Hozzávalók
40 dkg kecsege, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg karalábé, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10-10 dkg fehér és zöld spárga (elhagyható), 1 csokor petrezselyem, 1 csokor turbolya, só, bors, babérlevél, sáfrány
Érdemes a halkereskedőnél kérni, hogy filézzék ki és bőrözzék le a kecsegét. A kecsege porcos gerincét tegyük fel vízben főni legalább két órával a leves készítése előtt. Az így kapott halalaplevet szűrjük le, és kb. két liternyit tegyünk fel főni a hasábokra vágott, tisztított zöldségekkel (a vöröshagymát félbevágva tegyük bele). Kislángon, lassú tűzön főzzük. Sóval, borssal, babérlevéllel és sáfránnyal ízesítjük. Mikor a zöldség megpuhult, hozzátesszük a nagy kockákra vágott kecsegehúst (esetleg a tisztított spárgadarabokat), és tizenöt percig főzzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel és turbolyával szórjuk meg.
A kecsege nem pusztán hal, inkább különleges csemege. Húsa aranysárgára festi a halászlét magas karotintartalma miatt, ezért sokan egyedül ebből a halból főznek tükrös húslevest.
fotó: KAUNITZ TAMÁS, BURGER BARNA recept: KANÁSZ LÁSZLÓ, NYÍRI SZÁSA, GYURIK GÁBOR
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat