Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Az exkluzív kandallók

A legújabb beépíthető, illetve szabadon álló kandallókról és a fűtésrendszerre köthető készülékekről Zsófi Jánost, a Zsófi Team szakértőjét kérdeztük, aki családi vállalkozásával tizenhét éve foglalkozik kandallóépítéssel és egyedi elképzelések megvalósításával.

A ház átalakításával együtt a régi kandallónkat is szeretnénk átépíteni. Nagyon tetszenek a több oldalról üvegezett változatok, mert így a nappali-étke­ző-konyha középpontjába állítva minden helyiségből gyönyörködhetnénk a lángokban. Milyen megoldások jöhetnek szóba? 
A hagyományos egyajtós kandallóbetétek mellett ma már léteznek két, három vagy akár mind a négy oldalról üveges kialakítású tűzterek is. Az MCZ kandallók között például sok ilyen modern megjelenésű darabot találunk, amelyek remekül illenek a legtöbb enteriőrbe. A három oldalon üvegezett kivitel esetén létezik szélesebb és keskenyebb modell is, így a kandalló akár térelválasztóként is funkcionálhat, így több helyiségben élvezhető lesz a lángok látványa. 

Stubotto_C_1920x1080.jpg

Bár lakásban lakunk, nagyon vágyunk egy kandallóra. Modern kondenzációs kazánunk van, lehet ehhez csatlakoztatni gázüzemű kandallót? Milyen feltételeknek kell megfelelnie a fűtési rendszernek, mire számíthatunk? 
Ma már tulajdonképpen mindenféle fűtési rendszer esetén megoldható a kandalló telepítése. Egy gázüzemű kandalló valóban jó megoldás lehet egy lakásban, hiszen tisztább és kényelmesebb, mint fatüzelésű társai. Azonban a gázhálózathoz való csatlakoztatáshoz igénybe kell venni tervező szakemberek segítségét: új gáztervet kell készíttetni, hiszen egy új fogyasztó kerül a körbe. Megfelelő kéményre is szükség lesz, amihez kéményméretezés és légtechnikai számítás is kötelező. A kivitelezés előtt érdemes a jogszabályi változásokat is alaposan áttanulmányozni. 

star-2-0_1405608281.jpg

Régi polgári lakásunk felújítását tervezzük. Bár modern bútorokban gondolkodunk, szeretnénk egy olyan kandallót, ami a ház egykori pompáját idézi. Látványos, elegáns típust keresünk, ami a nappali fő dísze lehet. 
Ha igazán különleges, egyedi darabot szeretnénk, ami magára irányít minden tekintetet, akkor a Sergio Leoni kandallókat ajánlom. Ezek a tradicionális megjelenésű kandallók kézzel készülnek az olaszországi műhelyben, precíz, művészi kidolgozással. Modern, rusztikus vagy akár szecessziós stílusban is találunk elképzelésünknek megfelelőt, ráadásul több típus kérhető hőtárolós kivitelben, amelyek akár tízórás hőleadást is garantálnak, így a modern igényeknek is megfelelnek. Széles a színpaletta, választható hozzájuk réz és acél kiegészítő egyaránt, a fa mellett pedig pellettüzeléssel is elérhetők. 

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Ablaküvegre rögzíthető a helytakarékos kaspó
Ablaküvegen is nevelhetsz növényeket, ha kevés a fény vagy kicsi a hely a lakásban. Egy új találmány következik.

Dekor
Öntöző kanna és váza egyben
Kettős funkció, környezettudatos design csinos formába öntve, azaz a váza új szerepben. 

Dekor
Galléros puffok nem csak férfiaknak
A puff kimeríthetetlen műfaj, egy olyan kiegészítő, ami kényelmesebbé és színesebbé teszi az otthonod. Íme néhány igazán ötletes újdonság ebben a ...

Dekor
Az évtized leglátványosabb asztala
Egy egész város egyetlen asztalon. A modern technika vívmányait felhasználva, beleértve a 3D nyomtatást is, látványos bútor született.

Praktikus ötletek
Variációk baldachinra
A baldachin stílusosan felöltözteti a szobát, kellemesen szeparál, és nem csak a romantikus hangulathoz illik, hanem modern megjelenéssel is bátran ...

Átalakítás
Ettől lesz vidám a reggel
A pirítós kenyér illata, és a kenyérpirító maga is olyan, ami bearanyozza a reggeleket. Különösen akkor, ha bűvész kalappá változik. Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek