Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Hasznos tippek egy új életmód kialakításához

Egészséges környezet és testi-lelki jóllét otthon is!

Az új koronavírus (2019-nCoV) okozta járvány terjedésének megelőzése érdekében Magyarországon is érvénybe lépett a “maradjotthon” mozgalom és számos vele járó korlátozás, aminek az egyik legfőbb hozadéka az otthoni munkavégzés, mindennapos házimunka és a családtagok összezártsága. Ennek az új stresszes és megterhelő élethelyzetnek a jobbá tételében szeretne a Bonami segítséget nyújtani néhány hasznos életviteli tanáccsal, inspirációval.

bonami_bambum-1000x1000_LR.jpeg

Az otthoni munkavégzés már jó ideje igencsak divatos lett főleg a kis -és szabadúszó vállalkozók körében. Ám ha ennek feltételeit hirtelen és kényszerhelyzetből kell kialakítanunk, az már nem ennyire könnyű. Ennek a modern irányzatnak számos előnye van, ám sokan nem számolnak a mozgásszegény életmód okozta következményekkel és az egészségmegőrzés fontosságával, ami ebben a kihívásokkal teli időszakban kiemelten fontos. A Bonami kampányában Hadnagy Timi, belsőépítész és influencer mutatja be saját életviteli szokásait, amelyeket bárki könnyedén alkalmazhat a maga életében is:

bonami_hadnagytimi_kampany_IMG_2288_LR.JPG    bonami_hadnagytimi_kampany_IMG_2380_LR.JPG

“Szakmámból adódóan néha túlságosan is rohanó életmódot folytatok, ami mellett nagyon nehéz a fenntarthatóság, ‘zero waste’ vagyis esetünkben inkább az ún. ‘less waste’, azaz kevesebb hulladék elvét tartani. Amiben viszont próbálok következetes lenni magamhoz az a természet adta szezonális táplálkozás. Friss turmixokkal például mindig jobban indul a nap.”

bonami_kitchencraft-1000x1000_LR.jpeg

A tavaszi “méregtelenítés” és nagytakarítás, illetve a vele járó higiénia megőrzése ebben a vírusos időszakban nemcsak a szervezetünk számára fontos, hanem a lakókörnyezetünk miatt is. Néhány új szokás bevezetése, a hétköznapi rutinunk átalakítása az első lépés lehet egy tudatosabb, egészségesebb életmód irányába. Ha friss és tápláló ételeket, italokat fogyasztunk nap mint nap és odafigyelünk a testmozgásunkra is, az biztosan fel fog tűnni a család minden tagjának, s velünk fognak tartani a változtatásban. A gyerekeket is be lehet vonni ebbe a folyamatba, velük is el tudjuk készíteni az egészséges ételeket például.

5 + 1 tavaszi detox tipp Hadnagy Timitől

  1. Mindig legyen otthon lokális és szezonális friss zöldség és gyümölcs, ha van rá lehetőség, ami könnyen beszerezhető és amiből reggel készíthetsz magadnak egy finom és tápláló smootie-t, hogy lendületesebben induljon a nap.
  2. Ügyelj egész nap az energiaszinted fenntartására! A frissen facsart gyümölcslevek vagy egy palack detox víz egész délelőtt veled lehetnek az otthoni munkavégzés közben is. Fogyaszd őket nassolás helyett!
  3. Nevelj saját fűszer -és gyógynövényes kertet, hogy teljes legyen a “házipatika” és az egész családnak biztosítsd így a természetes gyógyírt az enyhe megbetegedésekre.
  4. Ha délutánra elfogyna már a lendületed, akkor a sokadik kávé helyett tarts inkább egy kis szünetet, állj fel, sétálj egyet és fogyassz inkább zöld teát, hogy felfrissülj!
  5. Tegyél ki minden nap az asztalra friss gyümölcslevet egy kancsóban. Hidd el, mindenkinek jól fog esni a vitaminbomba és most szüksége is van rá a szervezetnek!
  6. Néhány egyszerűbb sportkiegészítővel már otthon is mozoghatunk napi szinten. Vonjuk be a gyerekeket is a jógázásba vagy a napi tornába!

bonami_kitchencraft-1000x1000_LR.jpeg

A Bonami nemcsak bútorokról és dekorációról szól, hanem rólunk emberekről is, akik nap mint nap inspiratív lakberendezési ötleteket keresünk, törődünk a csomagokkal, egyeztetünk a futárokkal, egyengetjük a rendeléseket és karbantartjuk a webáruházat. A vásárlóink fontosak nekünk és ezekben a bizonytalan és válságos időkben is azok maradnak, ezért szeretnénk a tőlünk telhető legnagyobb mértékben a segítségükre lenni. Ennek érdekében az alábbi átmeneti szolgáltatásokat és intézkedéseket hoztuk meg mindannyiunk egészségének megőrzése és biztonsága érdekében: ITT OLVASHATSZ AZ ÚJ INTÉZKEDÉSEKRŐL ››
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert, növény
Szüntesd meg a kültér és beltér közötti határokat
3 elképzelés egy csodálatos kerthez. Melyik a Te stílusod?

Inspiráció
Így válassz díszpárnákat az otthonodba
A részletekben rejlik egy otthon varázsereje. Az egyedi dekorációs tárgyaktól, a látványos lakástextíliáktól és egyéb különleges kiegészítőktől lesz ...

Inspiráló helyiségek
Edénykert influenza ellen
Zsálya, rozmaring, kakukkfű - a leggyakoribb fűszernövények, melyek influenza, meghűlés esetén is kiváló hatásúak. És nem utolsó sorban bármikor ...

Praktikus ötletek
Mitől egészséges egy épület?
Épülő házunk falai közt fog élni a családunk, ezért nemcsak szépnek, hanem egészségesnek is kell lennie. A Baumit kiváló páraáteresztő képességű ...

Praktikus ötletek
Az egészség a legnagyobb kincsünk (x)
Rohanó világunkban legnagyobb kincsünk az egészségünk. Mert ha nincs egészség, hiába van gyönyörű családunk, munkánk, pénzünk, az életünk nem teljes. ...

Stílusos otthonok
Ősi Kína újragondolva
Most, hogy Magyarországon is megtekinthető a kínai császár sírjában talált agyaghadsereg néhány katonája, a kiállítás kapcsán eljátszottunk a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek