Hozzávalók
50 dkg feketegyökér, olívaolaj, citromnád, vaj, 15 dkg rebarbara, 1. ek. méz, 2 mangó, 1 csili, 1 citrom leve, snidling, 40 dkg vörössügér-filé, lazackaviár, só
A feketegyökeret megtisztítjuk, majd sóval, olívaolajjal, citromnáddal puhára főzzük. 1-2 darab kivételével
leturmixoljuk, és kevés vajat adunk hozzá. A rebarbarát vékonyan meghámozzuk, majd 1 evőkanál mézzel vákuumfóliázzuk, és forrásban lévő vízbe tesszük, amíg puha nem lesz. Ha lehűlt, felszeleteljük. A mangót megtisztítjuk, felkockázzuk, csilivel, citromlével, snidlinggel és olívaolajjal összekeverjük. A sügérfiléket 10 százalékos sóoldatba helyezzük 15 percre, majd olívaolajon a bőre felől megsütjük a félretett feketegyökér-darabokkal együtt. A rebarbarával, a mangóval és a lazackaviárral tálaljuk.
szöveg: BODÓ IVÁN, LAKY ZOLTÁN fotó: KAUNITZ TAMÁS, BURGER BARNA recept: KANÁSZ LÁSZLÓ, NYÍRI SZÁSA, GYURIK GÁBOR
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat