Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

7 tipp sikeres ingatlaneladáshoz

Hirdetni tudni kell. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy az ingatlanpiac éppen szárnyal vagy mélyponton van, az a törekvés biztosan nem változik, hogy mindenki a lehető legjobb árat szeretné megkapni eladó ingatlanjáért. Nézzük, milyen csapdákat érdemes elkerülni és mire figyeljünk akkor, amikor piacra dobjuk eladandó ingatlanunkat.

tipp, tanács, ingatlaneladás

1.    Keressünk olyan adottságokkal rendelkező házat, lakást, ami az eladó ingatlanunk környékén fekszik és paraméterei megegyeznek, vagy nagyon hasonlítanak a miénkre. Tehetjük ezt hirdetési oldalakon böngészve, de ingatlanforgalmazó irodákat is megkereshetünk. A lényeg, hogy valóban hasonló állapotú és adottságú legyen, mint az általunk kínált ingatlan.

2.    A hirdetésekben található árakat nyugodtan tekinthetjük irányáraknak, tehát a kínálati árakat csökkentsük 10-15%-kal és számoljunk átlagot. Így megkapjuk ingatlanunk piaci árát. A kalkulált kínálati árunkat korrigálhatjuk néhány százezer forinttal, ha például a miénk picit jobb adottságú, jobb elosztású, vagy jobb állapotú ingatlan.

3.    Az eladók általában több mint 10%-kal többre értékelik ingatlanjukat, gyakran a forgalmazói jutalékot, és egyéb költségeket is belekalkulálják a kért összegbe. Ne kövessük el ezt a hibát! Ha egy picit alacsonyabb árral lépünk a piacra, jóval több érdeklődő nézi meg eladó ingatlanunkat, így előbb érkezhet valódi vevő.

4.    Okuljunk más hibájából! Keressük olyan ingatlanok hirdetéseit, amelyek már nagyon régen a piacon vannak és járjunk utána, miért nem keltek el. Zömmel két dolog áll a háttérben: legtöbbször a magas kínálati ár, másrészt pedig az, hogy az eladó ingatlan nem a legelőnyösebb arcát mutatják meg. Ez a két tényező elég a sikertelenséghez.

5.    Felejtsük el az ingatlant terhelő hiteltartozást, soha ne induljunk ki a visszafizetendő hitel összegéből. Rengeteg eladó arra vár, hogy a vevő olyan áron vegye meg az ingatlant, amiből tejesen fedezni tudja majd a hiteltartozást. Csak a piaci lehetőségek lebegjenek a szemünk előtt!

6.    Igyekezzünk tulajdonosként eladni! Nagyobb a mozgásterünk, ha mint tulajdonos hirdetjük meg az ingatlant. Ezzel a lépéssel azt sugalljuk, hogy csak az ingatlan ára kell, nincs jutalék és nincs apró betű.

7.    Adjuk el a jövőt! Nézzünk utána, hogy tervez-e városunk, településünk olyan fejlesztéseket, szabálymódosításokat, melyeket előnyként hangsúlyozhatunk már a hirdetésben is. Nyugodtan jelöljük meg a hirdetésben a várható fejlesztéseket és új lehetőségeket. Ilyen előny lehet például teleknél a maximális beépíthetőség megjelölése, új városi park építése/bővítése, infrastruktúra fejlesztése.

Ne feledjük: nem csak a négyzetméter és az ingatlan állaga eladó, hanem vele együtt a környezet is.  Használjuk ki a lehetőségeket, hangsúlyozzuk az előnyöket és legyünk kreatívak.

Herger Mónika  
Home Staging és ingatlanmarketing szakértő
www.IngatlanSiker.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Otthonosan a fák tetején
Az a vágy, hogy magasra törő házakat építsünk szinte egyidős az emberiséggel, és a fákon való élet sem újdonság. Az utóbbi időben azonban a fákra ...

Inspiráló helyiségek
Százéves fák ölelésében
Krisztináék egy olyan házra vágytak, amit buja kert vesz körül, akár a Paradicsomban. Ugyanakkor nem akartak nagyon messze költözni a fővárostól – ...

Inspiráló helyiségek
Kis lakás átalakítva
Kriszta hét éve vásárolta meg azt a lakást, amit azóta is folyamatosan átalakít. Kezdetben öccsével költözött ide, majd betoppant az életébe Gergő, ...

Praktikus ötletek
Balatonra néző lakások
A Siófoki ezüstparton, a belvároshoz közel, de mégis megfelelő távolságra a nyugodt pihenéshez, kikapcsolódáshoz különleges megjelenésű ...

Inspiráló helyiségek
Stílusos értéknövelés egy pesti lakásban
A változó körülmények és az előre nem látható események Gabi életében is fordulópontot hoztak. A választások és a nehéz döntések sorában csak az ...

Praktikus ötletek
Olcsó a lakás, de üres a zseb
A „soha nem mond, hogy soha” elve az ingatlanpiacon fokozottan érvényes: bár mindenki azt remélte, hogy a 2012-es év volt a válság mélypontja, az ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek