Hozzávalók 4 tojás, 5 paszternák, 5 dl szőlőmagolaj, 1 zöldalma, 2 szál angolzeller, 3 csemegeuborka, 1 csokor snidling, só, bors, olívaolaj, ecet, 30 g szeletelt iberico sonka, zöldborsócsíra és sarkantyúvirág a díszítéshez
A megmosott tojásokból lágy tojást készítünk – ha tehetjük, 60 fokon 90 percig sous vide kádban hőkezelve. A tojások fészkéhez a paszternákot egy milliméter vékonyan felszeleteljük, majd julienne-re vágjuk, és szőlőmagolajban rövid idő alatt aranybarnára sütjük. A raguhoz felkockázzuk a zöldalmát, az angolzellert, a csemegeuborkát, és összekeverjük a felaprított snidlinggel. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint olívaolajjal és ecettel gazdagítjuk. A fészek tetejét sonkaporral szórjuk meg. Ehhez az iberico sonkaszeleteket két szilikonlap közé téve 170 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kihűlt, finom porrá turmixoljuk. Közvetlenül tálalás előtt friss és tavaszias zöldborsócsírát és sarkantyúvirágot tehetünk az ételre ehető díszként.
Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat