hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Ingatlaneladáshoz jó kommunikáció kell

Ahhoz, hogy lakásunkat gyorsan és megfelelő áron értékesítsük, nélkülözhetetlen a frappánsan megfogalmazott hirdetési szöveg. Lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban.

kommunikáció, ingatlan, ingatlaneladás

Ingatlanszakértőnk szerint a sikeres eladás öt alapszabálya a következő:


1. A hirdetésben a kifogástalan helyesírás, a konkrét megfogalmazás, az egyértelmű, pontos adatok a legfontosabbak.
Ki ne találkozott volna olyan ingatlannal, ami az egyik hirdetésben 51 négyzetméter, a másikban 56 négyzetméter, a harmadikban pedig csak 48 négyzetméter. Kíváncsiak lennénk egy olyan lakásra, melyről még maga a hirdető sem tudja, hogy pontosan mekkora? Gondoljuk át a vásárló szemszögéből: ha már a hirdetésben pontatlanok az adatok, mit fog gondolni, mire számíthat a szerződéskötésnél vagy a fizetésnél?  Az ár tekintetében ugyancsak fogalmazzunk egyértelműen.
Átgondoltan szövegezzük meg a hirdetést és csatoljunk hozzá előnyös képeket, hiszen ez az első pont, melynél az érdeklődő arról dönt, hogy megtekinti-e a lakást vagy sem.


2. Készítsük fel az eladásra az ingatlant
Ha tudatosan felkészítjük lakásunkat az eladásra, mintegy termékként tekintjük, nagyobb eséllyel és megfelelő piaci áron értékesíthetjük. Ennek okai a következők:
•    a felkészített ingatlan hirdetési képei kiemelkednek a hasonló kategóriájú ingatlanok képei közül
•    az érdeklődők világosabb, tágasabb, ápolt lakással találkoznak
•    több érdeklődő mellett jelentősen megnő az esély az eladásra
•    lerövidül az átlagos eladási idő, és a lehető legmagasabb piaci áron kel el az ingatlan
Felkészítés közben tudatosíthatjuk magunkban lakásunk előnyeit, kiemelkedő fotókat készíthetünk, és erős szövegezéssel tudjuk meghirdetni portékánkat.


3. A vevőt a jövővel tudjuk megfogni
Megtekintésnél ne beszéljünk arról, hogy ki lakott évekkel ezelőtt a lakásban, hogyan élünk most benne, miért van itt a hálószoba, hacsak az érdeklődő külön nem kérdezi. A leendő vevőt csak saját maga és az életkörülményei érdeklik. Az ingatlan bemutatásánál vázoljuk fel, hogyan lehet majd itt élni, mi jelenthet előnyt számára, amit csak a mi lakásunk adottságaiban talál meg. A múltat felejtsük el!


4. Készüljünk fel az ingatlanból és az érdeklődőből
Csak úgy mutathatjuk be hatásosan az ingatlant, ha pontosan ismerjük a paramétereit, előnyeit, hátrányait, lehetőségeit, és az érdeklődő pontos elképzelését, életmódját, körülményeit. Bátran beszélgessünk látogatóinkkal, hogy megismerhessük őket, ez után pontosan tudni fogjuk, hogy az eladó ingatlan melyik tulajdonságaira hívjuk fel a figyelmét.


5. Legyünk korrektek
Az ingatlan bemutatásánál hangsúlyozzuk az előnyöket és a lehetőségeket. A negatívumokról csak akkor beszéljünk, ha szóba kerül.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy a lakás esetleges hibáit titkoljuk el. Ha tudomásunk van konkrét hibáról, hiányosságról, ezt feltétlenül mondjuk el, mert ennek elmulasztása komoly jogi következményekkel járhat. Persze ezt is tálalhatjuk okosan: ha egy hibát említünk, rögtön kínáljunk hozzá megoldást is, majd utána említsünk egy pozitívumot. Ezzel a trükkel gyorsan építhetünk bizalmat, és korrekt eladóként vihetjük sikerre az értékesítést.

Herger Mónika

Home Staging szakértő

www.IngatlanSiker.huhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Mégsem vetik ki az albérletadót?
Négyzetméterenként 1500 forintot kell majd annak az ingatlantulajdonosnak fizetnie évente, aki kiadja a lakását – akár hosszú távú bérleti ...

Inspiráló helyiségek
A szecesszió nyomában
A friss szem többet lát azokból az értékekből, amik mellett mi nap mint nap elhaladunk. Így volt ez Stephennel is, aki Buenos Aires után választotta ...

Praktikus ötletek
Hasítanak a belvárosi ingatlanok
A főváros pesti oldalának magjában a legkelendőbbek az ingatlanok – nem véletlenül. Aki befektetésként vásárol lakást, az V., VI. és VII kerületben ...

Inspiráló helyiségek
Költözés helyett lakáscsinosítás
A home staging Amerikában a gyors lakáseladás bevált módszere. Bár itthon még kevesen ismerik ezt a műfajt, a lakásszépítés Erika esetében nem várt ...

Inspiráló helyiségek
Bátorságpróba a kertvárosban
Ildikót egyetlen gondolat motiválta, amikor belevágott a pesti kertvárosi villa átépítésébe: szerette volna kipróbálni önmagát. Mivel remek érzéke ...

Inspiráló helyiségek
Egyedi stílus, kreatív otthon
Mitől lesz figyelemfelkeltő egy budapesti polgári lakás berendezése? A világot látott belsőépítész szerint a jól ismert sémák helyett mindennél ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek