hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Megunhatatlan DIY megoldások - Egyedi minták a falakra

Nem véletlen, hogy a DIY vagyis a csináld magad-típusú dekorációk olyan népszerűek manapság a lakásszépítésben – a saját kezű alkotásoknak csak a képzeletünk szab határt, így aztán bárki könnyedén látványos és egészen egyedi változásokat érhet el otthonában.

Ha minőségi termékekkel és eszközökkel dolgozunk, garantált a sikerélmény is!

A falfestés már korántsem olyan nagy ördöngösség, mint korábban, így az egyedi faldekorációk készítését sem kell másra bízni, ha kedvünket leljük otthonunk csinosításában, felfrissítésében. A megújulás sokféleképpen történhet, és akár egy kisebb falszakasznak is nekiláthatunk, nem muszáj egy teljes helyiségben gondolkodnunk ahhoz, hogy látványos változásokat idézzünk elő. A Poli-Farbe Platinum termékcsaláddal az egyedi faldekorációk akár egy délután alatt elkészülhetnek, mert a festékek nem csepegnek, gyorsan száradnak és már egy rétegben is kitűnően fednek. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és kísérletezzünk a színekkel, formákkal!

Poli-Farbe_DIY_3.jpg

Hogyan kezdjük bele?

Az első és legfontosabb feladat a megfelelő színek, árnyalatok kiválasztása, hiszen sok minden függ tőle: ha azt szeretnénk elérni, hogy faldekorációnk belesimuljon otthonunk színvilágába, mindenképpen hasonló árnyalatot válasszunk, mint ami az adott helyiségben domináns, vagy köszönjön vissza egy hangsúlyos bútor, textil színvilága. Ha viszont arra vágyunk, hogy a minta szinte „leugorjon” a falról, akkor akár jöhetnek a most trendi korall, mélyzöld, mélykék vagy mustársárga árnyalatok is.

Következő lépésként gondoljuk át a minta megtervezését. Itt alapszabály, hogy ha kisebb falrészt dekorálunk, akkor inkább apróbb mintákat válasszunk, hogy ne nyomjuk össze a teret. Nagyobb felületeknél viszont méretesebb ábrákban is bátran gondolkodhatunk.

A kreatív mintázáshoz felhasználhatunk meglévő háztartási kellékeket is. A hagyományos eszközök – ecset és festőhenger – mellett simán bevethető a mosogatószivacs, kötözőspárga, buborékfólia, maszkolószalag vagy dekorgumi is.

Egyszerűségben a nagyszerűség!

A következőkben négy olyan egyszerűen kivitelezhető DIY technikát mutatunk, amelyekkel gyorsan és könnyedén izgalmassá tehetünk egy-egy megunt helyiséget.

Poli-Farbe_1.jpg

1. Szabadkezes alkotás

A legegyszerűbben elkészíthető DIY minták a szabad kézzel megfestettek. Hozzávalók: ecset, festék és némi fantázia. Mivel itt pont az a lényeg, hogy szabálytalan vonalakból áll, az íve, mértéke teljesen ránk van bízva. Akár több színt is bevethetünk, de az is elegáns megoldás, ha a meglévő falszínhez képest pár árnyalattal sötétebb vagy világosabb árnyalattal játszunk.

Néhány minta után mindig lépjünk hátra pár lépést a faltól, hogy jobban lássuk egyben az alkotásunkat és kiszúrjuk, ahol hézagok vannak a minták ritmusában.

Poli-Farbe_3.jpg

2. Díszítés sablonnal

Ha nem szeretnénk készen kapható sablonformákra szorítkozni – valami egyedibbre vágyunk – , akkor mi magunk is elkészíthetjük az áhított mintát. A sablont kivághatjuk kartonból vagy műanyagból, ezt követően helyezzük a falra, és fessük le a kivágott részeket. Dolgozhatunk kerekfejű ecsettel vagy szivaccsal is. Fontos, hogy pamacsoló mozdulatokkal dolgozzunk, így nem kerül festék a minta vagy sablon alá. A száradási idő letelte után tovább dekorálhatjuk a mintákat.

3. Nyomdázás a falon

Poli-Farbe_2.jpg

Egy fehér vagy egy visszafogott, pasztell fal remek alap arra, hogy a gyerekkorunkat idéző nyomdát készítsünk – csak most nem szól ránk senki, hogy ne kenjük össze a falat! :) Ha a saját készítésű és mintájú sablont belemártjuk a kiválasztott Poli-Farbe Platinum falfestékbe, tetszőleges sűrűségben mintázhatjuk meg a falat. Itt is érdemes néha hátrébb lépni a művünktől, hogy lássuk, hol ritkásabb a minta.

4. Folyékony minták

Poli-Farbe_DIY_5.jpg

Csurgassunk színes festékcsíkokat egymás mellett, vagy elszórtan a falon. Használhatunk több vidám, élénk színt is! Fontos, hogy a Poli-Farbe Platinum falfestéket a gyártói utasításnál nagyobb hígítással keverjük, mert különben nem folyik kellő mértékben (hiszen a Poli-Farbe Platinum falfestékek alapvetően csepegésmentesek). Mindig végezzünk próbacsurgatást a festés előtt. A lefolyás szabálytalanságából, a színek tetszőleges helyről indításából és szabálytalan vonalú végetéréséből alakul ki a teljesen egyedi DIY dekorációnk, amely mellett nem lehet majd elmenni elismerő pillantások nélkül!

+1 TIPP: a mély, sötétebb színek falfelületen való használata a nemzetközi trendekben is megfigyelhető, használatukkal kétségtelenül fokozhatjuk az egyedi kialakítást. A Poli-Farbe Platinum Decor hét színből álló beltéri falfesték-kollekciója még nagyobb teret biztosít az otthonukat szépíteni vágyóknak: játékosságot, eleganciát és otthonos érzetet kelthetünk használatával.

fotók: polifarbe
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Pszichológusok szerint ezek a tökéletes színek a lakás helyiségeiben
Bár sokszor szinte észre sem vesszük, a színek képesek a mindennapjainkat befolyásolni. Nem mindegy, milyen színű ruhában indulunk el reggel a ...

Megoldjuk
Milyenek a trendi tapéták?
Minden korszaknak meg van a maga tapéta divatja, még akkor is, ha csak elméleti szinten álmodozol róla. Íme az idei iránymutató ...

Megoldjuk
Színes falak - színes élet
Megmutatjuk hogyan tekinthetsz kreatív felületként a falra. A színek befolyásolják a hangulatunkat, de ennél többre is képesek: megváltoztatják ...

Hírek
Creativeworld 2020: a nemzetközi DIY világ találkozóhelye
Továbbra is töretlen az érdeklődés a kreatív anyagok, termékek és eszközök iránt.

Praktikus ötletek
A DIY rajongóinak kedvez a Bondex
Az egész napos szellemi munka, az irodai környezet és a hosszú, monitor előtt töltött órák után egyre inkább újraéled bennünk az igény a ...

Megoldjuk
Újságpapírt mindenhová!
Bár a híreket már jobbára online olvassuk, az újságnak mégis olyan hangulata van, ami sokakat nosztalgiával, kellemes otthonos érzéssel tölt el. ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek