hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Íme az év irodája

Kilenc méter belmagasság. A tárgyalóba egy függőhídon át vezet az út. Alatta egy mentőrepülőgép méretarányos modellje szeli át a teret és a falon egy bicikli küllői közé szerelt óramű mutatja az időt.

Nagy a forgalom! A látszó téglafalak előtt az Austrian Airlines jobb időket látott cateringes kocsijaiban sorakoznak a kávés bögrék. Az öntött beton padlón popcorn gép gondoskodik a kellő szénhidrátbevitelről. Utóbbi elengedhetetlen elem, hiszen mozizni is lehet a 250 négyzetméteres egykori műanyagfeldolgozó gyárban. Ezt díjazta az iroda.hu zsűrije, amikor a Distinction és Loffice csapatának ítélte meg a belsőépítészetért járó díjat. A reflektorfényben egy hely, amellyel kapcsolatban az egyik ott dolgozó kolléga az állásinterjú után csak annyit mondott: „Itt akarok dolgozni!”


 
A Paulay Ede utcai Loffice Coworking megnyitását követően, az alapító testvérpár, Klementz Panni és Kata a Salétrom utcai polimer gyár és a szomszédos lakóépület átépítésén dolgozott. A gyár tőszomszédságában található földszintes, leromlott állapotú társasház elbontásával kezdődött a munka. A lakóépület tetőgerendáiból asztalok készültek a Loffice egyedi bútoraiként újjászületve, a gyárcsarnokra pedig Paládi Ádám építész készített olyan tervet, ami lehetővé tette, hogy az ipari ingatlan eredeti formáját nyerje vissza, a ’60-’70-es évek torzításait letisztítva.

 


2010-ben alapította meg három, műszaki egyetemet végzett fiatal, Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László a Distinction nevű, mobilszofterver-fejlesztő startupot. Ennek ad otthont a Loffice által átépített, Az Év Irodája 2013 Design Díjjal elismert Salétrom utcai loft. A Distinction mára több millió felhasználót ér el saját okostelefon-alkalmazásaival. Termékeik közé tartozik a Cocktail Flow koktélalkalmazás, amelyre röviddel a megjelenése után a Microsoft amerikai vezetői is felfigyeltek. Továbbá, a Weather Flow nevű időjárás alkalmazás, amelyet 2013 végén a neves „The Verge” tech portál már a legjobb Windows Phone alkalmazások között tartott számon, és az AppFlow, a tematikus alkalmazáskeresést élménnyé varázsoló app, melyről az ismert, szilícium-völgybéli technológiai portál, a TechCrunch is cikkezett. Jelenleg a Distinction kollégái közvetlenül Budapestről a Red Bull, a Nokia, illetve a Skyscanner globális központjainak dolgoznak.


 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Napelemmel működtesd a konnektort
Könnyű, gyors és olcsó, mindemellett látványnak sem utolsó az ablakra tapasztható konnektor, amit akár az irodában is feltölthetsz.

Hírek
Hullámzó lakóház
A Los Angelesi építész, Mario Romano olyan házat tervezett a kaliforniai Venice-be, amelyik egyik másik lakóépületre sem hasonlít. Az 530 ...

Világítás
A születés lámpája
Az élet értelméről való elmélkedés ihlette a következő látványos csillárt, amiből aztán kisebb asztali változat is készült. Íme a mesterséges ...

Dekor
Zaha Hadid utolsó design asztala
Jellegzetes vonalvezetés, figyelemfelkeltő forma, ami gigantikus mérettel párosul. Zaha Hadid utolsó megvalósult design produktuma ...

Dekor
Lusta kosárlabdázók kedvence
Ha pihenésre vágysz, kényelmes ülőhely, de kosarazhatsz is ezzel a kétfunkciós mobil bútorral, ha épp úgy tartja kedved.

Dekor
A sztárdesigner új bőröndjei
Karim Rashid azonnal felismerhető sajátos stílusáról, egyéni motívumairól. Ezúttal stílusos bőröndöket tervezett, amelyeket semmivel nem lehet ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek