Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Egy apróság, ami aztán jelentősen befolyásolja otthona összképét

Ha éppen most tervezési fázisban van otthona felújítását illetően, akkor nagyon jó, ha tudja, hogy a burkolat gondos kiválasztása mellett pontosan ugyanolyan fontos, hogy milyen fugázó anyagot választ hozzá. Ne sajnálja hát az időt a tökéletes fugázó kiválasztására sem, mert bár a fuga a teljes burkolt területnek csak egy csekély részét foglalja el, mégis igen jelentősen tudja befolyásolni az összképet.

Otthona harmonikus és hosszan tartó szépségéhez nagyban hozzájárul a megfelelő fugázó, mely egyben burkolatának dísze.

Oké, de hát annyi fugázó márka, és márkán belül annyi típusú fugázóanyag található a piacon, honnan tudhatná, hogy

- mit használjon a párás, nedves fürdőszobában,
- mit a konyhában, ahol nem ritka a kifröccsenő étel nyoma a burkolaton,
- mit a teraszon, ahol óriási hőmérséklet különbségek is adódhatnak,
- és otthona egyéb helyiségeiben, mint például a nappaliban!

Fürdőszobánk, otthonunk talán egyik legkedveltebb helyisége. Hiszen ki ne vágyna arra, hogy egy zűrös nap után itt pihenje ki a nap fáradalmait, itt relaxáljon? Éppen ezért egy fürdőszoba felújítás során nagyon nagy gondot fordít mindenki arra, hogy ez a hely a nyugalom szigete legyen, hogy jól érezze magát benne.

A gondosan kiválasztott burkolat, a hozzá passzoló fugázóval igazi gyöngyszeme lehet otthonunknak, ráadásul számos egyéb előnyös funkciót lát el, mint például a penész elleni védekezést. Érdemes tehát olyan fugázót választani, ami akár vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, így megoldást nyújt a nedves környezetben használt burkolatokon megjelenő penész ellen is.

Ugyanezen tulajdonság fontos a konyhában is, ahol a nedvesedés mellett probléma lehet az is, hogy óhatatlanul kiömlik egy-két dolog, vagy kifröccsen a zsír a konyhapultra, ami sok esetben nyomot hagy…

Éppen ezért különösen nagy gondot kell fordítani a tisztán tartására, baktériummentesítésére. Ha nem szeretne idő előtt konyha felújításra költeni, javasolt ezeken a felületeken vízlepergető, penész elleni, akár saválló, vegyszerálló fugázóanyagokat alkalmazni a konyha felújításakor, hogy megelőzzük a foltokkal tarkított fugázás – konyhapult – kialakulását.

Egy fárasztó – akár takarítással töltött - nap után, vagy hétvégén, mi sem esik jobban, mint a kellemes időben ülni a teraszon, erkélyen és pihenni, vagy csak gyönyörködni a zöldellő, virágzó természetben.

Terasza olyan pihenőhely, amelynek szépségét hosszú évekig szeretné élvezni, anélkül, hogy a felújításán kellene gondolkodnia. Mivel a kikapcsolódás mellett a terasz sokszor nagy igénybevételnek is van kitéve, ezért érdemes megfontolnunk, hogy milyen anyagokat használunk a burkolása során. A tartós és strapabíró burkolatot sokáig ellenállóvá teszi a minőségi fugázás akár időjárásról, akár penészről legyen szó. A jól tömítő fugázás mellett a terasz könnyen tisztán tartható, nem kell aggódni a kirepedezéstől sem.

Ön tudta, milyen óriási szerepe van a színeknek mindennapi életünkre? Jobban befolyásolják hangulatunkat, mint gondolnánk… A részletek gondos összehangolása adja meg igazán egy otthon valódi hangulatát felújítás után, amitől belépve máris nyugodtabbnak, mosolygósabbnak, életerősebbnek érezhetjük magunkat. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen fugázót és színt választ nappalijába, hiszen a fugaszín rengeteg kreatív variációra ad lehetőséget. Varázsoljon hangulatos otthont a Mapei lélegzetelállító, izgalmas új fugaszíneivel!

A Mapei lélegzetelállító új fugaszíneivel nem lesz nehéz hangulatos otthont teremtenie, legyen szó akár hagyományos, akár romantikus vagy varázslatos, derűs és természetes stílusról. Sőt, most néhány bámulatos, szám szerint 7 új színnel is bővült a fugaszín kollekciónk, hogy Ön egyedivé tehesse otthonát!

Ne „csak egy színt” válasszon burkolatához, válasszon hangulatot otthonának!

Nézze meg a Mapei új fugaszín kollekcióját és kínálatát, hogy segítségünkkel valódi otthont teremthessen. (x)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
A szavahihetőség értéke az építőiparban
A kimagasló márkaminőség és márkaépítésbe fektetett munkája elismeréseként Superbrands díjat nyert a Mapei Kft. A vállalat üzleti és fogyasztói ...

Praktikus ötletek
7 tipp a homlokzati hőszigetelés kiválasztására
Ahogy bőrünk is megérdemli a kényeteztést, házunk homlokzatának is kijár a legjobb védelem, de vajon milyen vakolatok közül és milyen típusút érdemes ...

Praktikus ötletek
A lakásfelújításra fel kell készülni!
Magyarországon általában az a szokás, hogy mindennek nekiesünk és majd lesz valahogy alapon úgy gondoljuk, valahogy biztosan meg fog oldódni a dolog. ...

Praktikus ötletek
Tippek a penészmentes az otthonhoz
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igen fontos, mert a penész legtöbbször ...

Praktikus ötletek
Állati jó kőburkolat
Milyen egy állati jó kőburkolat? Pont olyan, mint egy kőszobor: nemcsak lenyűgözően szép, de méltósággal kiállja az idő próbáját is!

Praktikus ötletek
Két jótanács a hosszú életű teraszburkolatért
Belegondoltál már, hogy erkélyed, teraszod mennyi mindent kénytelen elviselni egész évben?Nyáron a közvetlen napsugárzás után akár egy hirtelen ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek