hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Nyári paplanok

A nyári hőség beköszöntével a szekrény mélyére száműzzük a nehéz gyapjúpaplant és előkerülnek a vékony, könnyed darabok. De milyet válassz, ha még a legforróbb estéken is komfortosan szeretnéd érezni magad?

MILYEN AZ IDEÁLIS NYÁRI PAPLAN?

Alapvetően két tulajdonságot veszünk figyelembe egy paplan értékelésénél: a hőszigetelő és a párát, nedvességet kezelő képességét. Mindkettő fontos, ám nyáron egyértelműen az utóbbi lép az első helyre. Figyeljünk a kiszáradási képességre is, hiszen a párolgás hűti a paplant.

0162088250_2_7_4.jpg

• A paplan huzatból és töltetből áll. Előbbi általában jól nedvesedő, hidrofil anyagokból készül, ami nem különbözik a téli és nyári paplanok esetén. A nyári klímához megfelelő töltetanyagok viszont nagyon is eltérnek a téliektől.

0164088500_7_1_1.jpg

• A hideg hónapokban a paplantöltettől nagy terjedelmességet, úgynevezett töltőerőt várunk, hogy sok levegőt tudjon bezárni a jó hőszigetelés érdekében. Ezzel szemben nyárra olyan töltet kell, amelyik nem emelkedik nagyon, laposan kiterjedt, polarizált, egyúttal nedvességfelvevő.

0658088064_7_1_1.jpg

• Ha a természetes anyagokra szavazunk, akkor jó választás az antibakteriális bambusz töltet, ami különösen jó hőkiegyenlítő hatású, és poratkára allergiások számára is kiváló. A fehérített len hasonló tulajdonságokkal bír, gyorsan szárad, jó nedvességfelvevő. A vadselyem szálból igazán könnyű paplanok válnak, az alapanyagot ezekhez vadon élő hernyók gubóiból nyerik.

0629088500_7_1_1.jpg

Nyáron különösen fontos, hogy az ágyneműt reggel ne tegyük el azonnal az ágyneműtartóba, mert ott nem tud megfelelően kiszáradni. A higiénia érdekében a legmelegebb hónapokban használhatunk „encasing” huzatot a matracon és párnán, hogy a testünkkel közvetlenül érintkező rétegeket ritkábban kelljen tisztítani. Ne idegenkedjünk a szintetikus töltetanyagoktól! Ezek a szálak pont azokat a tulajdonságokat állítják szolgálatunkba, amikre a vegyészek megtervezték.

0052088701_7_1_1.jpg

szöveg: MÁTYÁS LARA fotó: h&m home, zarahome
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Madáretetős tapéta és ágynemű
Nincs bájosabb jelenség, mint a madáretető, amivel a lakásban is kellemes nyaralóhangulatot teremthetünk.

Gyerekszoba
Dizájnos cukiságok gyerekeknek
Őzek és katicák, színes falevelek között éneklő madárkák - az erdő és a természet bájos motívumai elevenednek meg a gyerekeknek szánt kollekcióban. ...

Hálószoba
Marokkói hangulatban
Hunyd be a szemed és képzeld el, hogy a marokkói tengerparton, pálmafák árnyékában napozol... a bazárban, némi alkudozás után, eredeti ágytakarót, ...

Praktikus ötletek
Tippek az ideális bejárati ajtó kiválasztásához
A bejárati ajtó kiválasztásakor rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk. Ez a legtöbbet használt nyílászáró az otthonunkban, minden tekintetben ...

Dekor
Új alapanyag a láthatáron
Újrahasznosítás, környezettudatos szemléletmód és kísérletezőkedvű fiatalok együtt - mindez új alapanyag felfedezéséhez vezetett.

Hírek
Lélekmelegítők a hűvös nyárra
Ha melegségre vágysz, ágyneműkkel és puha törölközőkkel készülj az idei nyárra. Már kapthatóak az idei év őszi-téli kollekcióinak legújabb ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek