Báránygerinc
6 báránygerinc, rozmaring, só, bors
A báránygerinceket megtisztítjuk, sóval, borssal és egy kevés rozmaringgal bepácoljuk. Grillen médiumra sütjük – ehhez oldalanként kb. 2-3 percre van szükség –, majd alufólia alatt pihentetjük. Tálaláskor a parázs fölött átforgatva ismét felforrósítjuk.
Céklasaláta
400 g tojásfehérje, 2 kg finom tengeri só, 1 csokor rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 2 ek. egész fekete bors, 1 kg sárga cékla, 1 csokor újhagyma, 2 zöld alma, olívaolaj, fehér balzsamecet, frissen őrölt bors
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a tengeri sót. Belekeverjük a durvára vágott friss rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész borsot. Egy habos, szemcsés masszát kapunk, amibe héjastól belemártjuk a megmosott és megszárított sárga céklákat. Tepsibe helyezve a grillrácsra rakjuk, és lecsukott fedéllel, 180°C-on egy óra alatt puhára sütjük, ez idő alatt a sókéreg megkeményedik és megbarnul. Ha kihűlt, feltörjük, a céklákat meghámozzuk és felkockázzuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöld almát apró darabokra vágjuk és olívaolajjal, fehér balzsamecettel és frissen őrölt borssal salátát készítünk.
Salsa verde
1-1 csokor petrezselyem, snidling, újhagyma, koriander, bazsalikom, 1/2 csokor menta és tárkony, 1 ek. mustármag, 1 ek. kapribogyó beáztatva és lecsepegtetve, 3 csemegeuborka, 150 ml olívaolaj
A zöldfűszereket finomra vágjuk, a kapribogyót és a csemegeuborkát is összeaprítjuk, majd az egészet elkeverjük olívaolajjal.
Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat