni, hogy a mosdó és a pult találkozásánál könnyen felpúposodhat a felület, ha vizet kap. Ezt megakadályozhatjuk úgy, hogy vízálló kivitelt választunk, illetve nagyon pontosan készítjük el a tál kivágósablonját. Kerámiamosdó esetén lehet ugyan néhány milliméter eltérés a sablonhoz képest, de a végeredmény akkor lesz tökéletes, ha mindig a mosdóhoz igazítjuk a pultkivágást.

AR-397.jpg

Tetszenek a szekrénnyel egybeépített mosdótálak, de lehetőleg duplát szeretnénk, mert többen készülődünk egyszerre reggelente. Van erre jó megoldás, ha a helytakarékosság is lényeges szempont?
Ha nagyobb a család, a dupla mosdótál mindenképpen jó ötlet. Legelter­jed­teb­bek a 120 centiméter széles modellek, ennél a méretnél már kényelmesen elfér két ember egymás mellett. Léteznek egy- és kétmedencés változatban is, előbbiek elegánsabb megjelenésűek, utóbbiaknál viszont több rakodófelület áll rendelkezésre középen is. A választásnál érdemes a szekrény kialakítását is figyelembe venni, ugyanis vannak olyan típusok, amelyeknél a mosdó teljes szélességében végigfutnak a fiókok, illetve olyanok is, ahol két osztott fiók van egymás mellett. Utóbbiak azért praktikusabbak, mert külön-külön is kihúzhatóak.

fotó: fürdőszoba-szantier, uk bathrooms

CÍMKÉK: mosdó


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
A skandináv bútor is lehet játékos és színes
Tréfás, színpompás, mégis skandináv. Új trend ütötte fel a fejét a letisztultságukról híres skandináv bútorok között. Íme az új hullám ...

Dekor
Öntöző kanna és váza egyben
Kettős funkció, környezettudatos design csinos formába öntve, azaz a váza új szerepben. 

Praktikus ötletek
Szoba kilátással kiadó
Az alacsony árak sokakat sarkallnak arra, hogy befektetésként olyan ingatlanokat vásároljanak, amelyeket lakáshotelként hasznosítanak később. A ...

Dekor
Mesés India a szobában
India hangulata és színei ihlették a GAN rugs új, kézi készítésű szőnyegét, amelynek egymáshoz szövött darabjai kőburkolatot ...

Dekor
Modern hintaszék, ami műtárgynak is beillik
Akár egy szobor, olyan plasztikusra sikerült az új hintaszék, amelynek alapanyagát rétegelt falemezek képezik. Egy drámai hullám, ami bármely modern ...

Dekor
Függesztett és lebegő szobanövény a divat
Hűvösebb időben felerősödik a vágy, hogy a négy fal között is közel érezhessük magunkat a természethez. Legalábbis a legújabb növényi fogasok ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek