hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Csempedivat 2015

Mivel otthonunk egyik leggyakrabban használt helyisége a konyha, ami baráti összejövetelek alkalmával gyakran válik a buli központjává, nagyon fontos, hogy milyen hangulatot teremtünk ebben a térben.

Az elmúlt pár évben sokat változott a csempedivat a konyhák terén. Az eddig divatos és közkedvelt 10 x 10 cm-es csempék is ráncfelvarráson estek át, illetve egyre inkább a nagyobb méretek is előtérbe kerültek.

A 10 x 10 cm-es lapok felülete és színvilága is változott, letisztultabb lett. A kiskancsós dekorcsempék már kimentek a divatból, kiszélesedett a választék a rusztikus csempék között: egyszerűbb mintázatú dekorok jelentek meg.

De a modern stílus kedvelőinek is kedveznek az új trendek, nagyon változatos a színvilág és a minták egyaránt, emellett divatos az üvegdekoráció is. Ami a méreteket illeti a 30 x 60-as vagy ennél is nagyobb lapok egyre keresettebbek. Ezeket sokszor különböző mintákkal kombinálják.  Lehet virágos, tálas vagy akár kávés is. A mozaikos felületek továbbra is trendkövető megoldásnak számítanak, abszolút divatosak a metrócsempék és a mintás cementlapok, vagy cementlap hatású greslapok is.

Érdemes végiggondolni azonban néhány szempontot választás előtt. Milyen mértékben, és milyen módon szeretnénk összehangolni a konyhát a lakás egyéb helyiségeivel – még akkor is, ha nem amerikai konyhás a lakás. Pontosan hova és mennyi csempét szeretnénk? Mennyire szeretnénk felfuttatni a burkolatot?  Számos hasonló kérdésbe botlunk tervezésnél, amihez érdemes szakértő tanácsát kérni, hogy a végeredmény valóban olyan legyen, amilyet szeretnénk.

Nemess Tímea

www.vsfurdoszoba.huhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Szavazz Magyarország legszebb épületeire!
Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása.

Átalakítás
Különleges burkolat fából
Ha csempe, akkor a hagyományos kerámia jut eszünkbe, a fára ritkán gondolunk. Pedig igazán ötletes és egyedi faburkolat készülhet fából ...

Dekor
Étkezőasztal változtatható külsővel
Sokoldalú design egyetlen funkcióval. Íme az étkezőasztal, aminek megváltoztatható a mintázata.

Átalakítás
Afrikai szőttesek mozaikból
A mozaikok divatja már leáldozóban van, éppen ezért a gyártók kénytelenek megújítani a kínálatot. Ezúttal egzotikus mintákhoz nyúltak, hogy a ...

Praktikus ötletek
Fedezd fel a PVC-t!
Gondoltad volna, hogy a PVC a technika fejlődésének köszönhetően igazán modern, nagy ellenálló képességű, és nem utolsósorban dizájn burkolattá vált? ...

Átalakítás
Vízálló tapétát a fürdőszobába
A vízálló tapétákat csak páramentes fürdőszobákba javasolják, tehát olyan részekre nem ajánlják, ahol folyó víz érheti. Főleg a széleknél, ahol a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek