hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Tágítsd a teret tükrökkel

Egy lakás adottságait gyökeresen nem lehet megváltoztatni, de módosítani lehet, például vizuális trükkökkel. Az üveg- és tükörfelületek alkalmazásában sok lehetőség rejlik.

A térnövelés klasszikus eszköze a tükör, illetve az üvegfelületek alkalmazása. Melyek a legegyszerűbb megjelenési formák?

A legkézenfekvőbb az, ha például a tömör ajtókat üveges változatokra cseréljük, mivel ezek máris több fényt engednek át. A legjobb térnövelő tényező a fény. Elég, ha csak egy sötét helyiségre gondolunk: kis, szűkös zugnak érezzük. A fény felerősítésében, megsokszorozásában és a tér megduplázásában pedig az egyik legjobb partner a tükör. Egy hosszúkás szoba térérzetét például remekül lehet korrigálni, ha a hosszanti falra tükröt teszünk.

home-2082922_1920.jpg

Mire kell figyelni a tükrök alkalmazásánál, nehogy a végén egy elvarázsolt kastélyban érezzük magunkat?

Alapszabály, hogy tükörrel szembe ne legyen tükör! Manapság mintha divatba jöttek volna az  üveg térhatárolók. Mit diktál a trend? Valóban, a nagy üvegfelületek igen divatosak most, olykor egész falakat is kiválthatnak. A mennyezettől a padlóig érő óriási ablakok, üvegfalak esetében viszont gondolni kell a lakás hűtésére is nyáron. A tükröknél divat a színezett felület, tehát a fémes, hideg megjelenést antikolt, bézses hatással váltják fel. Mivel a rose gold még mindig divat, ehhez alkalmazkodva láthatunk melegebb árnyalatú tükörfelületeket is, amelyek lágyítják az összhatást.

Hogy állunk a biztonsággal?

Fontos, hogy szakszerű legyen a felhelyezés, így például az élek nem okozhatnak sérülést, és egy fóliázási technikával törésbiztossá tehetők az üvegfelületek. De egy olyan lakásban, ahol kisgyerekek élnek, én nem javasolnék üveg térelválasztókat.

Van még más, hasznos felületkezelési technika?

Többféle fóliázás lehetséges. Az egyik révén például visszatükröző felület érhető el. Ezt akkor használjuk, mondjuk az ablakoknál, ha túl közel van a szomszéd épület, vagy nem szeretnénk függönyt, így megakadályozható a belátás a lakásunkba. A fürdőben a zuhanykabin falát impregnáló réteggel lehet bevonni, ami lepergeti a vízcseppeket, így könnyebben tisztán tartható, ráadásul a vízkő sem telepszik meg rajta. 

3189.w.jpg

Kopisz Judit lakberendező  fotó:pixabay

CÍMKÉK: tükör üveghirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Flairspring, a stílus és az elegancia forrása
A Flairspring lakberendezési üzlet tavaly novemberben nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a Déli Pályaudvarhoz közeli Nagyenyed utcában.

Kert, növény
Így teremthetsz dzsungelt a lakásban
Ne foglaljon sok helyet, mégis dúsnak hasson az otthoni vegetáció? Ez a kívánság ma már könnyen teljesíthető egy egyszerű vizuális trükk ...

Praktikus ötletek
Átlátszó válaszfalak
Az üvegfal alkalmazása a térhatárolás egyik legelegánsabb, kortalan nívót képviselő módja. Kis alapterületű lakásokban pedig valóságos áldás a ...

Világítás
Világító remekművek üvegből
Akár üvegművészeti alkotásoknak is beillenek, ezek a hagyománytisztelő mégis trendi lámpaburák, amelyek modern letisztult, vagy elegáns enteriőrben ...

Dekor
Vidám, napszemüveges kaspók apró kaktuszoknak
Betonból készült szerethető kaspók apró kaktuszoknak és pozsgásoknak. Festhetők és matricázhatók, hogy az otthonod vidám kiegészítői ...

Dekor
A tükör, ami követ téged
Nézz tükörbe hajolgatás nélkül! A Miior új fürdőszobatükrei éintéssel közelebb hozzák képmásodat, sőt, ha igényled, meg is ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek