hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Az exkluzív kandallók

A legújabb beépíthető, illetve szabadon álló kandallókról és a fűtésrendszerre köthető készülékekről Zsófi Jánost, a Zsófi Team szakértőjét kérdeztük, aki családi vállalkozásával tizenhét éve foglalkozik kandallóépítéssel és egyedi elképzelések megvalósításával.

A ház átalakításával együtt a régi kandallónkat is szeretnénk átépíteni. Nagyon tetszenek a több oldalról üvegezett változatok, mert így a nappali-étke­ző-konyha középpontjába állítva minden helyiségből gyönyörködhetnénk a lángokban. Milyen megoldások jöhetnek szóba? 
A hagyományos egyajtós kandallóbetétek mellett ma már léteznek két, három vagy akár mind a négy oldalról üveges kialakítású tűzterek is. Az MCZ kandallók között például sok ilyen modern megjelenésű darabot találunk, amelyek remekül illenek a legtöbb enteriőrbe. A három oldalon üvegezett kivitel esetén létezik szélesebb és keskenyebb modell is, így a kandalló akár térelválasztóként is funkcionálhat, így több helyiségben élvezhető lesz a lángok látványa. 

Stubotto_C_1920x1080.jpg

Bár lakásban lakunk, nagyon vágyunk egy kandallóra. Modern kondenzációs kazánunk van, lehet ehhez csatlakoztatni gázüzemű kandallót? Milyen feltételeknek kell megfelelnie a fűtési rendszernek, mire számíthatunk? 
Ma már tulajdonképpen mindenféle fűtési rendszer esetén megoldható a kandalló telepítése. Egy gázüzemű kandalló valóban jó megoldás lehet egy lakásban, hiszen tisztább és kényelmesebb, mint fatüzelésű társai. Azonban a gázhálózathoz való csatlakoztatáshoz igénybe kell venni tervező szakemberek segítségét: új gáztervet kell készíttetni, hiszen egy új fogyasztó kerül a körbe. Megfelelő kéményre is szükség lesz, amihez kéményméretezés és légtechnikai számítás is kötelező. A kivitelezés előtt érdemes a jogszabályi változásokat is alaposan áttanulmányozni. 

star-2-0_1405608281.jpg

Régi polgári lakásunk felújítását tervezzük. Bár modern bútorokban gondolkodunk, szeretnénk egy olyan kandallót, ami a ház egykori pompáját idézi. Látványos, elegáns típust keresünk, ami a nappali fő dísze lehet. 
Ha igazán különleges, egyedi darabot szeretnénk, ami magára irányít minden tekintetet, akkor a Sergio Leoni kandallókat ajánlom. Ezek a tradicionális megjelenésű kandallók kézzel készülnek az olaszországi műhelyben, precíz, művészi kidolgozással. Modern, rusztikus vagy akár szecessziós stílusban is találunk elképzelésünknek megfelelőt, ráadásul több típus kérhető hőtárolós kivitelben, amelyek akár tízórás hőleadást is garantálnak, így a modern igényeknek is megfelelnek. Széles a színpaletta, választható hozzájuk réz és acél kiegészítő egyaránt, a fa mellett pedig pellettüzeléssel is elérhetők. 

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Nyírfával dobd fel az unalmas szekrényajtókat
A modern organikus stílus hívei új lendületet kaphatnak. Akár a skandináv stílushoz is remekül társíthatók az új nyírfakéreggel burkolt ...

Régi: Inspiráció
Otthon retró stílusban
A retró visszapillantás a múltba, az 50-es 60-as, 70-es évek korszakára, mégis sokszor olyan futurisztikus, mintha egy űrbázison járnánk. Színessége, ...

Praktikus ötletek
Új intézkedések várhatók a lakáspiacon
A hamarosan a kormány elé kerülő lakásprogram-tervezet új lökést adhat az amúgy is szárnyaló ingatlanpiacnak.

Praktikus ötletek
Tetőablak, ahol nemcsak az üvegezés számít
A tetőablak kínálhat remek kilátást és sok fényt, de éppen nyáron ennek akár zavaró hatásai is lehetnek. Nem árt tehát a tudatos vásárlás, az ...

Inspiráló helyiségek
A szecesszió nyomában
A friss szem többet lát azokból az értékekből, amik mellett mi nap mint nap elhaladunk. Így volt ez Stephennel is, aki Buenos Aires után választotta ...

Világítás
Erdő a négy fal között
Elég egyetlen csillár ahhoz, hogy alkonyatkor sötét erdővé változtassuk a szobát, akár a mesében.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek