Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Így lesz kényelmes a fürdő kislakásban is

Egy kislakás átalakításánál, a helyiségek újrarendezésénél központi kérdés a fürdőszoba: akár áthelyezzük, akár a régit újítjuk fel, mindenképp helytakarékosnak, de kényelmesnek kell lennie.  
 

Ha át szeretnénk alakítani a fürdőt vagy új helyet keresünk neki, hogyan fogjunk hozzá? Milyen költségekkel számoljunk?

Ilyen nagy horderejű munkánál mindig egy gépészeti terv készítése az első lépés. Ennek során derül ki a strangok pontos helyzete, ami meghatározza a lehetőségeinket is. Közkeletű tévedés, hogy a kisebb fürdőszoba olcsóbb. Sok esetben nem tudjuk a szabványméretet használni, a speciális, helytakarékos megoldások pedig drágák lehetnek. Hosszabb időbe telhet a beszerzésük, és a beszereléshez is nagy szakértelem kell.

modern-minimalist-bathroom-3150293_1280.jpg

Mennyire népszerűek a kompakt fürdőszobák, amelyek akár egy gardróbszekrény helyén is elférnek?

A hotelekben és a luxuslakásokban találkozhatunk dobozhatású, akár térbe állított kialakításokkal, 
de egy otthonban, a hétköznapokban mindig eleve dedikált helyiséget találunk.Az egyik legfontosabb pont a zuhanyzó. Hogyan alakítható ki kis helyen? A zuhanytálca alapvetően sok helyet foglal el, így manapság kedveltebb megoldás az épített zuhanyzó. Ebben az esetben tálca helyett csak egy zuhanyfolyókát kell beépíteni, elhelyezése a padlóban 5-10 centimétert igényel.

bathroom-2132342_1280.jpg
Hogyan nyerhetjük a lehető legtöbb tárolóhelyet?

Mindenképp komplett mosdószekrényt javasolnék, aminek a fiókjaiban rengeteg apróság elfér, illetve sokszor még a peremen is van tárolóhely. A pultra ültetett változat foglalja sajnos a legtöbb helyet – bármennyire kedvelt megoldás. Ma már nagyon szép tükrös szekrényeket lehet kapni, a zuhanykabinban pedig – ha épített, és van rá hely – keskeny perem vagy falfülke alakítható ki, amit le lehet burkolni. 

bathroom-1336164_1280.jpg
Hogyan növelhető a térérzet?

A sok üvegfelület mindenképp jó ötlet. Létezik már olyan üveg tolóajtó, amelynek a külső felülete egész alakos tükör, ez szintén tágítja a teret. Egy üvegbetétes harmonikaajtót teljesen el tudunk húzni, amikor épp nem használjuk a zuhanyfülkét, így nagyobbnak érezzük a helyiséget.

CÍMKÉK:hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Karácsony
Csillogó karácsonyfadíszek
A karácsonyi gömbök a paradicsomi almát szimbolizálják. Egyszerre trandicionálisak és újítók. Rengeted lehetőséget rejt ez a klasszikus forma és csak ...

Dekor
Üléssé szelídített szénaboglyák
Gondtalan nyári fíling a szénabálákon való heverészés. Aki még nem próbálta, most megtapasztalhatja egy olasz tervezőpárosnak ...

Megoldjuk
Színpompás gyermekparadicsom
All about me címmel gyerekszobákba szánt textilek és tapéták új kollekciója az egyik legnevesebb angol gyártótól.

Hálószoba
Hogyan válaszd ki a megfelelő matracot?
Szakértői tanácsok a testreszabott pihenéshez.

Dekor
Pedro Almodóvar Illy kávéscsészéket tervezett
Pedro Almodóvar ezúttal nemcsak filmet hanem Illy kávéscsészéket is készített. Illy Art Collection néven minden évben új, művészek által dekorált ...

Inspiráló helyiségek
Fejedelmi szépség: így gondoskodj a hortenziáról
Jellemzőn a nyár derekán kezd el nyílni hortenzia, amely hatalmas virággömbjeivel igazán romantikus hangulatot kölcsönöz kertünknek. Ráadásul a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek