hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Minden, amit tudni akartál a mosogatóról

A konyha legforgalmasabb munkaállomása a mosogató, hiszen az előkészületektől az étkezés befejező mozzanatáig szerepet kap. Körképünkben az alap mosogatótálaktól a mosogatóközpontokon át eljutunk a gépekig.  

Változatos­ság anyagok és formák

 • A jó konyha alapkövetelménye az ergonómiai rend, ami a mosogatótál esetében azt jelenti, hogy a hűtő és a tűzhely között kap helyet és mindkét oldalán elegendő munkafelület van. 
 •  A belépő szinten a szögletes, szimpla medencés modell áll – leggyakrabban rozsdamentes acél –, és innen indulnak a variációk: egy- és kétmedencés kivitel csepptálcával és nélküle, jobbos és balos, a szögletesen kívül kerek, sarok és aszimmetrikus kialakítás. 
 •  Tapasztalatok szerint a mosogatógéppel felszerelt konyhában a kisebb, szimpla mosogatótálca is elég, míg a sarokba helyezhető mosogatóval szabadon maradhat az értékesebb munkaterület. A rendszeres sütés-főzést a dupla medence és a csepptálca teszi igazán kényelmessé.
 •  Bár a minőségi rozsdamentes mosogató foltálló, bírja a hősokkot és kevésbé karcolódik, mégis többen ridegnek tartják. Ezért is vált népszerűvé a gránit mosogatótálca, ami a kompozit anyagba kevert gránitőrleménytől természetes kő hatást kelt, és rendkívül finom a tapintása. Ez az anyag nem lesz vízköves, erős, tartós, és a színeket is elhozta a konyhába. A kerámia a gránithoz hasonlóan ellenálló, és a legjobbaknál a törékenységtől sem kell tartani.

EmilyHenderson.jpg

Csúcsmodellek extra funkciók és a beépítés

 • A mosogatótálcához többször visszatérünk, és sokféle feladatra használjuk főzés során, ami a gyártókat arra ösztönözte, hogy rendszerként gondolkozzanak róla. Így jött létre a mosogatóközpont, ahol a tálhoz gyümölcsmosó kosár, a mosogató peremén eltolható vágódeszkák és szűrők, csepegtetők csatlakoztathatók.
 • Azzal, hogy arany és más divatos színben is pompázhatnak a mosogatótálak, még nem merítettük ki az esztétikum kérdését, hiszen vannak olyan minimalista változatok, amelyek kifejezetten a belső mintázatuk miatt érdekesek – a Marmorin mosogatótáljában például így tették szinte láthatatlanná a leeresztő szelepet.
 •  A mosdótálak beépítési lehetőségeikben is kínálnak extrákat. Megjelentek ugyanis a munkalap alá, illetve annak szintjébe építhető tálcák, amelyek így zavaró peremek nélkül, tökéletesen sík felületet képeznek a munkapulttal.
 •  Még a legjobbak közül is kitűnik a több design díjjal jutalmazott Rodi Vision, amit egy mozdulattal lenyomható csapteleppel és üveg fedlappal szereltek fel. És ha már csap, akkor meg kell említeni a Blanco ablak elé szerelhető, lefordítható csapját, vagy épp az ultramodern szenzoros modelleket, amelyek hozzájárulnak a mindennapi luxushoz.

Mosogatógépek minden élethelyzetre

2016-046_01_tiff_OK.jpg

 •  A nyilvánvaló kényelmi szemponton túl is vannak érvek a modern mosogatógép mellett: víz- és energiatakarékos, környezetkímélő, ráadásul értékes idő szabadul fel a család és a barátaink számára. Számtalan típus létezik, így tudni kell választani.
 •  Csakis egy megfelelő kapacitású mosogatógép képes ellátni maradéktalanul a feladatát, és mivel más igények lépnek fel az egyedülállóknál, mint a nagycsaládosoknál, ezért a 6 terítékes asztali géptől – ami akkora, mint egy mikrohullámú sütő – egészen a 14 terítékes készülékekig gazdag a termékskála.
 •  Ami a méreteket illeti, a 60 centiméter széles standard gép, a konyhabútorok szabvány méreteihez igazodva, tökéletesen integrálható két szekrényelem közé, míg a 45 centiméteres, keskeny modellnek egy kisebb konyhában is könnyen találunk megfelelő helyet. Hogy hol? Legpraktikusabb, ha a mosogatótálca közvetlen közelében, mert így közös vízkiállásba köthetők.
 •  Míg a szabadon álló gép legnagyobb előnye a mobilitás, addig a beépíthető típus – legyen szó teljesen integrált vagy külső kezelőpanellel kialakított modellről – szinte láthatatlanná válik a konyhában. A harmadik fő kategória a munkalap alá építhető mosogatógépé, ami utólag is beilleszthető a bútorba.

Belső értékek praktikum és innováció

 •  Gyakran mosogatsz üvegpoharakat, nagy edényeket? Egy térben van a konyhád a nappalival? A gyártók minden kihívásra felkészülnek, hogy a mosogatógép minél hatékonyabb segítőtárs legyen a konyhában.
 •  A modern, egyterű lakások komfortjának érdekében tett fontos lépésként egyes készülékek 40 dB körüli zajszinttel működnek – nem hangosabbak a suttogásnál –, és még szuper csendes éjszakai programmal is rendelkeznek. Mindehhez alig 6-7 literes vízfelhasználás társulhat, amivel akár 13 terítéket is elmosogat a gép.
 •  Ma már az sem fikció, hogy a mosogatógép segít a be- és kipakolásban. Az Electrolux gépében a ComfortLift technológiának köszönhetően egy kar meghúzásával lift emeli fel és engedi le az alsó kosarat, így nem kell lehajolni a művelethez. A prémium kategóriában nem ritka az A+++ energiabesorolás, a LED-világítás, sőt a fénypont a padlón funkció, ami a teljesen beépített gépeknél jelzi, hogy mikor van vége a programnak.
 •  Az állítható magasságú felső kosáron kívül újabban külön felső rekeszt alakítanak ki az evőeszközöknek a könnyebb ki- és bepakoláshoz – minden innováció a kényelmünkről szól.

modern-green-marble-apron-sink-with-classic-brass-hardware-and-gorgeous-kitchen-windows-coco-kelley_OK.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa 

CÍMKÉK: mosogató


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
A hőszigetelés minden évszakban hasznos
A meleg napokon keveseknek jut eszébe a téli hideg elleni védekezés, vagy az, mennyi pénzt költöttünk erre néhány hónapja. De éppen olyan kevesen ...

Receptek
Céklarizottó
A világ legkedveltebb előétele, főétele, desszertje, sokak számára egyszerűen a napi betevő: a rizs. Ismerünk hosszú szemű, pergő fajtát, nagyra ...

Dekor
Fekete arany
A meglepő ötlet egy holland tervezőtől jön. Forró, folyékony és fekete - íme az aszfaltból készült design kollekció. 

Kislakás
Egy lakás, amibe azonnal beleszeretsz!
A Madárhegyen épült társasházban talált rá István egy prémium lakásra, amelyből Loydl Péter belsőépítész a funkciót és a designelemeket ...

Átalakítás
Így lesz modern a konyhánk
Nem csak a bútorokkal tehetjük konyhánkat 21. századivá, legalább ilyen fontos, hogy a konyhában használt eszközök, gépek és anyagok megfeleljenek ...

Átalakítás
Íme az első foltálló festék
Egy esős, sáros séta után a kutya megrázza magát az előszobában; a fiúk a lakásban fociznak és a labda pont a sáros felével pattan a falhoz; a kicsik ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek