Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

PicA - Új műfajok a négy fal között

Az új műfajok, vagy régóta ismert, de kevésbé közismert képalkotási technikákkal készült alkotások is megtalálhatók a PicA kínálatában.

„A PicA online galériájában nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a hagyományos grafikákon és fotókon kívül az új műfajoknak és a kísérletező kedvű alkotóknak is teret adjunk. Ilyen alkotásokkal általában nehéz bekerülni egy galéria falai közé, de véleményünk szerint pont ilyen új színfoltokra van szükség. Grafikáink között a fotorealisztikus 3D-s képek, az analóg és digitális technikákat vegyítő alkotások, fotóink között a lyukkamerás felvételek és a képernyőfotók is megtalálhatók” – mondta Sárközi Péter, a PicA galéria egyik tulajdonosa. Az alábbiakban ezek közül a különleges alkotások közül szemezgettünk.

 

Tóth Dávid Breaking című képén nem csak hagyományos értelemben, de digitálisan is hasítják a fákat. A fekete-fehér felvétel digitális utómunkával érte el egyedi, mégis esztétikus küllemét, a forma és tartalom összhangját.

 

 

Tóth Dávid másik munkája az Ekud címet viseli. Ez a kép egy számítógépes képernyőről készült fotó. A felvétel készítése fél percig zajlott, ami multiexpozícióhoz hasonló, különleges végeredményt adott.

 

Horváth János 180 című sorozatát camera obscuraval vagyis lyukkamerával készítette. Az expozíciós idő felénél János 180 fokkal elforgatta a kamerául szolgáló dobozt, így érte el a nem mindennapi látványvilágot.

 

Medve Tamás Metallum City – The Dark Passenger című képe sci-fi illusztráció, ami számos elismerést aratott a műfaj rajongóinak körében. A kép különlegessége, hogy 3D-s és matte painting technikák vegyítésével készült.

 

 

Medve Tamás másik képe a bergeni Grieghallent ábrázolja, szintén 3D-s technikával készült, melynek végeredménye egy precízen kivitelezett, fotorealisztikus alkotás lett.

 

 

Kövi Krisztina Marionett című sorozatába tartozó alkotása pedig egy vegyes technikával készült, hagyományos grafikai ízt, ugyanakkor modern megjelenést hordozó kép, melyen az alkotó digitálisan is alakított.

 

A képek poszter formájában már 6350 Ft-tól, falra akasztható, limitált verzióban már 25400 Ft-tól megvásárolhatók.(x)

CÍMKÉK: pica kép grafika fotó 3d


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Fûszerkert az ablakban
Van abban valami különleges, ha otthon nevelt fűszernövényekkel ízesítjük ételeinket. Más lesz az aromájuk. Ráadásul üde, zöld szigetet alakíthatunk ...

Dekor
London térképe az éjjeliszekrényen
Trendi bútordarab vagy ötletes szuvenír? London térképe ezúttal egy bútortervezőt ihletett meg, és az eredmény elég mutatósra sikerült.

Dekor
Magyar találmány - térkép és stresszlabda egyben
Már nemzetközi designoldalakon is szerepel a hazai formatervező rendhagyó várostérképe, amit a koncepció szerint gyakorlatilag egy stresszlabdára ...

Inspiráló helyiségek
Lépésről lépésre
Gyerekeik önállósodása és új otthonuk megteremtése nagyjából egyszerre zajlott Rózsa és Gábor életében. Igaz, ez az időszak szokatlan módon több ...

Inspiráló helyiségek
Színpompás impressziók
Monet kertje – ami a francia Givernyben található – nagy hatást gyakorolt az új-zélandi Robyn Kiltyre, aki úgy gondolta, hogy Christchurch ...

Praktikus ötletek
30 millió körül a legdrágább panelek
Az ingatlanpiac magára találásával párhuzamosan – ahogy nő a kereslet, úgy emelkednek az árak is. Még mindig előnyben vannak a vevők, azonban az ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek