hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Minden, amit tudni akarsz a fotóprintekről

Mindössze egy-egy falfelület elegendő ahhoz, hogy a fotóprint tapéta az egész helyiséget megváltoztassa. 
 

Egyedi falburkolatot szeretnék a fürdőszobába a kád fölötti falra. Milyen módon lehetne vízállóvá tenni egy fotóprintet? Vásároljam meg először a tapétát, vagy csak a képet kell ehhez kiválasztanom?
Ahhoz, hogy a fürdőszobába, vagy bármilyen más vizes helyiségbe tapétát tegyünk fel, körültekintően kell kiválasztani az alapanyagot. Ma már szinte minden felületre lehet tapétát találni, akár csempére is. Ezek tökéletesen alkalmasak arra, hogy felfrissítsék, egyedivé tegyék a fürdőszobát. Fontos azonban, hogy gyenge alapra, rosszul felhelyezett csempére nem lehet feltenni. Semmiféleképpen ne vásárolj kiindulásként tapétát, mivel ez egy speciális eljárás, ezért csak adott alapanyagra és arra specializálódott géppel nyomtatható. Elegendő, ha van egy elképzelés vagy konkrét ötlet. A fürdőszobába kerülő tapéta alapanyagának kiválasztását bízza szakemberre – bizonyos alapanyagok elérhetők antibakteriális kivitelben is. Ennek például a vizes helyiségekben és a gyerekszobában van kiemelt jelentősége.

01_ok.jpg

Van néhány kihasználatlan falcsík a lakásomban, amit szeretnék egyedi tapétával dekorálni. Kerestem is már néhány grafikát az interneten, de igazán nagyméretű képeket nem találtam. Esetleg újra lehet ezeket rajzoltatni, milyen megoldás jöhet szóba?
Igen, van erre lehetőség, és gyakran javasoljuk is. Az interneten fellelhető képek minősége nagyon sokszor nem megfelelő a gyártásra, ezért alapként felhasználva újratervezhetjük a tapétánkat. Ezáltal egy teljesen egyedi, magas minőségű design jön létre. Lényeges azt is megemlíteni, hogy az interneten található képek nem mindig használhatók, fontos, hogy a forrás jogtiszta legyen. A legjobb megoldás a Stock fotó oldalakon való böngészés.

A gyerekszobába szeretnék egy fotóprint tapétát, méghozzá olyan fényképből, amit a kislányom készített a nyaralás alkalmával. A telefonommal fotóztam be. Megfelelő lehet ez a kép ilyen célra?
Általában a mai telefonok felbontása igen magas, ezért lehetőség van a nyomtatásra. A nagyobb gond nem a felbontás, hanem a fény hiánya szokott lenni, vagy az, hogy bemozdult a kép. Természetesen valamilyen mértékben korrigálhatók a képek, illetve az alapanyag kiválasztásával is lehet javítani a minőségen. Ha egy érdesebb felületű tapétát választunk, ez jelentősen csökkentheti a hibákat, elnyelheti a kép minőségbeli hiányosságait. Amennyiben egy olyan tapéta alapanyagot választunk, mely felrakható például téglára, betonra, csempére, akkor nagyon különleges felületet hozhatunk létre akár egy telefonnal készült fotóval is. Nyilvánvalóan a legjobb, ha elküldjük a tapétát gyártó cégnek a kiválasztott képet, és megvizsgálják, hogy alkalmas-e, illetve milyen mértékben nagyítható.

fotó: TÉGLÁSY ZSUZSA

CÍMKÉK: fotóprint tapétahirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Utazás kanapéval
A fotóprint műfaja egyre nagyobb divat, textileken, bútorszöveteken is megjelenik, sőt, újabban egész bútorokat is beborít.

Inspiráció
CEYLON – bemutatkozik a Thibaut Design új kollekciója
Csodás textilek, gyönyörű, inspiráló minták textilen és tapétán!

Praktikus ötletek
Szőnyeg, padló, tapéta és függöny - Exclusive termékek a Diego-nál
A közeljövőben tervezed felújítani lakásod, de nem szeretnél engedni a minőségből? Rendezd be otthonod különleges, exkluzív termékekkel, melyekkel az ...

Kislakás
Vintage hangulatú kislakás
A vintage hangulat és a nőies báj egy apró lakásban is megédesítik az életet: világos színeivel ez a stílus tökéletesen áll Lilla és Norbi piciny ...

Megoldjuk
A mesélő tapéta
Íme egy tapéta, ami mesék tucatjait rejti magában! Nem is kell más a kicsalogatásukhoz, mint egy okostelefonos applikáció és egy pár kíváncsi ...

Inspiráció
Menő tárgyak épületekkel
Kárpiton és porcelánon, tapétán vagy szőnyegen - az építészet sokféleképpen velünk lehet a négy fal között is. Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek