hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Költözünk? Költözzünk! Költözzünk?

Ki ne költözött volna már legalább egyszer életében. És ekkor bizony szembesülni kell a költözés minden nehézségével. Mit hagyjak otthon? Mit vigyek magammal? Mit vigyek legelőször magammal? Íme a költözés 10 aranyszabálya.

1. Az alapszabály: csak a legszükségesebbeket!
Attól függően, hogy kocsival vagy csak hátizsákkal megyünk, változó a férőhely, de mindkét esetben véges, így nem árt racionálisan szelektálni.
2. Amit biztosan viszünk: ruhák
De nem mindegy, mit. Fölösleges télen a nyári cuccokat is magunkkal vinni és fordítva. Évszakváltásig még biztosan hazamegyünk és pótolhatjuk a hiányzó dolgokat. Ebből is csak azokat a darabokat csomagoljuk, amit gyakran használunk és szeretünk. Az öt éves télikabáttal, amit kétszer vettünk fel, fölösleges tömni a helyet, nem most lesz, amikor feltétlenül szükségünk lenne rá. Ugyanakkor így nem fogunk azzal szembesülni, hogy helyhiány miatt épp a csomag tetejére pakolt kedvenc felsőnktől szabadultunk meg először.


3. A
cipőkre ugyanez vonatkozik
A nyári topánkát télen úgysem használjuk és bizony még az is értékes helyeket foglal. Tavaszi költözés esetén azonban nem árt a bundás csizmát eltenni, sosem lehet tudni, mikor fordul egyik napról a másikra hidegre az idő, és még hálásak leszünk, amiért mégsem a topánkát részesítettük előnyben. És ebből következik a negyedik pont.
4. Mindig pakoljunk rétegesen!

Jó időben is legalább egy vastag ruha mindig legyen nálunk, és hidegben sem árt, ha egy vékonyabb darabot is bedobunk.


5. Táskamániások számára nehezített a terep

Mégsem szükséges a teljes kollekciót az első úttal elvinni. Azokat válasszuk ki, amelyeket gyakran használunk, illetve, ami színeiben passzol a már becsomagolt ruháinkhoz.


6. A
neszeszer tartalma elengedhetetlen
Talán itt a legnehezebb bármitől is megválni, de tartsuk szem előtt: amit otthon is megvennénk, azt az új lakóhelyen is be fogjuk tudni szerezni, ezzel rengeteg helyet spórolhatunk. A félig üres tusfürdő már nem sokat segít, sok kicsi pedig sokra megy. Törölközőből kettő a minimum, de ez mindenkinek igénye szerint bővülhet.
7. Óh, azok a drága könyvek!
Bár nehéz dönteni, itt is észnél kell legyünk. Ne pakoljuk össze az egész könyvespolcot, egyrészt, mert sok helyet foglal, másrészt, mert ha nekünk kell cipelni, nagyon nehéz. Csak azokat válasszuk ki, melyek elengedhetetlenek a mindennapokhoz: tankönyveket, szótárakat, a kedvenc regényünket, stb. Házavatónál senki sem fogja felróni könyvtárunk hiányosságait.


8. És ne feledkezzünk meg arról, hogy enni is kell!

Távol az otthontól jól jönnek a megszokott ízek. Egy lekvár, egy kompót, egy kis savanyúság, anyu főztjét semmi nem helyettesíti, de azért pótlásnak ezek sem rosszak.


9. Evőeszközök nélkül?

Még, ha berendezett albérletbe költözünk is, érdemes magunkkal vinni egy tányért, evőeszközt, egy-két bögrét. Nem azért, mert a lakótársak nem engedik, hogy az övékét használjuk - bár valószínűleg nem nézik majd jó szemmel - de milyen jól esik a saját bögrénkből kortyolni a forró teát egy hideg téli estén!
10. És végül az utolsó szabály
Ami ugyanolyan fontos, mint az első. Ha mindent összepakoltunk, nézzük át még egyszer a listát, nehogy valami fontos otthon maradjon! Iratok, mindennapos használatú dolgok és a legkedvesebb emléktárgyaink. Semmi nem tud annyira feldobni egy albérleti szobát, mint egy kedves fotó, vagy egy régi apróság.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Otthon, az ötletek tárháza
92 négyzetméter egy régi, belvárosi házban, két erkély, impozáns belmagasság és hagyományos térszerkezet. Nagyjából ezen adottságokkal ...

Inspiráló helyiségek
Valóra vált vágyak
Ha szerkezetkész lakást vásárolunk, szinte tiszta lappal indulunk. Csupán a kereteket kapjuk meg, de hogy happy end lesz vagy inkább dráma, ránk van ...

Inspiráló helyiségek
Tetőtér kicsiben
Egy tetőtéri lakás kialakításához bizony szükség van ötletekre, belsőépítészeti bravúrokra. Különösen akkor, ha a rendelkezésre álló tér még kicsi ...

Inspiráló helyiségek
Paradicsom a dzsungelben
Ritka, amikor az ember úgy dönt, nem a természetet alakítja ízlése szerint, hanem a saját igényeit szabja az őt körülvevő élővilághoz. Langer Vera ...

Hálószoba
Rendezzük be a hálószobát!
Ágy, ruhás- és éjjeliszekrény, komód, néhány kiegészítő - a hálószoba nélkülözhetetlen darabjai. Miképpen helyezzük el a bútorokat, mire ügyeljünk, ...

Inspiráló helyiségek
Rendezett hétköznapok
A bel-budai, tetőteraszos lakás ideális otthonnak bizonyult Alíz számára mindaddig, amíg kettesben éltek párjával. Laura születésekor azonban úgy ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek