hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Folteltávolítás házilag

Ha gyerekek vagy háziállat is van a családban, akkor bárhogy vigyázunk a kárpitos bútorra, a szőnyegre, függönyökre, előbb-utóbb úgyis kerül rá néhány folt. Néhány régi, jól bevált módszer ahhoz, hogy csökkentsük a kárt.

Nem kell ahhoz vad házibuli, hogy kanapénkon, szőnyegünkön nemkívánatos foltok legyenek. Egy visszafogott hangulatú vacsora közben is előfordulhat, hogy a vörösbor a bézs színű szőnyegre folyik, hogy egy szelet csokitorta a kanapén landol, mi meg bosszankodhatunk. Ahol meg gyerekek, vagy kutya, macska, esetleg mindez együtt van, ott szinte furcsa lenne foltnélküli textília. Ám ez nem jelenti azt, hogy a foltnak az idők végeztéig ott is kell maradnia. Cselekedjünk minél előbb!+ Az étel- vagy zsír maradékot szedjük le a kárpitról, majd töröljük át egy papírtörlővel, ami felesleges zsiradékot felszívja. Ezután szórjuk le a foltot hintőporral és várjuk meg, amíg magába szívja a folt színét. Ronggyal töröljük át, szükség esetén pedig ismételjük meg.
+ A tejfoltot azonnal kezelni kell, különben a szaga elviselhetetlen lesz. Langyos vízzel átitatott szivaccsal töröljük át a foltot, majd papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet. Ha szükséges, kenjük be folttisztítóval.
+ A gyümölcslé foltokat nedvesítsük meg vízzel, szórjunk rá konyhasót és puha, száraz ronggyal óvatosan töröljük át. Hagyjuk állni pár percig, majd porszívózzuk át a felületet. A műveletet addig ismételjük, amíg a folt el nem tűnik.
+ Ha az étel a szőnyegre potyog, szedjük fel a szilárd maradékot, majd tegyünk a szőnyegre szőnyegtisztító sampont.
+ A zsírfoltot borítsuk be barna csomagolópapírral és egy vasaló hegyével addig melegítsük, amíg be nem szívja a foltot.
+ A szőnyegre ömlött gyümölcslét azonnal itassuk fel, és dörzsöljük be folttisztítóval. Száradás után nedvesítsünk be egy rongyot denaturált szesszel, és nyomkodjuk a folt helyére.
+ Az alkohol-, tea- és kávéfoltot azonnal itassuk fel. Meleg vízbe vagy szódavízbe áztatott szivaccsal itassuk át a foltot, majd tiszta ronggyal nyomkodjuk szárazra. Régi, jól bevált trükk, ha a vörösbor foltra fehérbort öntünk.+ Ha rágógumi ragad a szőnyeg szőrébe, amennyit csak lehet, kaparjunk le belőle. A maradékra nyomjunk jéggel teli nejlonzacskót. A fagyott rágógumi rideggé válik és így könnyen letörhető a szőnyeg szálairól.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Átlátszó válaszfalak
Az üvegfal alkalmazása a térhatárolás egyik legelegánsabb, kortalan nívót képviselő módja. Kis alapterületű lakásokban pedig valóságos áldás a ...

Praktikus ötletek
Újdonságok a kültéri melegburkolatok kínálatában
Az egyre népszerűbb WPC padlóburkolatok fokozatosan szorítják ki a hagyományos kültéri melegburkolatokat. A kínálat ennek megfelelően egyre szélesebb ...

Praktikus ötletek
Tavaszi nagytakarítás
Rendszeresen takarítanak a magyarok, de tárgyaiktól nehezen válnak meg.

Praktikus ötletek
Útmutató szőnyegekhez
A szőnyeg évezredek óta otthonos társa az embernek. Kezdettől fogva a meleget, a tér megfelelő elrendezést és a látványt szolgálta. Az a bizonyos ...

Praktikus ötletek
Takaros fűszertár
A fűszerezés adja meg főztünk karakterét, ezért főzés közben ez a munkafolyamat gondos odafigyelést igényel. Hogy minél könnyebb legyen a dolgunk, ne ...

Praktikus ötletek
A légtisztításról és párásításról
A lakásunk légterét kitöltő levegő több-kevesebb mennyiségben mindig tartalmaz vizet pára formájában. A levegő nedvességtartalmának mennyiségi ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek