hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Mindentudó tetőablak

Manapság egyre jelentősebb tétel a rezsi a dráguló energiaköltségek mellett a családi költségvetésben, ezért sok esetben ez a fő motiváció egy felújításnál, hogy ne az utcát fűtsék, és hogy kevesebb legyen a csekken szereplő összeg. Ideális esetben egy komplex felújítás, szigetelés, gépészeti berendezések cseréje lenne a megoldás, de ha kis lépésekben gondolkodunk, akkor már a tetőablakok cseréje is sokat javíthat a helyzeten.

ablak, tetőtér, tetőablak, passzívház, csere, felújítás, minőség, garancia, energiahatékonyság, Roto, RotoQ, Designo, Tronic

 

Bár egyre kevesebbszer borítja fehér lepel a háztetőket, az mindig árulkodó jel, hogy ha a tetőablak körül hamar elolvad a hó, akkor ez a tetőnk gyenge pontja, mert azzal lassan mindenki tisztában van, hogy az energia egy része a nyílászárókon vagy amellett távozik. Ha a teljes tetőfelújítást az időnk vagy pénztárcánk nem engedi, akkor elsőként érdemes megfontolni egy jóval alacsonyabb költségvetésű és gyorsabban megvalósítható tetőablak cserét.

Ha az ablak már nehezen nyílik, műszakilag elavult és erősen kopott is, akkor ennek cseréje a RotoQ tetőablakkal egy szakembernek nem jelent nehéz feladatot, mert a méretrendje azonos a régebbi típusú ablakokkal, így nem kell a tető megbontásával számolni. A tetőtérben még jobban érthető, hogy mennyire fontos a jó hőszigetelés vagy akár a tetőablak műszaki paraméterei. Így a RotoQ ablakokat érdemes megvizsgálni akár a hőátbocsátási tényező szempontjából, akár a beépítést segítő apróságokért, mint például a külső csavarok nélküli elemek szerelését segítő akusztikus visszajelzés, ami azt jelzi, hogy pontosan sikerült-e a beépítés.

 

Biztonság beépítve

El tud Ön annál nagyobb bosszúságot képzelni, mint amikor az újonnan elkészült tetőtér beázik? A Roto a beépítési biztonságot próbálta maximalizálni, amit nemcsak az előbb említett „Klik” szerelési rendszer segít, hanem a belső hőszigetelő csomag, a gyárilag előszerelt borítólemezek és az utólag állítható ablakszárny is.  Mindezek minimálisra csökkentik a beépítés időtartamát és biztosítják a hosszan tartó, problémamentes használatot. A formatervezett kilincs kényelmes használatot biztosít és a tetőablak az automatikus tiszítóállásban egyszerűvé teszi a takarítást is.

ablak, tetőtér, tetőablak, passzívház, csere, felújítás, minőség, garancia, energiahatékonyság, Roto, RotoQ, Designo, Tronic 

Designo minden kívánságot teljesít

Amíg felújításhoz a RotoQ ablakot ajánlanánk, addig az új építkezésekhez, ahol szabadabban lehet tervezni és végiggondolni, hogy mit várunk el egy tetőablaktól, ott már a Designo ablakcsaládot ajánljuk, ami a vastagabb üvegezéstől a rádióvezérelt redőnyig számos kényelmes megoldást kínál. Az alaptól a prémium kategóriáig válogathatunk a Designo tetőablakok között, ha kicsit szétnézünk a kínálatban.

 

A Designo R4 tetőablak középen billenő ablakszárnyaival és az alsó kilinccsel kényelmes kezelést biztosít, és kívül még alapkivitelben is edzett üveggel rendelkezik, ami fontos szempont az itthoni egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok között.

A magasra szerelt tetőablakokkal több fény jut a helyiségbe, ide tökéletes megoldás a távvezérléssel szerelt Roto Tronic ablak falikapcsolós vagy rádiós távvezérelt megoldással, de rendelhető olyan változat is, amelyik szolármodullal és saját akkumulátorral rendelkezik, ezért a működtetéséhez nem szükséges elektromos bekötés.

Jutott már eszébe a munkahelyén tomboló vihar közepette, hogy vajon becsukta-e otthon az ablakot? A Tronic rendszernek erre is van megoldása, mert a tetőablak rendelhető esőérzékelő automatikával, ami rossz idő esetén bezárja az ablakot, továbbá levegőminőség-mérővel is felszerelhető, mely kedvezőtlen érték esetén viszont kiszellőzteti a tetőteret.

 

A zavartalan kilátást a Designo R7 ablak biztosítja, mert a billenési pontot magasabban alakították ki az átlagos tetőablakoknál, és prémium termékei akár edzett üveggel vagy a külső üveg könnyebb tisztítását biztosító Aquaclear bevonattal és belső biztonsági üveggel kaphatók.  

A kategória csúcsa a Designo R8 tetőablak, mely kétféle módon nyitható, így egyik sem nyílik be a tetőtérbe. Mivel a billenési pont a felső síkban van, ezért zavartalan kilátást biztosít és mindkét funkció egy kilinccsel kezelhető – nyitás, résszellőztetés vagy tisztítás egyetlen mozdulattal. Kérésre akár a passzív ház követelményeknek is megfelelő 3-rétegű üveggel is rendelhető.

ablak, tetőtér, tetőablak, passzívház, csere, felújítás, minőség, garancia, energiahatékonyság, Roto, RotoQ, Designo, Tronic

Passzívházhoz is megfelelő

 

A gyártók a hőszigetelési értéket természetesen zárt ablaknál adják meg, így a modern tetőablakok két- vagy háromrétegű üvegezése kiváló értéket mutat, de sokszor a nem megfelelő használat és a túl hosszú idejű szellőztetés ront az energiahatékonyságon. Az R4 és R7 típusú ablak esetén opcionálisan rendelhető a gyárilag előszerelt Hőszigetelő Csomag, míg az R6, R8 és i8 típusú ablakok esetén mindez alaptartozéknak számít. A passzívház követelményeknek is megfelelnek a 3 rétegű üveggel szerelt ablakok a 0,8 W/m2K Uw- értékükkel. A hat különböző üvegezésnek köszönhetően a Roto minden ár- és igénykategóriájában kínál megoldást. A felújításra fejlesztett RotoQ tetőtéri ablak már alapkivitelben is 1,2 W/m2K Uw értéket garantál, de ez 0,78 Uw értékig javítható, ami már a passzívház feltételnek is megfelel.

 

Európaszerte azonos kínálattal rendelkezik a 80 éves német vállalatcsoport, így a magyar vásárló ugyanazt kapja, mint a nyugat-európaiak. A minőségre a „german made” névjegy is garancia, amit a DIN gyártásellenőrzési standard, a sok évtizednyi tapasztalat és a német precizitás garantál. (X)

 

//hu.dst.roto-frank.com

+36 (30) 616 5372
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
A ház karakterét meghatározó ablakok és ajtók
Az ablakok mérete és formája nagyban meghatározza egy új építésű ház homlokzatát. A tervezői elképzelések irányt mutatnak, de nekünk kell döntenünk, ...

Inspiráló helyiségek
Hangulatos olvasókuckók: tökéletes hely a pihenésre
Egy hangulatos olvasósarok lakásunk egyik kuriózuma lehet. Látványelemnek sem utolsó, de igazán nagy élvezetet akkor jelent, ha birtokba vesszük: ...

Kert, növény
Ablaküvegre rögzíthető a helytakarékos kaspó
Ezzel az ötletes kaspóval az ablaküvegen is nevelhetsz növényeket, ha kevés a fény vagy kicsi a hely a lakásban.

Inspiráló helyiségek
Tündöklő terek a tetőtérben
Trendi és nagypolgári stílus, minőségi megoldásokkal és nőies kiegészítőkkel megszelídítve. Egy fiatal pár kifinomult ízléssel berendezett otthona a ...

Inspiráló helyiségek
Tetőtéri loftlakás a belvárosban
A belvárosi háztetőkre, a Citadellára és a budai hegyekre nyíló káprázatos panoráma csak egy része az Egyetem téri lakás nyújtotta ...

Inspiráló helyiségek
Új ház régi ruhában
Lágy dombok, szőlővel beültetett lankák közé simulva, a Balaton-felvidéken található ez a gyönyörű ház, mely elsőre semmiben sem különbözik szépen ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek