hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Borban párolt mangalicapofa

Párolt mangalica sült kacsával és lencsés parajfőzelékkel párosítva.

Mangalicapofa
4 mangalicapofa, 10 dkg vaj, szőlőmagolaj, 1 kisebb
zellergumó, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma,
2 fej fokhagyma, 3 babérlevél, 4 szál friss kakukkfű,
1 ek. paradicsompüré, 8 dl vörösbor, só
A mangalicapofákat vajban megpirítjuk, majd kivesszük a lábasból, a pörzsanyaghoz szőlőmagolajat öntünk, ezután a feldarabolt zellert és a sárgarépát barnára pirítjuk benne. A vöröshagymát és fokhagymát félbevágjuk (három gerezdet félreteszünk), majd a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt hozzáadjuk a zöldségekhez. Belekanalazzuk a paradicsompürét, amivel még 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük vörösborral, felforraljuk, sóval ízesítjük. Visszatesszük a pofákat és fedő alatt készre pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiemeljük a szószból, majd rászűrjük a levét, de nem passzírozzuk.

Lencse és paraj
20 dkg zöld lencse, 3 mogyoróhagyma, 12 dkg vaj,
2 ek. szőlőmagolaj, 2 szál angol zeller, 1 sárgarépa,
4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl
vörösbor, 30 dkg friss parajlevél, só, fehér bors
A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd finomra vágjuk a mogyoróhagymát, 4 dkg vaj és szőlőmagolaj keverékén megpároljuk. Apróra vágott angol zellert, sárgarépát és egy gerezd finomra vágott fokhagymát, petrezselymet adunk hozzá. Felengedjük vörösborral, sóval ízesítjük, szép lassan fedő alatt készre pároljuk. A parajt megtisztítjuk, 3 gerezd felaprított fokhagyma és 8 dkg vaj keverékén főzelékké pároljuk.

0120703_GLB_0075vmi_ok.jpg

Kacsamáj
20 dkg hízott kacsamáj, só, bors
A kacsamájat kierezzük, felszeleteljük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük, és forró serpenyőben, zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk.

SZÖVEG: CSÍKI SÁNDOR FOTÓ: BURGER BARNA, GLÓDI BALÁZS, RECEPT: GYURIK GÁBOR, RUPRECHT JÓZSEF



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Fényes jövő: egy napfényes gödöllői otthon
Napfényes terek, tapétacsodák és művészi lámpák köszöntik a tavaszt Nóráék gödöllői otthonában. Az új életre kelt ház igazi ékszeresládika, tele ...

Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Rovaroknak készült „húsgolyók” az IKEA-tól
A veszélyeztetett rovarfajok megmentése a célja az IKEA újdonságának. Az úgynevezett maglabdákból különböző növények kelnek ki.

Hírek
Megoldás rosaceára hajlamos arcbőrre
Jó hír a natúrkozmetikumok szerelmeseinek: megérkezett a SCHÜSSLER arckréme rosaceára hajlamos bőrre.

Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek