Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

A lakásfelújításra fel kell készülni!

Magyarországon általában az a szokás, hogy mindennek nekiesünk és majd lesz valahogy alapon úgy gondoljuk, valahogy biztosan meg fog oldódni a dolog.  De ahhoz, hogy egy lakásfelújítás flottul menjen, az előkészületekre is több időt kell szánnunk.

 Mapei, lakásfelújítás, otthonteremtés, átépítés, előkészületek

1.      Először is szánjunk elegendő időt az információgyűjtésre!
Mindig tudjuk, hogy mit akarunk, és ne kerüljünk olyan helyzetekbe, hogy kényszermegoldás mellett kelljen döntenünk, ami miatt aztán utólag kelljen bármit is barkácsolással így-úgy megoldani.

Honnan szerezhetünk információkat?

a.    A gyártóktól, ha van szaktanácsadói vonalon, weboldalakon, vagy esetleg ha van a gyártónak saját újsága, magazinja, abban is nagyon sok hasznos információt találhatunk.

b.      Kivitelezőktől is kaphatunk számos hasznos információt és segítséget, tanácsot, trükköt és ötletet, ki is hívhatjuk őket a helyszínre, és ajánlatot kérhetünk tőlük.

c.   Kereskedőktől, ahol érdemes megnézni a termékeket élőben. Egész más egy interneten található kép, és egész más megnézni, megtapogatni élőben az adott terméket.

d.   És minden ismerősünktől, aki korábban már átesett hasonló lakásfelújításon.

2.   Szánjunk időt a tervezésre!
Például egy fürdőszoba esetén ­– de legyen szó bármelyik helyiségről az otthonunkban –, fontos, hogy mit hova szeretnénk tenni. Hol lesz a kád, a mosdó, lesz-e és ha igen, akkor hol a fürdőszobaszekrény stb. Ezek a kérdések azért fontosak, mert a vízvezeték szerelőnek, gázszerelőnek vagy villanyszerelőnek sem mindegy, hogy mi hova fog kerülni, a burkolónak pedig már eleve ezzel kell számolnia, hiszen mielőtt a burkolási munkának nekifognánk, ezeket a dolgokat már fixen kell tudnunk. Vagy utólag kell rajta változtatni, ami mindig problémás.

3.       Szánjunk időt a pénzügyi tervezésre!

Ha már összeállt az elképzelés, tudjuk mit hova akarunk, megvannak az ajánlataink mindenféle munkára, termékre, akkor tervezzük meg a költségeket is. Szükség szerint igazítsuk igényeinket a lehetőségeinkhez.

4.      Tervezzük meg a munkák logisztikáját, időrendjét!
Melyik anyagot, terméket mikor tudjuk megkapni, van-e készleten, és ha megkaptuk, akkor tudjuk-e tárolni, addig, amíg szükség nem lesz rá. És már a legelején érdemes letisztázni, hogy melyik szakember mikor tud jönni és mi szükséges az ő munkájához: víz, áram, akár lakáskulcs a bejutáshoz, már ha bízunk benne annyira…

5.      Ha már szakember, akkor tisztázzuk azt is, hogy milyen anyagot hoz, mit szerez be és mit kell nekünk megvásárolni, illetve tudjuk meg részletesen, pontosan azt is, hogy a szerződött ár mit tartalmaz. Mit milyen munkafázisokat tartalmaz az ő ajánlata? Tudjuk, hogy maga után ki fog-e takarítani, vagy el fog-e pakolni?
Ezeket érdemes már a legelején tisztázni, mert akkor a szakember is pontosan tudja, hogy mi az, amit mi megrendelők elvárunk, és nem merül fel annak a lehetősége sem, hogy ez menet közben vita téma legyen. Sok bosszúságot megelőzhetünk azzal, ha tudjuk már az elején, hogy melyik szakembert melyik követi, így nem fognak egymásra mutogatni, és nem merül fel az a probléma, hogy nekünk kell a két munkafázis közötti takarításokat megoldanunk. Persze lehet, hogy a szakember úgy vállalja el a munkát, hogy ez nincs benne a vállalási árban, amivel nincs baj, csak tudjunk róla, és ne menet közben derüljön ki.

Talán már látható, hogy miért ennyire fontosak a lakásfelújítás során az előkészületek. Hiszen otthont épít, amire gyűjteni kell, megveszi az építőanyagokat, mestereket keres, terveztet, tervez, szervez, és végül elkészül az, amiről annyit álmodozott. Ez élete egyik legnagyobb vállalkozása. Hát ezért olyan fontos mindez, hogy mindebből ne „csak” egy ház vagy egy lakás legyen, hanem egy igazi otthon!(x)

Mapei, lakásfelújítás, otthonteremtés, átépítés, előkészületek

Ha segítségre van szüksége, tapasztalt szakértőnk válaszol kérdéseire.

www.mapei.hu

Mindenkor készen állunk, hogy tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Minden darabja egyedi - Ezt kell tudnod a kézműves csempékről
Egyre többen választják otthonukban a kézműves csempéket, amelyeknek minden darabja egyedi, kézzel készült. Hogyan kell felhelyezni és tisztán ...

Megoldjuk
Lakásfelújításba fogott a magyar tévés: férjével ketten festették ki a szobát
A tévés műsorvezetőként és táncosként is ismert Molnár Andi férjével, Zsoltival együtt régóta fontolgatta, hogy belevág a lakásfelújításba. Télen ...

Praktikus ötletek
Felújítás gyorsan, hatékonyan
Mindenki utálja, ha jól megszokott otthona hirtelen poros, koszos munkaterületté válik. Pedig olykor muszáj a terasszal, a bejárati ajtóhoz vezető ...

Praktikus ötletek
Két jótanács a hosszú életű teraszburkolatért
Belegondoltál már, hogy erkélyed, teraszod mennyi mindent kénytelen elviselni egész évben?Nyáron a közvetlen napsugárzás után akár egy hirtelen ...

Praktikus ötletek
Pinceszigetelés hatékonyan
Idegeidre megy az állandó beázás a pincében? Nyirkosak, nedvesek a falak, lemállik a vakolat, repedések jelentek meg?Ha szeretnéd újra birtokba venni ...

Praktikus ötletek
Tippek a penészmentes az otthonhoz
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igen fontos, mert a penész legtöbbször ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek