hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Álomotthon kompromisszumok nélkül

A tökéletes lakás felkutatása közel sem egyszerű feladat, és előfordul, hogy azt hisszük, kénytelenek leszünk kompromisszumokat hozni. Ez azonban nincs feltétlenül így!

A reklámszakemberek által ügyesen megkomponált hirdetések alapján könnyű beleszeretni egy-egy lakásba, így később nagyon fájó szembesülni a tényekkel: a frekventált hely tömegközlekedéstől távol eső földutat, a közeli kulturális- és szórakoztató központ egy sarki kocsmát, a megfizethetőség egy durva bankhitelt, a zöldre néző ablak egy festett tűzfalat és egy kutyaillemhelyként funkcionáló bokrot is jelenthet. Szerencsére valahol a XI. kerületben vár egy hely, ahol nincs szükség kompromisszumokra.

Sokan a munkahely-iskola-nagymama aranyháromszögön belül keresik az ideális fekvésű ingatlant, ami ésszerű lépés, bár nehezítő körülmény. Szerencsére a budai oldal (Kelenföldi pályaudvar, M1-M7 bevezető, Bikás park, Duna-parti rozsdaövezet megújulása, 1-es villamos nyomvonalának meghosszabbítása stb.) olyan látványos infrastrukturális beruházásokon ment és megy keresztül, hogy már nem kell ennyire ragaszkodnunk ehhez a síkidomhoz. A kötött pályás tömegközlekedési eszközökkel (villamos, 4-es metró) például fennakadás nélkül, időben elérhetjük úti célunkat, a közlekedési csomópontok átrendeződése is elkezdődött, és a kerékpár is remek alternatíva arra az esetre, ha a ragyogó idő élvezetét összekötnénk egy kis testmozgással. A kerékpárút-hálózat kiépítése már nem várat magára sokáig, a Kopaszi-gát és az egyetemek környékén már most is biztonsággal pedálozhatunk. Apropó, iskolák. A gyerekek ‒ szerencsére ‒ nem állnak meg a fejlődésben, manapság a suli csak ritkán jelent 8 évre szóló intézményi elköteleződést. Különösen egy olyan kerületben, ahol egymást érik a jobbnál jobb alapítványi-, általános-, szak- és középiskolák, művészetoktatási intézmények, egyetemek.

Mi az, ami szintén sokat nyom a latban, ha új helyre költözünk? Az, hogy a lehető leggyorsabban letudjuk munkahelyünkről kilépve a második műszakot, azaz otthoni, háziasszonyi teendőinket, mely rendszerint a bevásárlással kezdődik. A legjobb, ha akad egy olyan hely a közelben, ahová nekünk sem kell kitérőt tenni, illetve a családfőt vagy a nagyobb gyerekeket is bármikor leugraszthatjuk egy "Kéne egy kis tejföl a babgulyáshoz!" felkiáltással. Ha történetesen egy bevásárlóközpont van a közelben, készüljünk fel arra, hogy az est hátralévő részét főzés helyett lazítással tölthetjük, mert az ingergazdag környezet miatt a vacsora összetevői garantáltan órákat késnek.

Ebből a szempontból a Budai Boleró Lakópark jelent némi kockázatot, már amennyiben egy fárasztó nap után az olvasás, tévénézés, pihenés annak számít, mert a Tesco áruháztól kezdve, az Aldi és Lidl üzleteken át, a bevásárlóközpontokig (Újbuda Center, Allee, Savoya Park) minden megtalálható a közelében.

Ha valamilyen úton-módon mégis összejön a vacsora vagy a vasárnapi ebéd (mert az éhség néha az ingeréhségnél is nagyobb úr) és lelkiismeret-furdalásunk támad a bevitt kalóriák miatt, jó, ha valahol a friss levegőn vagy egy szomszédos edzőteremben le tudjuk vezetni a feszültséget. Újbudán a lehetőségek tárháza végtelen, akár evezni, akár korizni, netán falra mászni támad kedvünk. És ha még egy kis szórakozás is belefér a hétvégi programba, a Művészetek Palotája, illetve a közeli színházak, szabadtéri rendezvények felé vehetjük az irányt, vagy betérhetünk egy kis beszélgetésre hivatkozva a kerület rejtett, ám annál hangulatosabb kávézóiba, cukrászdáiba. Aki leendő otthona elhelyezkedésével kapcsolatban ezek mindegyikéhez ragaszkodik, annak van keresnivalója a Budai Bolero lakásválasztékában! (x)

www.budaibolero.hu

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Szokatlanul tarka design Dél-Afrikából
Ezek a mobil bútorok ránézésre könnyedek, színesek és mintásak, valójában nemes anyagokból készültek dél-afrikai ízlés szerint. 

Praktikus ötletek
Egyre többen vesznek fel piaci hitelt
Az ingatlanpiac felbolydulásából úgy tűnhet: máris százezrek jelentkeztek be a CSOK kétszer tízmillió forintjára. A valóságban ennek a töredéke, ...

Kislakás
Merész húzás
A vagány és kalandvágyó Dorottya otthona ékes példája annak, hogy egy kislakásban sem kell félni a színektől vagy az extrém elképzelésektől, hiszen ...

Inspiráló helyiségek
Új otthon a cserépkályha körül
A polgári lakások kényelmes, napfényes tereikkel, impozáns belmagasságukkal és könnyen alakítható beosztásukkal rengeteg lehetőséget kínálnak, ha ...

Dekor
Hullámos felületek a fürdőben
Stílusosan a hullámzó vízfelületeket adják vissza a legújabb fürdőszobai bútorok - a kortárs trendeknek megfelelően hófehérben.

Praktikus ötletek
Ruháink otthona
A megoldást a ruhák praktikus, függőleges tárolására a XVII. században találták meg Spanyolországban, ott jelentek meg ugyanis a nagy ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek