Házi raviolikorong 0,5 kg liszt, 6 tojás, 4 ek. víz, 2 g sáfrány A lisztből és a tojásból sáfrányos vízzel gyúrt tésztát készítünk. Ehhez négy evőkanál vízben kifőzzük a sáfrányt, és ezzel a folyadékkal dolgozunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kör alakúra formázva frissen kifőzzük.
Gerslisaláta 3 salotta hagyma, 10 dkg gersli, 5 dl alaplé, 1 sárgarépa, 1 cs. újhagyma, 1 cs. snidling, 5 dkg parmezán sajt, olaj, 10 dkg vaj A salotta hagymát finomra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a gerslit és zöldség alaplével vagy húslevessel felöntve megfőzzük. A kis kockákra vágott sárgarépát blansírozzuk – esetleg vajban megpároljuk–, majd a felaprított újhagymával és snidlinggel együtt a gerslihez keverjük. Frissen reszelt parmezánnal ízesítjük.
Hibiszkuszmártás 1 ek. hibiszkusz tea, 4 dl alaplé A szárított hibiszkuszvirágot leforrázzuk zöldség alaplével vagy húslevessel, ezáltal gyönyörű szép és illatos piros mártást kapunk.
Bodzazselé 1 dl bodzaszörp, 1 dl víz, 1 lime, 1 g xantán gumi A bodzaszörpöt felöntjük vízzel, belefacsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és felfőzzük. Amikor felforrt, hozzákeverjük a xantán gumit, majd pürésítjük, leszűrjük és tálalásig a hűtőben tároljuk. Szervírozáshoz egy tálalógyűrű közepébe helyezzük a gerslisalátát, majd a tetejét befedjük füstölt pisztrángfilékkel. Ráhelyezzük a sajtszerűen kilyukasztott friss házi tésztakorongot, köréöntjük a mártást. Bodzazselével és borágóvirágokkal díszítjük.
RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat