hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Trükkök ingatlan eladáshoz

 

Lakásunk értékesítésekor bátran alkalmazzuk ugyanazokat a marketing fogásokat, melyekkel nap mint nap találkozunk a hipermarketekben. Most megmutatjuk, melyek ezek. 

 

Gondoljuk csak végig, milyen gyakran döntünk fontos kérdésekben az első néhány másodpercben tapasztaltak alapján. Legtöbbször az első benyomás alapján ítélünk meg embereket, megyünk be egy üzletbe vagy állunk be azonnal egy parkolóhelyre. Még ásványvizet is első benyomás alapján választunk. Ebből a tapasztalatból érdemes tanulnunk.

-Emlékezzünk vissza! Legutóbb, mikor az üzletben ásványvizet vagy üdítőt vásároltunk melyiket választottuk ki?

-Amelyik szemmagasságban van a polcon, így pontosan látjuk az árát és a kiszerelésést?

-A legalsó polcon elhelyezett árut, amihez szinte le kell hasalni?

-A legfelső polcon elhelyezett terméket, amelynek az ára jól látható, de segítség nélkül képtelenség hozzáférni?

 

Valószínűleg amellett döntöttünk, melynek a paramétereit pontosan láttuk, könnyen elértük, az ára megfelelt, így nem kellett felesleges időt töltenünk azzal, hátha találunk jobbat. Nincs ez másképp az ingatlan eladásnál sem. Ha eladó házunktól, lakásunktól rövid időn belül, jó áron szeretnénk megszabadulni, akkor portékánkkal „szem magasságba” kell kerülnünk a polcon. Mindenképp olyan figyelemfelkeltő, a hagyományoktól eltérő szöveggel és hívogató képekkel kell hirdetnünk otthonunkat, hogy kiemelkedjen a hasonló ingatlant kínálók tömegéből és a nézelődőből érdeklődő váljon.

 

Az ingatlaneladás valójában egyszerű matematika: ha eladó házunkat jól pozícionáljuk, és több érdeklődőt vonz, akkor az átlagosnál nagyobb számú megtekintők közül előbb kapunk vételi ajánlatot. A kiemelkedő hirdetésre több érdeklődő jelentkezik, az átlagos eladási idő lerövidül, gyorsabban eladhatjuk. Hogyan érhetjük el, hogy házunk egy lehetőségekkel teli, ápolt, világos, rendezett ingatlan képét nyújtsa, és az érdeklődő saját otthonaként tekinthessen rá? Használjuk a Home Staging alapelveket!

-Fotózás előtt tegyük rendbe az utcafrontot, az előkertet, a kertet, takarítsuk ki a házat és csak azután készítsük el a fényképeket.

-Az első benyomáson, mely az utcán éri a megtekintőt, sok múlhat. Az utcaképet nyilván nem tudjuk megváltoztatni, de ha tiszta a járda,áttekinthetőaz udvar, rendezett akert, akkor könnyebben elérjük azt, hogy az érdeklődő a házra is kíváncsi legyen. A kertből minden személyes dolgot tüntessünk el (pl. a gyerekjátékokat, biciklit, fűnyírót, kerti teregetőt), így a kert rendezett képet nyújt majd, és érdeklődőnk a saját kertjét láthatja benne. Képzeletben a saját ízlésének megfelelően alakíthatja át, ha semmi nem vonja el a figyelmét. Leendő vásárlónk arra koncentrálhat, ami őt érdekli: hogyan tudja kihasználni a terület adta lehetőségeket.

-A ház bejárata és környéke a másik sarkalatos pont. A lábtörlőt érdemes párszáz forintért lecserélni. Ha az idő és a házi kedvencek engedik, egy-két cserepes növényt is el lehet helyezni, így szép, ápolt képpel fogadhatjuk az érdeklődőt.

-A ház minden helyiségét takarítsuk ki, és rakjunk rendet. Rejtsük el a személyes tárgyainkat, az előszobából pedig rámoljuk el a cipőket, kabátokat, így tiszta, rendezett, lomoktól mentes, világos és ápolt helyiségeket láthat a potenciális vevő.

 

A Home Staging, vagyis az ingatlan eladásra való felkészítésének lényege, hogy otthonunkból olyan ingatlant faragjunk, melybe minden nemű, korú, élethelyzetben lévő ember megtalálja jövendőbeli életterét, saját otthonát. Senki sem a ház jelenlegi tulajdonosának életformáját szeretné folytatni. Az új lakó a saját életét alakítja majd ki abban az ingatlanban. Hagyjuk meg a lehetőséget, hogy elképzelje, hogyan vinné át életformáját az új otthonába. Nyújtson rendezett, lehetőségekkel teli, jól kihasználható, rendszeresen karbantartott képet a meghirdetett ingatlan!

 

Herger Mónika

Home Staging szakértő

www.IngatlanSiker.hu

 

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Mégsem vetik ki az albérletadót?
Négyzetméterenként 1500 forintot kell majd annak az ingatlantulajdonosnak fizetnie évente, aki kiadja a lakását – akár hosszú távú bérleti ...

Inspiráló helyiségek
Ipari elegancia
Lenyűgöző térélmény, kifogástalan stílusérzék és remek ízlés csúcstechnológiával párosítva. A Riverloft Dunára néző lakása jelenleg egy amerikai ...

Praktikus ötletek
Kisebbek is az új lakások
A korábbiaknál egyharmaddal kevesebb lakás épült idén, vagyis – leszámítva az állami nagyberuházásokat – az építőipar még messze nincs túl a ...

Inspiráló helyiségek
Maximális minőség
Nagyvonalú terek és a minimalista stílussal járó színvonalas megoldások jellemzik ezt a budapesti enteriőrt, amit a belváros egyik padlásterében ...

Praktikus ötletek
Ingyen telek a CSOK-osoknak
Az önkormányzatok is kezdik felfedezni, hogy milyen lehetőségek rejlenek a családok otthonteremtési kedvezményében (CSOK). Egyre több település ...

Inspiráló helyiségek
High-tech kuckó
Férfiasan határozott stílusával és innovatív kialakításával ez a kislakás nemzetközi viszonylatban is bárhol megállná a helyét – mégis Budapesten ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek