hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Építkezés helyett újítsunk fel!

A felújítás az építkezéssel összehasonlítva sok szempontból kedvezőbb, egyszerűbb és költséghatékonyabb, kiszámíthatóbb megoldás, ráadásul szakaszosan elvégezhető. Azok számára is előnyös, akik nem szeretnének lakóhelyet változtatni.

A felújítási munkák általában nem építésiengedély-kötelesek, csak akkor, ha az épület teherhordó szerkezetét érintik, vagy a homlokzat jellegét, megjelenését megváltoztatják. A lakás- és házfelújítás az esztétikai érték növelésén túl egyfajta beruházás is. A lakáspiacon tapasztalható árcsökkenés miatt most érdemesebb a nagyobb korszerűsítési munkákat elvégezni otthonunkban, és egy esetleges lakáseladást a fellendülést követő időszakra ütemezni.
A felújítás másik nagy előnye az energia- és költségtakarékosság. Az elmaradó felújítások miatt az elavult technológiával készült házak szinte „falják” az energiát, a rosszul szigetelt falakon, hézagosan záró ablakokon, ajtókon át sokan az „utcát fűtik”, miközben egyre nőnek energiaköltségek. Így manapság a korszerűsítések is főként az energiára fordított kiadások mérséklését szolgálják.Felújítással az otthonunkban való takarékoskodásnak számos módja van

- Korszerű hőhídmentes nyílászárók beépítésével - melyek többrétegű, gáztöltésű üvegezéssel, valamint flexibilis tömítéssel rendelkeznek - 15% energiaköltséget spórolhatunk meg.- A ház határoló szerkezetein keresztül is nagy a felületi hőveszteség, így a tető és a homlokzat megfelelő szigetelésével akár 25%-kal több energiaköltséget spórolhatunk meg. A hőszigetelések alkalmazásánál nemcsak a szigetelés kellő mértékű vastagságára, hanem az anyagminőségre is gondoljunk.- Az elöregedett fűtési rendszer is sok problémát okozhat a hétköznapokban. A felújítások során modern fűtési rendszereket alkalmazzunk. A padlófűtés, falfűtés, a programozható központi radiátoros fűtés mellett ma már a megújuló energiák alkalmazására is reális lehetőség nyílik. A fűtési rendszer modernizálása akár újabb 25%-os megtakarítást jelenthet energiára fordított kiadásainkból.

Tartsuk szem előtt!
- Egy sikeres felújításnál elengedhetetlen a jó minőségű anyagok használata, a munka során a technológiai előírások betartása és ezeken felül a megfelelő mesterek kiválasztása.
- Egy nagyobb felújítás esetében a homlokzatkorszerűsítéshez vagy legfőképpen a fűtési rendszer átalakításához a megfelelő szaktudás hiányában magunk nem láthatunk hozzá!
- A szakemberek kiválasztásánál sok gondtól kíméljük meg magunkat, ha egy kézbe adjuk a kivitelezést, és nem mi próbáljuk meg összehangolni a különféle szakipari mestereket. Szemben a hiedelemmel, így anyagilag sem járunk rosszabbul, hiszen a mesterektől egyenként jóval magasabb ajánlatot kapnánk. Ezen túl rengeteg idő megy el az egymást követő munkát összeszervezése, ami indokolatlanul meghosszabbítja a felújításunkat.- A felújítást végző cég kiválasztásánál járjunk el nagyon gondosan, a későbbi csalódások elkerülése végett! Érdemes olyan társasággal szerződnünk, amely sokéves tapasztalattal rendelkezik és kérésünkre referenciamunkákat is fel tud mutatni. A komolyabb partnerek állandó szakembergárdával dolgoztatnak, akiknek a munkáját folyamatos minőségellenőrzés garantálja.
- Keressünk olyan kivitelezőt, aki előzetes felmérés után részletes és ingyenes árajánlatot ad a munkára. Így nem érhet később meglepetés, amikor a számlát benyújtják.
- A munka megkezdése előtt kössünk szerződést, amelyben meghatározhatjuk a határidőket, és egyéb feltételeket.
- A munkavégzést csak számlával hitelesítő céggel dolgoztassunk, így nem kell tartanunk a későbbiekben felmerülő bosszantó hibáktól, mert azok garanciálisan kijavítják.
- Egy jó szerződés ismerteti a szerződő feleket - pontos adatokkal együtt -, az elvégzendő munkát, annak kezdési és befejezési határidejét. A szerződés rögzíti a minőségi elvárásokat és a munkára vonatkozó előírásokat. Hibás vagy késedelmes teljesítés esetére is leírja a lehetőségeinket, valamint tartalmazza a jótállást a vállalkozó részéről. A jó szerződés természetesen leírja a pontos vállalási összeget, valamint tájékoztatást nyújt a módosításról, a vállalkozó biztosításáról és az irányadó jogainkról.
- Végezetül, a felújítás gondos szervezést igényel, de a környezetünket megújítani mindig jó befektetés.

www.direktmester.huhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
A vadszőlő: hasznos vagy kártékony
Mi a helyzet ha a ház falán felfut a vadszőlő? VAjon befolyásolja falunk állagát, hőtartását?

Inspiráló helyiségek
Kertvárosi kényelem
Jelentős változást hoz egy fiatal pár életébe, amikor megszületik az első gyerekük. Kacagástól és gyereksírástól lesz hangos a ház, átformálódnak a ...

Inspiráló helyiségek
Hangulatfokozók otthon
„Külföldi tanulmányai befejeztével, a szülői ház biztos hátterével kezdett önálló életet Zsófi egy csendes belbudai társasházban. Az első munkahely ...

Praktikus ötletek
Biztonság és energiatakarékosság egy ajtóban
Gondoltuk volna, hogy a fűtésszámla 30-40 százalékáért a rosszul szigetelő ajtók és ablakok felelősek? Pedig így van. A bejárati ajtóval szemben ...

Inspiráló helyiségek
Otthon japán szellemben
A távol-keleti hagyományoknak megfelelően emeltette ezt a budai házat korábbi tulajdonosa. Amikor vendéglátóink – a kétgyermekes házaspár – ...

Inspiráló helyiségek
Vad szépségek
Emlékszel, mikor kislány korodban tündért játszottál? Pitypangkoszorúval a hajadon, százszorszéplánccal a csuklódon számolgattad a szirmokat, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek