Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

A legjobb térelválasztók

20 esztendeje az egy légterű – nappali, konyha, étkező egy helyiségben – otthon csupán múló divatnak tűnt. Szerencsére ez a divat tartósnak bizonyult, ám adódhatnak olyan időszakok és olyan helyzetek, amikor úgy érezzük, hogy mégiscsak szükségünk lenne némi, véglegesnek semmiképpen nem mondható szeparáltságra.

Nem biztos, hogy túl kicsi az otthonunk, még ha sok mindennek nincs is helye benne! Nem biztos, hogy túl nagy, ha ridegnek, élettelennek érezzük! Lehet, hogy csak a beosztása rossz, ezen pedig segíthetünk. Elég lehet egy-egy rövidebb falszakasz, mely tárolóként is használható, hogy funkcionálisabb, vagy néhány íves felület is, hogy meghittebb legyen a tér. Ha nagyobb átalakítást tervezünk, de nem akarunk hagyományosan habarccsal, téglával „építkezni” a falakon belül, válasszuk az akár házilagosan is kivitelezhető, tiszta és gyors szárazépítést, a gipszkartonozást, vagy a praktikus wedi lemezt.

Épített bútorokkal is leválaszthatunkTágas tereket tehetünk praktikusabbá, otthonosabbá, ha gipszkartonból épített falszakaszokkal elkülönítjük az egyes funkciókat. A falba egyedi tárolórendszert rejthetünk polcokkal, fiókokkal, tolóajtóval.

Átlátható határokAz egy légterű, ám többfunkciós helyiséget wedi építőlemezek teszik használhatóbbá és látványosabbá. A szoba egyik részét leválasztották gardróbszekrénynek, mely tolóajtóval zárható. A belépő terét az intimebb szférától körkivágásos festett falszakasz választja el, mely ennek az otthonnak egyik látványosságává lépett elő.

Leválasztás a fürdőszobábanTartószerkezet nélkül építhetünk akár köríves zuhanyfülkét is a térbe a vizes helyiségekben is jól használható wedi lemezből. Ha ugyanis a lemez felületét beirdaljuk, jól formázhatóvá válik. Az így hajlított alakzatokat erősítőhálóval és ragasztóval rögzíthetjük. A hasáb formájú zuhanyozót mozaikkal burkolták.

Étkező és konyha közéNagyon mutatós és praktikus megoldása a jelképes térelválasztásnak a konyha és az étkező közé épített gipszkarton falszakasz nagy átadóablakával és az asztal fölé lógatott álmennyezetével.

Relax sarok a fürdőszobábanSzintén wedi építőlemezek segítségével formálták egyedire a wellness-helyiséget. A gőzkabint a Távol-Keletet idéző burkolatba csomagolták. Az építőlemez fűrésszel vagy linóleumkéssel könnyen vágható.

Mi az a wedi?
+ A wedi egy korszerű építőlemez, mely speciális szerkezetének köszönhetően a legkülönbözőbb formák kialakítására alkalmas vizes helyiségekben is.
+ Használható térelválasztásra, mosdópultok, zuhanykabinok építésére, hidromasszázs kádak beépítésére.
+ Különböző vastagságban, 250x60 cm-es táblákban kapható.
+ A wedi lemez tartóvázat nem igényel, könnyű, nem terheli a födémet, és szabadon bármivel (csempével, fával, mozaikkal) burkolható.

Mire kell figyelni a gipszkartonnál?
+ A gipszkarton lapokat acélszerkezetre vagy favázra csavarozva rögzítjük.
+ Lakótérben általában 10 vagy 12,5 mm-es vastagságú gipszkarton lapokkal dolgozunk, ez utóbbiak teherbírása nagyon jó, megfelelő rögzítéssel a konyhaszekrényt is rászerelhetjük.
+ Szobákba, előszobákba vagy gardróbok, álmennyezetek építéséhez – azaz átlagos igénybevételnek kitett helyiségekbe – a szürke színű, normál gipszkarton lap való.
+ Magas páratartalmú helyiségekbe – fürdőszobába, mosókonyhába – a zöld színű, impregnált lapokat használjunk.
+ A gipszkarton felülete – akár a hagyományosan épített fal is – vakolható, festhető, tapétázható.
+ A házilagos kivitelezéshez kérjünk szaktanácsot vásárláskor a gipszkarton lapokat forgalmazó cégek szakembereitől.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
„A lakásunk maga a nyár”
Aludjanak rá egyet – mondta a kivitelező, amikor Nóráék megnézték az épülő társasházat. És ezt szó szerint is értette, hiszen valóban 24 órájuk volt ...

Inspiráló helyiségek
Megtervezett mediterrán
Háromszor is átszeljük a zöldellő dombot, mire sikerül megtalálni a földutat, amelynek végén feltűnik a mediterrán kőből épült, zsalus ház. A család ...

Inspiráló helyiségek
Laknál-e vízimalomban?
Hajnali kelés, takarítás, üzletnyitás. Az egész napos nyitva tartás után irány a nagykereskedés, majd kezdődött minden elölről. Bár ez az életvitel ...

Inspiráló helyiségek
Elegáns érzékiség – érzéki elegancia
„A fekete nekem maga az elegancia. Elegancia pedig jöhet minden mennyiségben” – ez volt Rita válasza, mikor rákérdeztünk otthona markáns színeinek ...

Inspiráló helyiségek
Ötszemélyes paradicsom
Háziasszonyunk dolgozott Angliában és sokat barangolt Hollandiában is, megismerve az ottani életmódot, helyiek szokásait, lakberendezési kultúráját. ...

Inspiráló helyiségek
Lépésről lépésre
Gyerekeik önállósodása és új otthonuk megteremtése nagyjából egyszerre zajlott Rózsa és Gábor életében. Igaz, ez az időszak szokatlan módon több ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek